ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΧΩΡΙΣ ΕΡΤ...

@Πρώτη δύναμη  ο Real FM,  άνοδος για  Dee Jay και νέα πτώση για Σκάι . Τα αποτελέσματα  για το διάστημα 17.2.-25.5.2014 της   Focus/ΑΕΜΑΡ, για τους σταθμούς που μετέχουν στη μέτρηση, δείχνουν πως ο Real  διατηρεί  την πρώτη θέση στο σύνολο των ραδιοφωνικών σταθμών και αποτελεί την πρώτη επιλογή για όσους επιλέγουν ενημέρωση. Αντιθέτως ο Σκάι υποχωρεί κι άλλο στο 9%. Ο Dee Jay έχει και νέα σημαντική άνοδο, ενώ  συνεχίζει να κερδίζει μερίδιο και ο Δίεση. Ο Μελωδία από την άλλη πλευρά διατηρεί καθαρά τη δεύτερη θέση και ο τρίτος σταθμός του ομίλου Αλαφούζου, ο  RED ενισχύθηκε και άλλο φτάνοντας στο 8%.
@
 

Τα δυνατά τους έβαλαν οι ενημερωτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί να καλύψουν τις αναλύσεις και τα αποτελέσματα των εκλογών. Έτσι, παρότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού συντονίζονταν στους τηλεοπτικούς δέκτες, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που προτίμησαν να αποφύγουν τα τηλεοπτικά πάνελ και να ενημερωθούν ραδιοφωνικά, για την εκλογική αναμέτρηση που περιελάμβανε το δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών και τις Ευρωεκλογές. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του radiofono.gr, η ακροαματικότητα των ενημερωτικών ραδιοφώνων χμέσω διαδικτύου ήταν την Κυριακή κατά 25% αυξημένη σε σχέση με το μέσο όρο των δυο πρώτων Κυριακών του Μαΐου όπου δεν υπήρχε εκλογική αναμέτρηση. Ωστόσο, στο δεύτερο γύρο τα ενημερωτικά ραδιόφωνα είχαν αθροιστικά 15% λιγότερη ακροαματικότητα από τον πρώτο γύρο.
Στη γραφική παράσταση μπορείτε να δείτε τα διαδικτυακά στατιστικά για τους ενημερωτικούς σταθμούς, με όσους επέλεξαν να ακούσουν τα ενημερωτικά ραδιόφωνα από τις 10 το πρωί της Κυριακής μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα. Προηγείται ο Real FM με 32.6%, ακολουθεί ο ΣΚΑΪ με 24.4%, ο Alpha 989 με 16.5%, ο Αθήνα 984 με 7.7%, ο Βήμα FM με 4.4%, η Δημόσια Ραδιοφωνία της ΝΕΡΙΤ με 3.9%, το Ράδιο Παρατηρητής της Κομοτηνής με 3.3% και η ΕΡΑ ERTopen με 2.8%, ενώ στη περιφέρεια το radio936 που εκπέμπει στη ΝΔ Πελοπόννησο λαμβάνει βάση μετρήσεων περιφερειακών μέσων το 2,1%.  Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ράδιο Παρατηρητής είναι ο συνεργάτης του "Κόκκινου" στο νομό Ροδόπης, οπότε κατά συνέπεια κομμάτι του ποσοστού του μπορεί να προσμετρηθεί "Στο Κόκκινο", ανεβάζοντάς τον στη 5η θέση πριν το Βήμα FM.
@
Σε «άβολη» θέση βρέθηκε η Ραδιοφωνία της ΝΕΡΙΤ, αφού τα ραδιοφωνικά προγράμματα που λειτουργούν δεν επαρκούσαν για να μεταδοθούν οι εκπομπές που ήταν υποχρεωμένη να μεταδώσει η δημόσια ραδιοφωνία. Συγκεκριμένα, την Κυριακή το ενημερωτικό πρόγραμμα της ΝΕΡΙΤ ήταν επί ποδός για να καλύψει τον πρώτο γύρο τον αυτοδιοικητικών εκλογών, ενώ την ώρα που θα μεταδίδονταν τα πρώτα αποτελέσματα, ξεκινούσε ο τελικός της Ευρωλίγκας.
Δυστυχώς, η ραδιοφωνία της ΝΕΡΙΤ, παρότι λειτουργεί ήδη από το Σεπτέμβριο του 2013, συνεχίζει να αντιμετωπίζει οργανωτικά προβλήματα και έλλειψη προσωπικού. Έτσι, ενώ από τα Χριστούγεννα έχουν ακουστεί οι πρώτες υποσχέσεις για έναρξη ενός δεύτερου «αθλητικού» προγράμματος, αυτό δεν κατέστη εφικτό, με αποτέλεσμα τόσο οι αθλητική όσο και η πολιτική ενημέρωση να βγαίνουν και οι δυο από το Πρώτο Πρόγραμμα. Χωρίς να υπάρχει δεύτερο πρόγραμμα, το μέτρημα συνεχίστηκε με το πολιτιστικό Τρίτο Πρόγραμμα που ανατέθηκε σε παλιούς παραγωγούς της ΕΡΑ3 που έχουν συστήσει ιδιωτική εταιρία.
Όμως να που προέκυψε μια κατάσταση όπου τα προγράμματα που λειτουργούν δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες της Δημόσιας Ραδιοφωνίας. Η ΝΕΡΙΤ επέλεξε λοιπόν να «ξεχωρίσει» δυο συχνότητες του Πρώτου Προγράμματος στην Αθήνα, από τις οποίες εξέπεμψε για 4 περίπου ώρες ξεχωριστό αθλητικό πρόγραμμα, τους 101.8 και τους 107, δηλαδή τις παλιές συχνότητες της ΕΡΑ ΣΠΟΡ και του KOSMOS αντίστοιχα, οι οποίες όλον αυτόν τον καιρό αναμετέδιδαν το Πρώτο (και μοναδικό ενημερωτικό) πρόγραμα. Το τραγικό είναι ότι υπήρξε εξαιρετικά ελλιπής ενημέρωση για το ποιες συχνότητες θα διατίθεντο για τη συγκεκριμένη αθλητική μετάδοση, και ιδίως στην επαρχία, όπου πολύ αμφιβάλουμε αν οι τεχνικοί κατάφεραν να επιστρατεύσουν συμπληρωματικές συχνότητες για την μετάδοση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…