ΒΑΡΕΛΙ ΧΩΡΙΣ..ΠΑΤΟ Η Δ.Τ.-ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ Ο ΜΠΑΛΟΥΡΔΟΣ!

@Σε φαύλο κύκλο έχουν εμπλακεί οι απολυμένοι της ΕΡΤ. Έως σήμερα έχουν διανεμηθεί 27,5 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση από το υπουργείο Οικονομικών, αλλά τα κενά δεν έχουν καλυφθεί.Οι απολυμένοι διαμαρτύρονται πως μέχρι σήμερα δεν έχει καταβληθεί το σύνολο της αποζημίωσης και θυμίζουν τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά. Την επόμενη μέρα του λουκέτου στην ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός στην απονομή των βραβείων του ΕΒΕΑ είχε αναφέρει πως «δεν έχουμε τίποτα με τους απολυμένους της ΕΡΤ. Όλοι, άλλωστε, θα αποζημιωθούν με τον πλέον γενναιόδωρο τρόπο». Ύστερα από οκτώ μήνες και ενώ το Ραδιομέγαρο είναι ανοικτό, οι απολυμένοι έχουν λάβει τις τρεις από τις πέντε δόσεις της αποζημίωσης. Επιπλέον, η ΕΡΤ οφείλει δεδουλευμένες υπερωρίες, αργίες και νυχτερινά για το επτάμηνο Νοέμβριος 2012 – Ιούνιος 2013, την άδεια του 2013 και πολλά ρεπό. Στην περίπτωση των συμβασιούχων με το καθεστώς του προεδρικού διατάγματος Παυλόπουλου δεν αναγνωρίζονται τα χρόνια προϋπηρεσίας για όλες τις ειδικότητες πλην των δημοσιογράφων. Ο Παντελής Καψής επικαλείται αρνητική γνωμοδότηση του υπουργείου Οικονομικών, την οποία σκοπεύει να ζητήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, και προτείνει να προχωρήσει σε ρύθμιση η Βουλή για τα ποσά αυτά. Ο ίδιος στις διαπραγματεύσεις που έκανε είχε δεσμευτεί για την πλήρη αποζημίωση των απολυμένων, με ρήτρα… παραίτησης, στη συνέχεια όμως οχυρώθηκε πίσω από τη θέση πως δεν υπήρξε συμφωνία για την απελευθέρωση του Ραδιομεγάρου. Μόνο όμως με νομοθετική ρύθμιση μπορούν να αναγνωριστούν τα προηγούμενα χρόνια, είναι η γνώμη των νομικών που έχουν ασχοληθεί με το ΠΔ Παυλόπουλου.
@Την …απαγόρευση εκπομπής του Mega για το Φαρμακονήσι, ζητάει η εισαγγελέας Πρωτοδικών της Κω, Αντιγόνη Σταμολέκα! Με έγγραφο που έστειλε στο Mega, η εισαγγελέας επικαλείται την ανάκριση που διεξάγει για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι, και απαιτεί, επί της ουσίας να μην μεταδοθεί η προγραμματισμένη για την επόμενη Τρίτη εκπομπή (“Πρωταγωνιστές”) του Σταύρου Θεοδωράκη με τίτλο “‘Έρευνα στο νησί των ναυαγών” Υπό την απειλή των “σοβαρών ποινικών κυρώσεων” εφιστά την προσοχή στο κανάλι να μην μεταδώσει την εκπομπή η οποία έχει συγκεντρώσει στοιχεία και μαρτυρίες για την υπόθεση, ”μέχρις ότου περατωθεί η κύρια ανάκριση”. Επιπροσθέτως ζητάει την απόσυρση και του σχετικού τρέιλερ και την οποιαδήποτε μετάδοσή της με κάθε τρόπο.
@Αίσθηση προκάλεσε ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας με την οποία στρέφονται κατά του «αστυνομικού των ΜΑΤ με το όνομα Μπαλούρδος» ο οποίος πρωταγωνιστεί στη σατιρική εκπομπή «Ελληνοφρένεια». Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης της Πάτρας η Ένωση προσανατολίζεται στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς, ενώ επιρρίπτει εμμέσως πλην σαφώς ευθύνες και στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ειδικότερα στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση και αναδημοσιεύουν τα τοπικά ΜΜΕ σημειώνει πως «αποτελεί πρόκληση και πολλά ερωτηματικά από πλευράς υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη καθώς και του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. η διαπόμπευση που δέχονται οι αστυνομικοί, ιδιαιτέρως της ΥΑΤ και ομάδας ΔΕΛΤΑ από την σατiρική σειρά «Ελληνοφρένεια» που παρουσιάζεται στην τηλεόραση του Alpha χωρίς κάποιος να παίρνει θέση». @Απολυμένοι χωρίς αποζημίωση είναι οι άνθρωποι που επί χρόνια εργάζονταν στην Τυποεκδοτική! Έπρεπε να φτάσουν στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, «στον ενικό», για να εξασφαλίσουν τη δημόσια δέσμευση του προσκεκλημένου γενικού γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα πως θα αποζημιωθούν όλοι. Όπως είπε στον αέρα εκπρόσωπός τους, παρά τις συνεχείς οχλήσεις δεν υπήρξε καμία απάντηση από το κόμμα, ενώ ακολούθησαν και «εκδικητικές απολύσεις», όπως καταγγέλθηκε. Η Τυποεκδοτική εντάχθηκε στο καθεστώς του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα και υπήρξε η δημόσια δέσμευση του Δ. Κουτσούμπα για τη μελλοντική και πλήρη αποζημίωση των απολυμένων.
@Προσλήψεις: Διαφάνεια υποσχέθηκε ο υφυπουργός δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, μιλώντας στη Βουλή, τρεις μέρες μετά τη δημοσιοποίηση στο Internet των στοιχείων του διαγωνισμού για τις 132 θέσεις δημοσιογράφων και καλλιτεχνών. Για την κυβέρνηση και τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα με το διαγωνισμό. Ο Π. Καψής ανέφερε πως θα τηρηθούν απαρεγκλίτως -με βάση τον νόμο- τρία στάδια: αξιολόγηση των τυπικών προσόντων των υποψήφιων, αξιολόγηση του βιογραφικού τους και της εμπειρίας τους και συνέντευξη.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…