ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑ ΝΕΡΙΤ...

@Με τον υπεύθυνο ραδιοφωνίας της EBU κ. Pierre Yves Tribolet συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ κ. Αντώνης Μακρυδημήτρης στο Ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής.Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ανάπτυξη και επέκταση των ραδιοφωνικών υπηρεσιών του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, εν όψει της διαδικασίας πλήρους επανόδου της ΝΕΡΙΤ στην Ένωση.Ο κ. Tribolet, αφού ενημερώθηκε από τα μέλη της διοίκησης και τους υπευθύνους του ραδιοφώνου της ΝΕΡΙΤ για τον σχεδιασμό και τη δομή του, εξέφρασε την ικανοποίησή του τόσο για την πρόσφατη επαναλειτουργία του Kosmos, όσο και για τη συγκρότηση των Μουσικών Συνόλων της ΝΕΡΙΤ, τα οποία σύντομα θα παρουσιάσουν συναυλίες στην Αθήνα και την περιφέρεια..
@Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για το μέλλον της διανομής του Τύπου. Αναμένεται να υπάρξει και νέος κύκλος συζητήσεων των εμπλεκομένων μετά την αποχώρηση του Θ. Αλαφούζου από τη διοίκηση της «Ευρώπης». Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η προειδοποιητική 24ωρη απεργία που είχε κηρύξει η Ένωσή μας, με αίτημα την υπογραφή νέας ΣΣΕ.Οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία Τύπου, έδειξαν με μεγάλη αποφασιστικότητα την θέλησή τους να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Αυτό φάνηκε καθαρά από τη μαζική συμμετοχή στην απεργία, αλλά και στην απεργιακή συγκέντρωση τα μεσάνυχτα μπροστά από την πύλη της ΕΥΡΩΠΗΣ. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που οι εκδότες αποφάσισαν να μην εκδώσουν τα σημερινά φύλλα.Στην απεργιακή συγκέντρωση και περιφρούρηση της απεργίας, παραβρέθηκαν και έδειξαν την αλληλεγγύη τους, αντιπροσωπεία από την Ομοσπονδία Τύπου & Χάρτου, την Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων, το κλαδικό Χαρτεργατών, το σωματείο εργαζομένων στην Σόφτεξ και από την ΕΓ του ΠΑΜΕ.
@Έναν χρόνο και έναν μήνα από το λουκέτο στην ΕΡΤ, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ Γιώργος Προκοπάκης ξιφουλκεί στα socialmedia και υπόσχεται αποκαλύψεις μετά την προσφυγή του στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Δύο μήνες μετά την «καρατόμησή» του, αποφάσισε να καταγγείλει δημόσια πως πίσω από την αποπομπή του «κρύβονται πολιτικές, κομματικές σκοπιμότητες» και «εξυπηρέτηση συμφερόντων», για να ζητήσει από το ΣτΕ να κηρύξει την απόλυσή του «παράνομη και αντισυνταγματική».Ο επί επτά μήνες πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του κρατικού μορφώματος της ΝΕΡΙΤ δεν βρήκε ούτε μία λέξη για το λουκέτο της ΕΡΤ και τα όσα δέχθηκε ο ίδιος να κάνει εκείνο το διάστημα εναντίον των εργαζομένων, αποδεχόμενος τις παράτυπες διαδικασίες και τις αντισυνταγματικές πράξεις των υπουργών, τους οποίους σήμερα καταγγέλλει για την «καρατόμησή» του! Όταν, μέσω της σελίδας του στο facebook αλλά και σε διάφορα σάιτ που γράφουν για τη ΝΕΡΙΤ, παρουσιάζεται ως καταγγέλλων σχολιαστής, βγάζοντας στη φόρα παρατυπίες και αδιαφανείς διαδικασίες, χωρίς να λέει ονόματα, την περίοδο που διοικούσε ο ίδιος!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…