ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ...

Διπλάσια κέρδη προ φόρων ύψους 820.524 ευρώ παρουσίασε η εταιρεία «Εκδόσεις Πρώτο Θέμα» το 2013, έναντι κερδών προ φόρων ύψους 476.649 ευρώ το 2012. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 31.300.004 ευρώ το 2013, από 32.756.117 ευρώ το 2012. Το σύνολο ιδίων κεφαλαίων στο τέλος του 2013 ήταν αρνητικά κατά 6.329.729 ευρώ.
Κέρδη προ φόρων ύψους περίπου 200 χιλ. ευρώ θα εμφανίσει και ο Alpha στον ισολογισμό του, σύμφωνα με πληροφορίες. Στην Κάντζα εκφράζεται ικανοποίηση από την πορεία του σταθμού και σε συνδυασμό με το γεγονός πως ο τηλεοπτικός σταθμός δεν χρωστάει, μετά την οικονομική εξυγίανση που πέτυχε το RTL, κάνει.. τους ανθρώπους του πιο αισιόδοξους.
- πηγή: Τυπολογίες
Και εγένοντο συνεντεύξεις στη ΝΕΡΙΤ! Οχι απ' αυτές που κάνουμε εμείς οι δημοσιογράφοι για να βγάλουμε το ψωμί μας. Για τις άλλες λέω, που απαιτούνται μπας και ολοκληρωθεί επιτέλους ο κύκλος των εκτός ΑΣΕΠ προσλήψεων στην πολύπαθη εταιρεία.
Αρχικά ήταν η μοριοδότηση, ακολούθησαν οι ενστάσεις και σήμερα οι πρώτοι είκοσι υποψήφιοι του δημοσιογραφικού τομέα που προκρίθηκαν στην τελική φάση θα περάσουν από «ανάκριση». Και όσοι από αυτούς ή αυτές πάρουν το ΟΚ, θα προσληφθούν με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Μια διευκρίνιση: σε αυτόν τον κύκλο των «εξετάσεων» δεν έχει ICAP. Η τριμελής επιτροπή θα αποτελείται από δύο έμπειρους δημοσιογράφους της «ελεύθερης αγοράς» και έναν εκπρόσωπο της ΝΕΡΙΤ. Η επιλογή των εκτός Ραδιομεγάρου δημοσιογράφων έγινε με πολλή προσοχή για να μην...  υπάρξουν παρεξηγήσεις. Και με κάποιο κόπο επίσης, διότι υπάρχει και κόσμος που δεν θέλει να συνδέσει το όνομά του με όλα όσα λαμβάνουν χώρα στην Αγία Παρασκευή.
Δεύτερη διευκρίνιση, ακόμη πιο σημαντική: οι συμμετέχοντες στην επιτροπή έχουν πάρει οδηγίες να μην κάνουν διακρίσεις όσον αφορά τον πρότερο δημοσιογραφικό βίο των υποψηφίων. Δεν τίθεται δηλαδή θέμα προτεραιότητας όσων έχουν θητεύσει στην τηλεόραση, εις βάρος των «ραδιοφωνικών» συναδέλφων τους. Μια καλή κίνηση αναμφιβόλως, για να μην ξαναρχίσουν οι γκρίνιες και οι διαμαρτυρίες.
Να σημειώσουμε ότι οι «ειδικότητες» των υπό κρίση δημοσιογράφων αφορούν το πολιτικό, το οικονομικό και το διεθνές ρεπορτάζ, καθώς και ότι τώρα που ξεκίνησε δεν θα σταματήσει η υπόθεση. Στόχος είναι τον Σεπτέμβριο να έχει προχωρήσει αρκετά η διαδικασία στελέχωσης της ΝΕΡΙΤ, προκειμένου να εκμεταλλευθεί πλήρως τις δυνατότητές του το μαγαζί. Αν μπορεί, βεβαίως...
- Media / Ελευθεροτυπία

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…