ΟΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ, ΟΙ ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΜΑ ΤΟΥ ΘΕΡΟΥΣ

@Ένα μήνα μετά την έκρηξη βόμβας έξω από τα γραφεία του ΕΣΡ που είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφεί ο εξοπλισμός του Συμβουλίου και να μην μπορεί να λειτουργήσει ο μηχανισμός ελέγχου, εγκρίθηκε από το υπουργείο Οικονομικών η μεταφορά των πιστώσεων για την αποκατάσταση των βλαβών. Το «Π» αποκάλυψε πριν δυο Κυριακές πως η κατάσταση που υπήρχε στα γραφεία του ΕΣΡ ήταν απαράδεκτη και δημιουργούσε προβλήματα στους εργαζόμενους. Το υπουργείο Οικονομικών καθυστέρησε έναν ολόκληρο μήνα να εγκρίνει τις απαιτούμενες μεταφορές ποσών. Τα χρήματα, 21.000 ευρώ στο σύνολο πληρώνονται από τον προϋπολογισμό του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και όχι με έκτακτη ενίσχυση από το υπουργείο οικονομικών. Κι όμως ακόμη και για αυτή τη μεταφορά από κωδικό σε κωδικό, οι υπηρεσίες του Γ. Στουρνάρα χρειάστηκαν έναν ολόκληρο μήνα για να δώσουν έγκριση.
@Πρώτη δύναμη  ο Real FM,  άνοδος για  Dee Jay και νέα πτώση για Σκάι . Τα αποτελέσματα  για το διάστημα 17.2.-25.5.2014 της   Focus/ΑΕΜΑΡ, για τους σταθμούς που μετέχουν στη μέτρηση, δείχνουν πως ο Real  διατηρεί  την πρώτη θέση στο σύνολο των ραδιοφωνικών σταθμών και αποτελεί την πρώτη επιλογή για όσους επιλέγουν ενημέρωση. Αντιθέτως ο Σκάι υποχωρεί κι άλλο στο 9%. Ο Dee Jay έχει και νέα σημαντική άνοδο, ενώ  συνεχίζει να κερδίζει μερίδιο και ο Δίεση. Ο Μελωδία από την άλλη πλευρά διατηρεί καθαρά τη δεύτερη θέση και ο τρίτος σταθμός του ομίλου Αλαφούζου, ο  RED ενισχύθηκε και άλλο φτάνοντας στο 8%.
@Στην πρώτη θέση της κυκλοφορίας παραμένει το “Θέμα” και αυτή την Κυριακή. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των πρακτορείων διανομής Τύπου πούλησε 122 χιλ. φύλλα, έναντι 95 χιλ. του “‘Εθνους” και 82 χιλ. του “Βήματος”. Στην τέταρτη θέση με εκτιμήσεις για πωλήσεις 74 χιλ. φύλλων βρέθηκε η “Real” κι ακολουθούν με 17 χιλ. φύλλα ο “Τύπος της Κυριακής” με 15 χιλ. φύλλα η “Κυριακάτικη Δημοκρατία” και με 7 χιλ. φύλλα η “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”. Υπενθυμίζεται πως η “Καθημερινή” δεν επιτρέπει τη δημοσίευση της κυκλοφορίας της από τα πρακτορεία.
@ου Γιώργου Δελαστίκ
Πολιτικό ρίγος διαπερνά τη σπονδυλική στήλη όποιου διάβασε τα δύο δισέλιδα ρεπορτάζ των Φαϊνάνσιαλ Τάιµς που αναφέρονται στο παρασκήνιο της µεθόδευσης ανατροπής από την πρωθυπουργία του Γιώργου Παπανδρέου στις αρχές Νοεµβρίου του 2011 εκ µέρους των Γερµανών µέσω της ΕΕ. Το ίδιο παθαίνει διαβάζοντας τις σύντοµες ανταποκρίσεις από την Ουάσιγκτον για το µόλις εκδοθέν βιβλίο του τότε υπουργού Οικονοµικών των ΗΠΑ Τίµοθι Γκάιτνερ, το οποίο αναφέρεται και στην Ελλάδα. Φρίκη αισθάνονται όσοι βλέπουν το εξαιρετικά αποκρουστικό πρόσωπο, το οποίο αποκαλύπτεται µέσα από τις συνωµοσίες που εξυφαίνει διαρκώς εναντίον όποιας κυβέρνησης κράτους-µέλους της ΕΕ αρνείται να συµµορφωθεί πλήρως προς τις εντολές και απαιτήσεις της Γερµανίας. Το ενδεχόμενο να υπάρξει επέμβαση των ΜΑΤ και στην ΕΡΤ3 στη Θεσσαλονίκη, πριν την επέτειο του λουκέτου της ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου 2014, εξετάζει η κυβέρνηση. Στόχος είναι να βγει στον αέρα η «ΝΕΡΙΤ Θεσσαλονίκης». Η πρώτη επέμβαση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ έγινε επί υπουργίας Παντελή Καψή, ο οποίος συνεχίζει να είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, ενώ στην περίπτωση του Σίμου Κεδίκογλου, ο οποίος και συνυπέγραψε το λουκέτο με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την οριστική διαγραφή του.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…