ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ΛΕΦΤΑ ΕΧΕΙ Η ΝΕΡΙΤ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ...

@Στο μπλοκάρισμα 401 ιστότοπων που παρείχαν χωρίς άδεια υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχήματος προχώρησε στις 10 Μαρτίου η ΕΕΕΠ, ενημερώνοντας συνολικά 2.011 providers, τραπεζικά ιδρύματα και τις αρμόδιες διωκτικές αρχές. Η ΕΕΕΠ συνέταξε έναν κατάλογο με 401 ιστότοπους, οι οποίοι προσέφεραν χωρίς άδεια στο κοινό στην Ελλάδα τυχερά παιχνίδια προς διεξαγωγή και στοιχήματα προς συμμετοχή. Κι αν με αυτόν τον τρόπο ξεκίνησε το μπλοκάρισμα σάιτ στο internet, το ερώτημα είναι τι έχουμε να δούμε μόλις κάποιοι αντιληφθούν ότι υφίσταται τέτοιος μηχανισμός. Επίσης, αν το μπλοκάρισμα είχε γίνει πριν από ένα ή δύο χρόνια, πόσο διαφορετικά θα ήταν τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ και πόσο μεγαλύτερο θα ήταν το τίμημα που θα πλήρωναν οι αγοραστές του; Και λίγους μήνες αφότου πουλήθηκε τελικά, ενεργοποιούνται όλοι για να εφαρμόσουν τη νομοθεσία, ώστε να αυξηθούν τα κέρδη του ιδιωτικοποιημένου πλέον Οργανισμού;
@Nα παραπέμπει εφεξής στα Πειθαρχικά Όργανα του Συνδέσμου και των Ενώσεων Συντακτών κάθε δημοσίευμα που συντάσσεται από αθλητικούς συντάκτες και στρέφεται εναντίον συναδέλφων τους αποφάσισε το ΔΣ του ΠΣΑΤ. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «η απόφαση ισχύει και για τις ιστοσελίδες, εκείνες που με ανυπόγραφες αναρτήσεις τους εδώ και καιρό στρέφονται κατά συναδέλφων και εσχάτως αναφέρονται κατά της ιδιωτικής τους ζωής, ξεπερνώντας κάθε όριο».
@Ερώτηση για τους λιθογράφους που είναι ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, Γιάννης Γκιόκας και Λιάνα Κανέλλη προς τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση. Οι βουλευτές σημειώνουν πως από τη νέα διάταξη του νόμου εφαρμόστηκαν μόνο τα σκέλη που αφορούν τη μείωση της εργοδοτικής εισφοράς και την πρόσθετη εισφορά των εργαζομένων, αλλά δεν υλοποιείται το τρίτο σημείο, που αφορά τη συνταξιοδότησή τους.
ΝΕΡΙΤ έχει λεφτά, τα δικά μας κι άρχισε να τα δίνει Για 20 προγράμματα η ΝΕΡΙΤ θα πληρώσει 2.590.483,02 ευρώ χωρίς ΦΠΑ ή 3.186.294,11 ευρώ με ΦΠΑ 23%. Κάποια στιγμή θα λειτουργήσει, που θα πάει….Α, και φυσικά στις εγκεκριμένες εκπομπές δεν υπάρχουν ο Γ.Αυγερόπουλος με τον Εξάντα, ο Κώστας Βαξεβάνης με το “Κουτί της Πανδώρας” αν και υπήρχαν έτοιμα επεισόδια και πολλοί ακόμη “αντάρτες” της ΕΡΤ.
@Μέσω των λογαριασμών του στο Facebook και το Twitter, το Free Thinking Zone ενημέρωσε για την επίθεση που δέχτηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην Πάτρα ο δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης. Ο τελευταίος βρέθηκε στην αχαϊκή πρωτεύουσα για μια ανοιχτή συζήτηση γύρω από τα τέσσερα χρόνια της Ελλάδας στο Μνημόνιο.
@Tη δική τους καθοριστική παρουσία και αδιάλειπτη συνέχιση του κοινού αγώνα για μια ΑΝΟΙΧΤΗ και ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΡΤ, υπενθύμισαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 την Τετάρτη 19/3 το βράδυ στον κινηματογράφο ΟΛΥΜΠΙΟΝ, με το άνοιγμα ενός πανό αμέσως μετά την προβολή της ταινίας του Γ. Αυγερόπουλου, «Το χαμένο σήμα της δημοκρατίας». Εργαζόμενοι της ΕΡΤ3 ξεδίπλωσαν το πανό που έγραφε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΤΟ «ΜΑΥΡΟ» και στάθηκαν κάτω από τη μεγάλη οθόνη, λίγο πριν ξεκινήσει η κουβέντα με τον δημιουργό του ντοκιμαντέρ. Η κίνηση αυτή των εργαζομένων της ΕΡΤ3 προκάλεσε το θερμό παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού. Εξάλλου, λίγο πριν ξεκινήσει η προβολή, εργαζόμενοι της ΕΡΤ μοίρασαν στο κοινό μία δισέλιδη ανακοίνωση με ψήφισμά τους (διάβασέ το, παρακάτω).

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…