Loading…
Breaking News
recent

ΗΡΘΕ Η ΝΕΡΙΤ, ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ...ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ

prokopakisν καθαίρεση  του Προκοπάκη από την θέση του Προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ, αφού προηγουμένως απολογηθεί, συζητούν μέλη του Εποπτικού Συμβουλίου.Ιδιαίτερα καυστική είναι επιστολή του σε βάρος του, που κατετέθη ήδη από τις παραμονές του Πάσχα για τους χειρισμούς του, δηλαδή πολύ πριν την απαράδεκτη συμπεριφορά του διορισμένου προέδρου, που την περασμένη εβδομάδα αποκάλεσε αλήτες τους δημοσιογράφους, επειδή διαμαρτύρονται για όσα συμβαίνουν στη ΝΕΡΙΤ.Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα πρόκειται να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Εποπτικού η οποία προγραμματίζεται για την Δευτέρα, μαζί με την αποκάλυψη που έκανε το ΠΑΡΟΝ , ύστερα από τη καταγγελία της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων, την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ που τον εγκαλεί και της ΠΟΕΣΥ που είναι στο ίδιο κλίμα.Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη πολιτική σημασία καθώς ο Προκοπάκης «ανεβάζει» από σήμερα στην παραχωρημένη από το υπουργείο Οικονομικών συχνότητα, το λογότυπο της ΝΕΡΙΤ , θέλοντας έτσι να κοροϊδέψει την κοινή γνώμη και να εμφανίσει ο τι άρχισε δήθεν να λειτουργεί δημόσια τηλεόραση, προκειμένου να μην υπάρξει εμπλοκή και με την EBU.Πρόκειται για μια δήθεν δημόσια τηλεόραση, χωρίς εργαζόμενους, χωρίς δικό της πρόγραμμα με μόνο εφόδιο το χαράτσι που επιβάλλεται με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Το θέμα που προκαλείται, ενδεχομένως να απασχολήσει και τους αρμοδίους της ΕΒU, λόγω και της μετάδοσης της EUROVISION.Άλλωστε με την κατάθεση της προχθεσινής τροπολογίας Στουρνάρα-Σταμάτη είναι πλέον σαφές ότι η ΝΕΡΙΤ αποτελεί κρατική τηλεόραση που επιχειρείται να λειτουργήσει με κατά παραχώρηση κρατική περιουσία χωρίς στοιχειώδη ανεξαρτησία και με εργαζόμενους από άλλο επίσης κρατικό φορέα («ΔΤ») που ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών.Τη συνεδρίαση του Εποπτικού Συμβουλίου θα απασχολήσουν και άλλεςπαραβιάσεις καθώς και παραιτήσεις στελεχών.Στην επιστολή φωτιά πάντως που έχει αποστείλει πριν δύο βδομάδες μέλος του εποπτικού συμβουλίου προς τον πρόεδρο καθηγητή κ. Θ. Φορτσάκη και τα μέλη του οργάνου, τόνιζε, αναφερόμενος στον κ. Προκοπάκη ο τι μοναδικός λόγος παρουσίας του σε συνεδρίαση του ΕΣ είναι η παροχή εξηγήσεων για τις εκ μέρους του Προέδρου της ΝΕΡΙΤ κραυγαλέες, συνεχείς και συστηματικές παραβιάσεις του νόμου περί ΝΕΡΙΤ.Επομένως, ανέφερε, στη μόνη συνεδρίαση που προτίθεμαι να μετάσχω είναι εκείνη που θα έχει μοναδικό θέμα: «Παύση του Προέδρου του Δ.Σ. και Διευθύνοντος Συμβούλου». Αν στη συνεδρίαση αυτή κριθεί ότι ο κ. Προκοπάκης έχει πράγματι παραβιάσει τον νόμο περί ΝΕΡΙΤ, τότε να κληθεί κανονικά σε απολογία και μετά από αυτή να λάβουμε την τελική απόφασή μας.Στην περίπτωση που δεν υπάρξει απόφαση, προσθέτει το ίδιο μέλος,πρέπει να υποβάλουμε την παραίτησή μας για να διευκολύνουμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην επανασύσταση του Εποπτικού ΣυμβουλίουΗ επιστολή μάλιστα, έχει και υστερόγραφο στο οποίο τονίζεται «…… η πολιτική σταθερότητα δεν κινδυνεύει από την αντικατάσταση οποιουδήποτε, αλλά από την καταστρατήγηση των νόμων και την ανοχή της.» Παρόν.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Δύο νέα προγράμματα κρατικών ενισχύσεων ύψους 100 εκατ. ευρώ απευθύνονται και στις εταιρείες ΜΜΕ της περιφέρειας. Το πρώτο με τίτλο «Ψηφιακό Βήμα» χρηματοδοτεί κατά 50% τις επενδύσεις των εταιρειών ΜΜΕ σε λογισμικό και ψηφιακό εξοπλισμό, ενώ το δεύτερο με τίτλο «Ψηφιακό Άλμα» αφορά κυρίως επιδότηση για το διαδίκτυο. Η επιδότηση των εταιρειών ανέρχεται σε 55.000 – 400.000 ευρώ, ανάλογα με την περιφέρεια της χώρας αλλά και το ύψος του σχεδίου επένδυσης που θα υποβληθεί.
Από το Blogger.