Στην ΕΣΗΕΑ επεξεργάζονται σχέδιο αναγνώρισης της ΔΤ, μέσω...προκήρυξης απεργίας

Για μια ακόμα σύμπλευση των δύο -υποτίθεται- "αντιμαχόμενων" παρατάξεων για την αναγνώριση της ΔΤ, με την πρόφαση πως "δεν μπορεί να στερηθεί ο εργαζόμενος το δικαίωμα στην απεργία", κάνει λόγο το "katalipsiesiea", σε δημοσίευμα του. Διόλου απίθανο, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι δύο μεγάλες παρατάξεις...τα έχουν βρει σχεδόν σε όλα τα άλλα....
... Αναλυτικά το δημοσίευμα: Μετά το χαστούκι που έφαγαν οι “συνάδελφοι” που έτρεξαν να στελεχώσουν το μόρφωμα της Δημόσιας Τηλεόρασης, βλέποντας να τους πετάνε τώρα εκτός ΝΕΡΙΤ, ζητάνε από την ΕΣΗΕΑ να προκηρύξει απεργία για πάρτη τους....
 Μέχρι στιγμής η ΕΣΗΕΑ, αλλά και η Ομοσπονδία (ΠΟΕΣΥ), δεν έχουν αναγνωρίσει τη ΔΤ, αλλά οι πιέσεις που ασκούνται για έμμεση αναγνώριση του μορφώματος είναι πολλές και τα ευήκοα ώτα ακόμα περισσότερα. 
Δεν είναι μόνο τα μέλη της μνημονιακής “πλειοψηφίας” της ΕΣΗΕΑ που καλοβλέπουν την προοπτική της έμμεσης αναγνώρισης μέσω της απεργίας, αλλά και οι αριστεροί της “Συσπείρωσης Δημοσιογράφων -Δούρειος Τύπος”. Υποστηρίζουν μάλιστα πως “δεν μπορεί να στερηθεί ο εργαζόμενος το δικαίωμα στην απεργία”. 
Πρώτη φορά ακούμε σωματείο να σκέφτεται να καλέσει απεργία για να υπερασπιστεί απεργοσπάστες διαρκείας. Γιατί το ανάλογο του εργαζόμενου στη ΔΤ είναι αυτό του απεργοσπάστη. Εκείνου δηλαδή που έκανε τα πάντα για να διαλυθεί ένας αγώνας, με την αγαστή υποστήριξη και συνεργασία των αφεντικών (στην προκειμένη περίπτωση την κυβέρνηση) και τώρα ζητά τις πλάτες του σωματείου για να περισώσει τη θεσούλα του. 
Είναι σαφές πώς αυτή η απεργία δεν θα γίνει ούτε κόντρα στο «μαύρο», ούτε για να ξανανοίξει η ΕΡΤ, ούτε ως διαμαρτυρία για το ότι συντάσσονται, παράγονται και μεταδίδονται ειδήσεις υπό αστυνομικό κλοιό. Θα γίνει για να έχουν οι «πρόθυμοι» αντίβαρο στο παζάρι που γίνεται για τις θεσούλες στη ΝΕΡΙΤ. 
Θα είναι τεράστιες οι ευθύνες στο σωματείο αν δώσει μέσω μάλιστα απεργίας νομιμοποίηση και αναγνώριση σε ένα έκτρωμα όπως η ΔΤ. Θα πρόκειται για μια ξεκάθαρη και κατάπτυστη προδοσία ενός κορυφαίου εργατικού αγώνα του κλάδου και όχι μόνο. Θα είναι και ο απόλυτος ευτελισμός της έννοιας απεργίας. Θα είναι και η μεγαλύτερη ξεφτίλα ενός σωματείου που θα έχει αποδείξει με τον πλέον περίτρανο τρόπο ότι δεν μπορεί να υπερασπιστεί ούτε τα πλέον αυτονόητα. 
Κάνουμε ξεκάθαρο πως στο ενδεχόμενο μιας τέτοιας εξέλιξης είμαστε κάθετα αντίθετοι.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…