ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΩΝ, ΧΑΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ

@Τραγέλαφος με τις προσλήψεις πολλαπλών ταχυτήτων στη ΝΕΡΙΤ . Οριστικά πια η διοίκηση του φορέα ανακοίνωσε πως θα απασχολήσει 615 άτομα προσωπικού, το οποίο θα προσληφθεί με δυο τρόπους. Με ΑΣΕΠ και εκτός ΑΣΕΠ. Ταυτόχρονα όμως «θα απασχολεί» εφεξής και τους συμβασιούχους της Δ.Τ, την οποία ο Γκίκας Μάναλης παρέδωσε στον Γιώργο Προκοπάκη. Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων αυτή τη στιγμή για την ανύπαρκτη εταιρικά Δ.Τ που εκπέμπει πρόγραμμα και την ανύπαρκτη τηλεοπτική ΝΕΡΙΤ, δεν προσδιορίζεται. Όπως επίσης δεν δημοσιοποιείται το κόστος για το προσωπικό, με κάθε σχέση απασχόλησης σε Δ.Τ η ΝΕΡΙΤ.
στόχος της ενοποίησης των τριών Ανεξάρτητων Αρχών, ΕΣΡ (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης), ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) και ΕΕΕΠ (Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων), σε μία όχι μόνο παραμένει αλλά και προχωρούν με γοργούς ρυθμούς οι διαδικασίες. Βέβαια, θα υπάρξουν αρκετά θύματα από αυτήν την ενοποίηση, που δεν είναι άλλα από τους εργαζομένους, όλων των ειδικοτήτων, καθώς δεν θα είναι και λίγοι αυτοί που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα και από κει και πέρα η τύχη τους θα είναι άγνωστη, αν δηλαδή θα πάνε σε άλλους Οργανισμούς ή θέσεις του Δημοσίου.
@Μία αποκάλυψη από το directnews.gr δημιουργεί ένα επιπλέον ηθικό θέμα για τον δημοσιογράφο Γιώργο Οικονομέα, ο οποίος, όπως αποκάλυψε το “HOT DOC” που κυκλοφορεί, πήρε από τον τραπεζίτη Βίκτωρα Ρέστη δάνειο χωρίς προσωπικές υποθήκες, το οποίο τελικώς αποπλήρωσε ο Ρέστης. @Κονδύλιο ύψους 140.000 ευρώ προβλέπει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϋπολογισμός της ΕΣΗΕΑ για νέα γραφεία! Η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε να ανακτήσει τον έβδομο όροφο του κτιρίου της, και σχεδιάζει να εγκαταστήσει νέα γραφεία για τα μέλη του ΔΣ, συνολικού προϋπολογισμού 140.000 ευρώ….Μήπως δεν αποτελεί προτεραιότητα σε τέτοια εποχή;
@Σε παιχνίδι μετεξελίσσεται η υπόθεση της μεταφοράς του σήματος των τηλεοπτικών σταθμών. Η παρουσία της Digea στο διαγωνισμό της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων για την 15ετή διαχείριση της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, ήταν αναμενόμενη και έρχεται να συμπληρώσει το πεδίο της δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης. Τα επόμενα χρόνια θα φανεί, αν οι δορυφορικές πλατφόρμες θα έχουν απώλειες από την ψηφιακή επέκταση της Digea.
@Δύο κυβερνητικές αποφάσεις στερούν τζίρο και θέσεις εργασίας την αγορά των Μέσων Ενημέρωσης. Σε μια εποχή που η πτώση της κατανάλωσης, λόγω της μνημομνιακής πολιτικής έχει σχεδόν εξαφανίσει τη διαφήμιση, η πολιτικής της κυβέρνησης στα ΜΜΕ, δεν επιτρέπει στα ΜΜΕ να πάρουν ανάσα. Η υπόθεση του στοιχήματος, το οποίο “απελευθερώθηκε” για να παραμείνει “κλειδωμένο” και με όρους μονοπωλίου, δημιουργεί απώλειες στα κρατικά ταμεία από τις στοιχηματικές εταιρείες που δεν δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα δεν επιτρέπει στα ΜΜΕ να εισπράξουν διαφήμιση και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, αναγκάζοντας τους παίχτες του στοιχήματος να αναζητούν άλλους τρόπους για να παίξουν. Η δεύτερη επιλογή είναι στη διαχείριση του ανταποδοτικού τέλους. Στην περίπτωση της ΕΡΤ, η κυβέρνηση είχε μεταφέρει ένα μέρος του ανταποδοτικού των 4.24 ευρώ στα …φωτοβολταϊκά του ΛΑΓΗΕ. Η ΝΕΡΙΤ έχει αρχίσει να εισπράττει το τέλος των 3 ευρώ από την 1η Ιανουαρίου 2014 δίχως να λειτουργεί. Όμως αν και έχει προϋπολογισμό 190 εκατ. ευρώ θα στερείται τα 90 εκατ. ευρώ για να τα δίνει, σύμφωνα με τον Παντελή Καψή, στη μαύρη τρύπα του χρέους. Τα χρήματα, αν παραμείνουν στο νέο φορέα θα επιτρέψουν και τη δημιουργία περισσότερων από τις 615 θέσεις εργασίας και περισσότερες αγορές προγράμματος, με αποτέλεσμα να τονωθεί η, υπό κατάρρευση, αγορά. Και οι δύο αυτές επιλογές, δείχνουν πως η κυβέρνηση προτιμάει τις “κλειστές αγορές”, παραγνωρίζοντας ποιοι είναι το ευρωπαϊκό στάτους.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…