ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΑΒΟΥΡΕΣ;

@Σημάδια σταθερότητας και ελαφράς ανάκαμψης δείχνει η αγορά της τηλεόρασης. Η διαφήμιση φαίνεται να κάνει κάποια διστακτικά βήματα και οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί ύστερα από πέντε χρόνια επιστρέφουν στην ελληνική παραγωγή ανακοινώνοντας νέα σίριαλ, χωρίς ωστόσο να εγκαταλείπουν και την πολιτική των τουρκικών σειρών. Το σύνολο των μεγάλων ιδιωτικών σταθμών, Mega, ANT1, Star, Alpha και ΣΚΑΪ, ετοιμάζει παραγωγές που μιλούν ελληνικά. Ο ΑΝΤ1 έχασε πέρυσι τη δυνατότητα να σαρώσει στους πίνακες της τηλεθέασης, με το Mega να επενδύει σε επαναλήψεις! Τα live shows του ΑΝΤ1 έφεραν κοινό και έσοδα και ανέβασαν τις ενημερωτικές εκπομπές του καναλιού, σε συνδυασμό με τα shows της νυχτερινής ζώνης. Για μία ακόμη φορά, όμως, το κανάλι δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη των ελληνικών σειρών.Αντιθέτως, στο Mega, με ελάχιστα χρήματα, επενδύοντας σε σειρές όπως το «Κάτω Παρτάλι» και τα «Κλεμμένα Όνειρα», διατήρησαν ποσοστά και εντυπώσεις, όπως και ένα σημαντικό τμήμα από τα έσοδα. Οι μέτοχοι του τηλεοπτικού σταθμού έδωσαν το πράσινο φως για νέες παραγωγές, όπως «Η Εθνική Ελλάδος» του Γιώργου Καπουτζίδη, γνωρίζοντας πως το «θαύμα» με τη λιτότητα στο πρόγραμμα δεν μπορεί να διατηρηθεί. Διαπίστωσαν, επίσης, πως το ελληνικό πρόγραμμα είναι πυλώνας για τον σταθμό, που επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό και το ενημερωτικό πρόγραμμα.
 Το πρόβλημα των ειδήσεων στο Mega Οι ειδήσεις υπέστησαν βαριά ήττα λόγω της τυφλής υποστήριξης του Μνημονίου, που προκάλεσε σοβαρό τραύμα στην αξιοπιστία του ενημερωτικού τομέα. Τα πρόσωπα του δελτίου, η παραποίηση της πραγματικότητας μέσα από τον σχολιασμό και η μεταπήδηση των ανθρώπων του, τώρα στη ΝΔ και παλαιότερα στο ΠΑΣΟΚ, αποδυνάμωσαν το Mega. Η σοβαρή ενδυνάμωση του Star, με το μοντέλο του ενός σχολιαστή, του κύρους του Νίκου Χατζηνικολάου, φανέρωσε τα πραγματικά κενά του Mega. Οι αποφάσεις για τις αλλαγές δεν έχουν ληφθεί ακόμη. Ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος θα κάνει την εισήγηση και οι μέτοχοι αφού συζητήσουν θα καταλήξουν σε ένα σχήμα, αν στο μεταξύ δεν μεσολαβήσει η συγχώνευση ΔΟΛ – Πήγασου. Typologies.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…