ΜΕ ΔΟΣΕΙΣ Η ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝΑ ΚΑΖΙΝΟ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ..

@Δεκτές γίνονται οι δόσεις στον τρόπο υπολογισμού του οικονομικού ανταλλάγματος για την απόκτηση άδειας δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης. Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και η υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Σοφία Βούλτεψη, το τίμημα μπορεί να καταβληθεί σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις και θεωρείται δημόσιο έσοδο στον κρατικό προϋπολογισμό. Η απόφαση συμπίπτει με την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης της Forthnet Media Holdings με το Ελληνικό Δημόσιο για τη δορυφορική συνδρομητική τηλεόραση. Προϋπόθεση για την υπογραφή της σύμβασης είναι η καταβολή του συνόλου των μηνιαίων δόσεων από τον Ιούνιο, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η άδεια που χορήγησε το ΕΣΡ, μέχρι και την υπογραφή της σύμβασης. Ο μέγιστος χρόνος για την υπογραφή είναι οι έξι μήνες, αλλά η υφιστάμενη σύμβαση λήγει στις 24 Ιουλίου 2014.
@Σύνθετο παιχνίδι στο ενημερωτικό τομέα του  Mega. Η Όλγα Τρέμη, σύμφωνα με δημοσίευμα τουwww.iefimerida.gr ενημέρωσε το ΔΣ για την πρόθεσή της να αποχωρήσει και εκείνο φέρεται να μην έκανε αποδεκτό το αίτημα της. Από την άλλη πλευρά, ο διευθυντής ειδήσεων, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος με ευκολία, ύστερα από άλλο αίτημα των εκδοτών έκοψε το νυχτερινό δελτίο, εμφανίζεται να σχεδιάζει ένα νέο δελτίο ειδήσεων. Τη σχετική του πρόταση θα καταθέσει στο ΔΣ, το οποίο και θα αποφασίσει, ενώ στο παρασκήνιο εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει η ονοματολογία. Για παράδειγμα, στο παρελθόν υπήρχε το …αίτημα για την ανάδειξη της Μαρίας Σαράφογλου στη θέση της κεντρικής παρουσιάστριας, με ένα όμως αόρατο τρόπο, αυτό δεν υλοποιήθηκε.
@Την Παρασκευή συζητείται η αίτηση (του Δημοσίου) αναστολής εκτέλεσης της υπ αριθμ 305/3089/ΕΓ/103/2014 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου κατά το μέρος που κηρύχθηκε προσωρινά εκτελεστή για τους 20 εργαζομένους- παράνομα απολυμένους της ΕΡΤ στο Ηράκλειο,. Οι εργαζόμενοι και με απόφαση του Πρωτοδικείου παράνομα απολυθέντες, απευθύνονται για μια ακόμα φορά προς πολίτες, συλλογικότητες και φορείς που εδώ κι ένα ( και πλέον) χρόνο στέκονται αλληλέγγυοι στον αγώνα τους, να παραβρεθούν μαζί με τους εργαζόμενους της Κρήτης το πρωί της Παρασκευής στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου.
@Και το Mega μπήκε στα τηλεπαιχνίδια με τις γραμμές υψηλής χρέωσης! Ο τελευταίος σταθμός που δεν τολμούσε να εμπλακεί με τα γνωστά και αμφιλεγόμενα παιχνίδια ξεκίνησε να μεταδίδει αργά τη νύχτα μια εκπομπή ανάλογης αισθητικής. Η παραγωγή γίνεται από την Άνωση στις εγκαταστάσεις του Πήγασου στη Μεταμόρφωση Χαλανδρίου. Το αποτέλεσμα είναι η ελληνική τηλεόραση, με τις αποφάσεις και το πλαίσιο που δημιούργησε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, να έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο «καζίνο», την ώρα που κρατάει «κλειδωμένο» το στοίχημα μέσω του internet, συντηρώντας ένα περίεργο μονοπώλιο.
@Η ανάκαμψη που δείχνει η διαφημιστική αγορά στην τηλεόραση έδωσε «σήμα» για την παραγωγή ελληνικών σειρών μυθοπλασίας από όλους τους σταθμούς. Έτσι, την επόμενη τηλεοπτική σεζόν, εκτός από τα τρία μεγάλα κανάλια, Mega, ΑΝΤ1 και Alpha, σειρές θα φιλοξενήσει και ο ΣΚΑΪ, παραγωγής ANTSProduction, αλλά και το Star.
@ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ένωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών
Το Δ.Σ. του σωματείου μας, εφαρμόζοντας την απόφαση της τελευταίας Γ.Σ. των εργαζομένων, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας, για την Τετάρτη 16/07. Η απεργία θα ξεκινήσει από την Τρίτη 15/07 στις 6 το απόγευμα, έως την επομένη την ίδια ώρα.Είναι επιτακτική η ανάγκη να απαντήσουμε αγωνιστικά στην προκλητική αδιαφορία της εργοδοσίας, στο δίκαιο αίτημά μας για συνάντηση με σκοπό την υπογραφή νέας ΣΣΕ.Η εργοδοσία εκμεταλλευόμενη το γενικότερο κλίμα και το νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης, έχει επιλέξει το καθεστώς αβεβαιότητας για τους εργαζόμενους, πράγμα που εξυπηρετεί τα όποια σχέδιά της για το μέλλον.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…