ΝΕΑ Ν-ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΒΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤO ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ

vouli
Η συγκυβέρνηση τα δίνει όλα στα συμφέροντα για να πάρει τις εκλογές και με ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα στα ΜΜΕ να προβάλουν όσες φορές θέλουν τους υποψηφίους και τα προγράμματα της αρεσκείας τους, με το... αζημίωτο .
Σκάνδαλο πρώτου μεγέθους επιχειρείται από τη συγκυβέρνηση, με τροπολογία σε άσχετο -όπως συμβαίνει συνήθως- νομοσχέδιο περί «πιστωτικών ιδρυμάτων».
Η τροπολογία που υπογράφουν οι υπουργοί Γ. Μιχελάκης, Κυρ. Μητσοτάκης και Γ. Στουρνάρας και η οποία κατατέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (25/4/2014) στη Βουλή, προβλέπει: «Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των τριάντα ημερών οι επικεφαλής των περιφερειακών και δημοτικών συνδυασμών επιτρέπεται να εμφανίζονται σε πάσης φύσεως εκπομπές δημόσιων ή ιδιωτικών ραδιοφωνικών ή τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης, παροχής κάθε μορφής συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών, καθώς και σε διαδικτυακούς τόπους και ιστοσελίδες υπό οποιαδήποτε μορφή χωρίς περιορισμό εμφανίσεων».
(…)Αν περάσει η τροπολογία της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, ο καθένας μπορεί να προβλέψει τη ραγδαία επέκταση της απαράδεκτης από κάθε άποψη δοσοληψίας των ΜΜΕ με τους «υποψήφιους πολιτικούς φίλους τους», τη λογοκρισία, τον αποκλεισμό και τη διαστροφή των απόψεων των «μικρότερων» ψηφοδελτίων από τα ΜΜΕ, αλλά και τη διόγκωση του συνολικού τζίρου του χρηματιστηρίου αξιών χώρου και χρόνου καναλιών και ραδιοφώνων που στήνεται.
Παρέμβαση Καπερνάρου για την «(ν)τροπολογία»
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Βασίλης Καπερνάρος, καταγγέλλει με επιστολή του την τροπολογία που αφήνει στη διακριτική ευχέρεια των καναλαρχών το δικαίωμα να καλούν όσες φορές θέλουν τους υποψηφίους των κομμάτων. Γράφει χαρακτηριστικά ο κ. Καπερνάρος:
«Αναλογίζομαι: Θρασείς ή πανικόβλητοι; Σίγουρα πάντως δυστυχείς, ευτελείς, ενδεείς και κομπιναδόροι. Ναι! Κομπιναδόροι.
»Τροποποιούν τον νόμο περί ίσης εμφάνισης όλων των υποψηφίων δημάρχων, σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια (δύο φορές στα πανελλήνιας εμβέλειας και μία φορά στα τοπικά) και απελευθερώνουν τους καναλάρχες, αφήνοντας στη διακριτική τους ευχέρεια το δικαίωμα να καλούν όσες φορές γουστάρουν τον κ. Καμίνη, τον κ. Σπηλιωτόπουλο και καμία φορά τον Καπερνάρο.
»Και αυτό λέγεται δημοκρατία! Και αυτό λέγεται ανεξάρτητη αρχή ΕΣΡ με πρόεδρο τέως αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου! Και αυτό λέγεται σεβασμός του Συντάγματος και του άρθρου 4 περί ισοτιμίας, ισοπολιτείας και ισηγορίας! Και αυτό λέγεται αρχή της αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ διοίκησης και διοικουμένου! Και αυτό λέγεται συνταγματική λειτουργία των θεσμών! Και αυτό λέγεται αρχή της νομιμότητας! Λέγεται. Δεν είναι. Απλώς λέγεται, διότι δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο, παρά μόνον το εξής:  Ξεφτίλα.
»ΥΓ. Το παρόν αφιερώνεται στους βουλευτές που θα ψηφίσουν αυτήν την (ν)τροπολογία, το απόγευμα της Τετάρτης (30-4-2014)».
Αντιδρά και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την απαράδεκτη τροπολογία του Υπουργείου Εσωτερικών με την οποία αίρονται όλοι οι περιορισμοι στα ΜΜΕ των υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων.
«Με την αποφαη αυτή ανοίγει ο δρόμος για την υπερπροβολή από τα ΜΜΕ των «εθνικών εργολάβων και προμηθευτών» τύπου Μπόμπολα και Αλαφούζου των εκλεκτών υποψηφίων της κυβέρνησης και της Τρόικας. Ανοίγει ταυτόχρονα ο δρόμος για ένα τεράστιο παζάρι και εμπόριο τηλεοπτικής και ραδιοφωνικής προβολής σε όλη τη χώρα, νομιμοποιώντας έτσι το μαύρο πολιτικό χρήμα της διαπλοκής.
Ταυτόχρονα, η απόφαση αυτή δημιουργεί συνθήκη εξαιρετικά άνισης δημοσιότητας των συνδυασμών και αποκλεισμού ουσιαστικά των συνδυασμών της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς.
Είναι, όμως, γελασμένοι εάν νομίζουν ότι έτσι θα αποτρέψουν τη συνθήκη εκλογικής συντριβής τους. Ο λαός και μνήμη έχει και κρίση. Θα μαυρίσει τους υπεύθυνους της καταστροφής και τους υποτακτικούς της ΕΕ και του ΔΝΤ. Θα ενισχύσει τα ψηφοδέλτια της αντίστασης, του αγώνα και της αντικαπιταλιστικής ανατροπής», αναφέρει το κόμμα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…