Νέο σχέδιο - σοκ των Τραπεζών για ΔΟΛ, Πήγασο και Mega

«Διώξτε το 40% του προσωπικού σας»! 
Πριν από λίγες μέρες στελέχη των τραπεζών Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς συναντήθηκαν για να εκτιμήσουν την κατάσταση που διαμορφώνεται σε δύο δημοσιογραφικά συγκροτήματα ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟ καθώς και στο MEGA. 
Οι τεχνοκράτες των τραπεζών έβαλαν χαρτί και μολύβι και κατέγραψαν το σύνολο του δανεισμού των τριών αυτών επιχειρήσεων ΜΜΕ, που φτάνει τα εξακόσια εκατομμύρια ευρώ. Όπως πληροφορούμαστε από έγκυρη τραπεζική πηγή το σενάριο που εξετάζουν οι τραπεζίτες είναι αυτό της τριπλής συγχώνευσης. 
Δηλαδή ΔΟΛ, ΠΗΓΑΣΟΣ και MEGA να ενοποιηθούν και να περιορίσουν το.. προσωπικό κατά 40%. Μόνο τότε οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε αντίστοιχο κούρεμα των δανείων. 
Βέβαια για να προχωρήσει η τριπλή συγχώνευση θα πρέπει να συμφωνήσει και ο Βαρδής. 
Οπότε θα έχουμε νέο κύκλο διαβουλεύσεων ανάμεσα στους βαρώνους της ενημέρωσης και στους τεχνοκράτες των τραπεζών.  Που αντί για κεφάλαια διαχειρίζονται κόκκινα δάνεια που δεν πρόκειται να πληρωθούν ποτέ…
 - lykavitos
@Προβλήματα πολλά και δύσκολα φαίνεται να αντιμετωπίζει όλη η παρέα των εκδοτών που μετέχει στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, κάτι που αλληλοεμπλέκεται και με τις επιμέρους δικές τους δουλειές (ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη, Πήγασος του Μπόμπολα κ.λπ.).
Αυτή ίσως να είναι και η εξήγηση για το ότι σχεδόν καθημερινά μπαινοβγαίνει στα γραφεία του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου, το αφεντικό του Πήγασου, Φώτης Μπόμπολας, όπου έχει το στρατηγείο του ο Σταύρος Ψυχάρης.
Ανάμεσα στα θέματα που, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητούνται ανάμεσα στους δύο είναι και.. η συγχώνευση του πρακτορείου εφημερίδων «Ευρώπη», που ελέγχεται από την οικογένεια Μπόμπολα, με το πρακτορείο «Αργος», κάτι όμως που φαίνεται να συναντά προβλήματα και προς το παρόν δεν προχωράει.
- από τις Τυπολογίες

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…