ΝΙΚΗ ΦΩΤΗ ΚΑΤΑ MEGA ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΩΣΟΥΡΑ ΣΤΑ MEDIA

@Μετάβαση σε μια νέα εποχή στο Mega. Οι μέτοχοι του Τηλέτυπου, μετά από την επίμονη στάση του Φώτη Μπόμπολα, αποφάσισαν την αντικατάσταση του γενικού διευθυντή ειδήσεων Χρήστου Παναγιωτόπουλου από τον Νίκο Στραβελάκη, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα διευθυντή σύνταξης, ασκώντας προσωρινά και τα καθήκοντα του διευθυντή ειδήσεων. Μετά την απόφαση αυτή ανακλήθηκε η απόφαση για τη σύγκλιση της έκτακτης γενικής συνέλευσης με θέμα την αντικατάσταση των μελών του ΔΣ! Η συνέλευση είχε οριστεί για τις 27 Οκτωβρίου. Ο Φώτης Μπόμπολας κέρδισε την πρώτη μάχη και ανοίγει τον δρόμο για δομικές αλλαγές στο Mega, με αλλαγή της σκυτάλης και παράδοσή της στη νεότερη γενιά. Το διάστημα αυτό θεωρείται μεταβατικό, καθώς ως τον Δεκέμβριο αναμένεται να υπάρξει ένας νέος κύκλος επαφών για να οριστεί ο νέος/α γενικός/ή διευθυντής/διευθύντρια ειδήσεων. Μέχρι τότε δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές στην παρουσίαση, την οποία θα διατηρήσει εκτός απροόπτου η Μαρία Σαράφογλου, ενώ οι μέτοχοι συμφώνησαν πως δεν πρόκειται να μετακινηθεί από το δελτίο ειδήσεων ο Γιάννης Πρετεντέρης. Για τη θέση του Νίκου Στραβελάκη στην παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων του Σαββατοκύριακου προορίζεται η Εύα Αντωνοπούλου, αν και η τελευταία διαψεύδει πως έχει την οποιαδήποτε συμφωνία με το Mega. Οι σχετικές συζητήσεις με την παρουσιάστρια του ΣΚΑΪ ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούλιο. Από εδώ και πέρα αρχίζουν οι καραμπόλες.
@Ο Φώτης Μπόμπολας, με την παρότρυνση των στελεχών του «Έθνους», θέλει να αναλάβει την παρουσίαση του δελτίου ειδήσεων η Έλλη Στάη, ενώ έχει πρόταση και για τον διευθυντή ειδήσεων. Από τον περασμένο Αύγουστο όμως υπήρξε πρόταση στην Όλγα Τρέμη να αναλάβει την γενική διεύθυνση. Η δημοσιογράφος ζήτησε την αντικατάσταση όλων των προσώπων του δελτίου, κάτι που τελικά δεν έγινε αποδεκτό το καλοκαίρι. Η συζήτηση επανήλθε, αν και ως την Παρασκευή δεν της είχε γίνει κάποια πρόταση από τους μετόχους. Η πρόταση που κατέθεσε η Όλγα Τρέμη για την παρουσίαση είναι… ανατρεπτική. Αν τελικώς δεν υπάρξει αποτέλεσμα δεν αποκλείεται η Όλγα Τρέμη να συζητήσει εκ νέου με το Φάληρο για να αναλάβει αντίστοιχη θέση στον οργανωτικό τομέα, ή μία εκπομπή. Στόχος είναι το πρόσωπο που θα αναλάβει τη θέση να έχει επικοινωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ και στο σημείο αυτό η Έλλη Στάη έχει προβάδισμα. Η απόφαση αυτή έχει και πολιτική διάσταση καθώς ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος είναι στενός φίλος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, έχοντας διατελέσει με απόφαση του, παράλληλα με τα καθήκοντά του στο Mega, και μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. typoogies.
