TA MOΝΟΠΩΛΙΑ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΟΜΙΛΩΝ

@Το αναμενόμενο συνέβη. Στον διαγωνισμό της ΕΕΤΤ, που καταγγέλθηκε ήδη ως φωτογραφικός υπέρ της λειτουργίας μονοπωλίου στην ψηφιακή τηλεόραση, έστειλε φάκελο συμμετοχής μόνο ο πάροχος δικτύου της Digea. Η εταιρεία, δηλαδή, στην οποία μέτοχοι είναι οι «πελάτες» της, τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας. Ούτε η Nova, η οποία έστησε έναντι επένδυσης 2 εκατ. ευρώ επίγειο δίκτυο πομπών σε 21 κέντρα σε όλη τη χώρα, ούτε ο ΟΤΕ, ούτε τα περιφερειακά κανάλια υπέβαλλαν φάκελο υποψηφιότητας για κάποια από τις ψηφιακές συχνότητες που δόθηκαν σε δημοπρασία έναντι πινακίου φακής για τα 15 επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, η μεν Nova ήλθε σε συμφωνία με τη Digea για την παραχώρηση εκμετάλλευσης του δικτύου της από τον πάροχο δικτύου των ιδιωτικών ελεύθερων καναλιών, ο δε ΟΤΕ έχει ήδη συμφωνία με τη Digea. Εξαιρετικής σημασίας είναι το στοιχείο πως η Digea άλλαξε προμηθευτή πομπών και προμηθεύεται τους πομπούς από τη γερμανική εταιρεία Roth and Swartz στην οποία μεγάλο πακέτο μετοχών έχει η Deutsche Telecom, ιδιοκτήτρια του ΟΤΕ...
@Η νέα υπουργική απόφαση, με αριθμό 01/22.01.2014, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 27 του μήνα, ολοκληρώνει τυπικά το λουκέτο στην κερδοφόρο ΕΡΤ ΑΕ και της αντικατάστασής της από μια κρατική, μικρή και απόλυτα ελεγχόμενη εταιρεία, τη ΝΕΡΙΤ. Μεταφέρει, χωρίς να αναφέρει τίτλους και ονόματα, το μόρφωμα της ΔΤ στη διαχείριση της ΝΕΡΙΤ, με νομική κάλυψη την υπογραφή σύμβασης ανάμεσα στον ειδικό διαχειριστή του λουκέτου Γκίκα Μάναλη και τη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ. Ο Γκίκας Μάναλης αναλαμβάνει να πληρώσει τις υποχρεώσεις του λουκέτου, χωρίς να διευκρινίζεται με διαφάνεια ποιες ακριβώς είναι αυτές. Και η ΝΕΡΙΤ «προσλαμβάνει» χωρίς αμοιβή τις δραστηριότητες της ΔΤ.
@Στα όρια της κατάρρευσης έχει φθάσει ο τηλεοπτικός Όμιλος Ρέστη. Η εκδίωξη πριν από έναν περίπου χρόνο όλων των έμπειρων στελεχών και η αντικατάστασή τους από παντελώς άσχετους διευθύνοντες συμβούλους τον οδήγησαν βήμα, βήμα στη φθορά και στην κατάρρευση. Μόνο μέσα στο 2013 χρειάσθηκε να εναλλαχθούν στην εξουσία τρεις διευθύνοντες σύμβουλοι, που ήταν προφανώς παντελώς άσχετοι με τη διοίκηση τηλεοπτικών σταθμών. Και, όπως λέγεται, ο καθένας για να κρύψει τη διοικητική του ανεπάρκεια και να σταθεί χρησιμοποιούσε ή χρησιμοποιεί ως μέσο την εξουσία, σκορπίζοντας έτσι τον φόβο γύρω του! Πληροφορίες λένε ότι οι διαφημιστικές εταιρείες δεν εμπιστεύονται πλέον τον όμιλο γιατί δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις του. Και βλέπει κανείς τον παιδικό σταθμό Nickelodeon να χάνει διαρκώς σε τηλεθέαση και το ποιοτικό κενό να αναπληρώνεται από σκηνές βίας, με αποτέλεσμα την εξίσου βίαιη αντίδραση των γονέων. Δεν είναι λίγα τα οργισμένα τηλεφωνήματα προς το ΕΣΡ, στο οποίο καταλογίζουν ανοχή και αδιαφορία. Παρότι η Πολιτεία τού έχει αναθέσει κατ’ εξοχήν την προστασία της νεότητας.
@“Επενδυτής”: Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των νομίμων εκπροσώπων της εταιρείας DBAS Εκδοτική η οποία εκδίδει την εφημερίδα «Επενδυτής» ζητούν με καταγγελία προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, οι εργαζόμενοι της εφημερίδας. Παράλληλα, κλιμακώνοντας τον αγώνα για την καταβολή των δεδουλευμένων οι εργαζόμενοι του Επενδυτή δηλώνουν πως σκοπεύουν να φέρουν στο φως κάθε δραστηριότητα των ιδιοκτητών η οποία οδήγησε στο «ναυάγιο» του Επενδυτή και στην απόγνωση δεκάδες εργαζόμενους και τις οικογένειες τους.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…