πλειοψηφία των συνέδρων στο 7ο Τακτικό Συνέδριο της ΠΟΕΣΥ ψήφισε να μην προχωρήσουν οι καταστατικές αλλαγές στην Ομοσπονδία. Παρότι το συνέδριο αυτό θα συζητούσε την αλλαγή του Καταστατικού του 1999 και παρά τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί τα τέσσερα τελευταία χρόνια, οι παρατάξεις των Μαρία Αντωνιάδου, Δ. Κουμπιά, Π. Σόμπολου πέρασαν με οριακή πλειοψηφία 34 έναντι 29 την αναβολή του Καταστατικού Συνεδρίου. Στις εκλογές που έγιναν την προηγούμενη Κυριακή για το ΔΣ της ΠΟΕΣΥ εκλέχθηκαν οι Κουμπιάς Δημήτριος, Καρράς Νίκος, Σπηλιοπούλου Νέλλη, Συνοδινός Νικόλαος από την παράταξη «Μαζί για την ΠΟΕΣΥ», Σαββίδης Γιώργος, Μπαζαίος Γιάννης από το «Ενωτικό Ψηφοδέλτιο», Ντελέζος Κωνσταντίνος από την «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων», Ριζεάκου Ελένη από την παράταξη «Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία», Γκίρμπας Γιάννης από το «Μέτωπο Ανατροπής», Τσιγκλιφύσης Γιώργος από την ΕΣΗΕΘ ΣτΕ-Ε, Κατσαμά Ελένη – Νέλλη από την ΕΣΗΕΠΗΝ.
ΝΑΚΟΙΝΩΣΗΕκδικάστηκε την Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014, στο Εφετείο Ανατολικής Κρήτης σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση των απολυμένων της ΕΡΑ Ηρακλείου κατά του Ελληνικού Δημοσίου, με βασικό αίτημα την ακύρωση των απολύσεών τους και την επαναπρόσληψή τους στις θέσεις που κατείχαν πριν την πραξικοπηματική κατάργηση της ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου 2013. Στο δικαστήριο της Κρήτης παρευρέθησαν και παρενέβησαν υπέρ των εργαζομένων η ΠΟΕΣΥ και οι δημοσιογραφικές Ενώσεις, καθώς και ο Δικηγορικός Σύλλογος με το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Παρόντες ήταν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΣΥ, Γ. Σαββίδης και Δ. Κουμπιάς, οι Πρόεδροι της ΕΣΗΕΜ-Θ, Τ. Φωκιανίδης, της ΕΣΗΕΠΗΝ Κυρ. Κορτέσης, της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, Γ. Πέτρου, και της ΕΣΠΗΤ, Θ. Μπερεδήμας, καθώς και οι Αντιπρόεδροι της ΕΣΗΕΑ, Γ. Γιουκάκης, και της ΕΣΗΕΠΗΝ, Κατ. Μηναδάκη.
@Μια νέα καθημερινή εκπομπή με έμφαση στη πολιτική και την οικονομία ξεκινάει στο μεγάλο οικονομικό κανάλι της χώρας. “Πολιτικοί και Οικονομία” Πρεμιέρα στις 22 Οκτωβρίου.Μια καθημερινή απογευματινή “ζωντανή” ενημερωτική ζώνη, 6-8 μμ. Την παρουσίαση της εκπομπής θα έχει ο Βασίλης Ταλαμάγκας, σε συνεργασία με το Θόδωρο Μιχόπουλο και το Νίκο Παναγιωτόπουλο. Οι πολιτικοί, ο ρόλος, οι απόψεις, οι θέσεις και στο επίκεντρο η οικονομία. Η εκπομπή θα προβάλλεται και από δέκα περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς ανά την Ελλάδα, στο πλαίσιο της συνεργασίας των τμημάτων παραγωγής. Στο SBC θα παρουσιάζονται σε αποκλειστικότητα οικονομικές έρευνες για την Ελλάδα μεγάλων διεθνών οίκων, καθώς και μηνιαίο δημοσκοπικό βαρόμετρο για τις τρέχουσες εξελίξεις. Επίσης, θα παρουσιάζεται η έκτακτη επικαιρότητα μέσω ζωντανών συνδέσεων, καθώς και τα διεθνή γεγονότα στο πλαίσιο συνεργασίας με το διεθνες τηλεοπτικό δίκτυο Bloomberg.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…