ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ, Η ΕΣΗΜΕΘ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΡΙΤ

ρνείται η ΕΣΗΕΜΘ να υλοποιήσει το ψήφισμα του συνεδρίου της ΠΟΕΣΥ για έμπρακτη και χρηματική ενίσχυση των εργαζομένων της ΕΡΤ που κρατούν σε λειτουργία την ελεύθερη –αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ 3. Σε αντίθεση με άλλα συνδικαλιστικά σωματεία που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να στηρίξουν το εγχείρημα της ελεύθερης ΕΡΤ 3 στον αέρα, οι συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΜΘ αμφισβήτησαν το ψήφισμα του συνεδρίου της ΠΟΕΣΥ, εκφράζοντας ανοιχτά την άρνηση τους να στηρίξουν οικονομικά τη λειτουργία του καναλιού στην πόλη τους. Άγνοια για το ψήφισμα εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δημήτρης Κουμπιάς που δήλωσε πως δεν το άκουσε! 
@Στις 16 Οκτωβρίου 2014 ολοκληρώθηκε η επιχείρηση πρόσληψης των 132 δημοσιογράφων αορίστου χρόνου στη ΝΕΡΙΤ με την εφαρμογή όλων των δυνατών και αδύνατων τρόπων ώστε να προσληφθούν οι πιο αρεστοί στη διοίκηση και την κυβέρνηση. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της δημοσιογράφου Μαρίας Καρχιλάκη η οποία κόβεται από τον κατάλογο των επιτυχόντων λόγω υψηλών προσόντων με …νόμο. Η απόφαση της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ γράφει συγκεκριμένα: «η εταιρεία δεν δύναται να προβεί σε πρόσληψη της επιτυχούσας κας Μαρίας Καρχιλάκη, δεδομένης της διάταξης της παρ.4 του άρθρου 15 του ν. 4173/2013 που προστέθηκε με την παρ. 4 του άρθρου 7 που απαγορεύει την πρόσληψη από τη ΝΕΡΤ με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου πρόσωπου που, κατά την ημερομηνία πρόσληψης τους από τη ΝΕΡΙΤ είτε λαμβάνει πλήρη ή μειωμένη σύνταξη γήρατος είτε έχει καταθέσει αίτηση για τη χορήγηση πλήρους ή μειωμένης σύνταξης γήρατος». Πρόκειται για διάταξη που εντάχθηκε στην τροπολογία για ΝΕΡΙΤ στο νόμο για το ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι» και ψηφίστηκε τον περασμένο Αύγουστο. Την εν λόγω τροπολογία είχε καταγγείλει δημόσια η ίδια η δημοσιογράφος στην ιστοσελίδα της, δηλώνοντας πως λαμβάνει προσωρινή σύνταξη ύψους 438 ευρώ, η οποία θα αναστελλόταν σε περίπτωση πρόσληψης της. @Παραμένει προβληματική η λειτουργία των ραδιοφωνικών προγραμμάτων της ΝΕΡΙΤ. Η εταιρεία εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς επιχειρησιακό και στρατηγικό σχέδιο, παρέχοντας λιγότερες υπηρεσίες από την ΕΡΤ και με καθεστώς που έρχεται σε σύγκρουση με το νόμο 2328 του Ευάγγελου Βενιζέλου –που απαγορεύει ρητά την ανάθεση του συνόλου του προγράμματος σε ιδιωτική εταιρεία. Στην περίπτωση του Τρίτου το καθεστώς αυτό διαιωνίζεται με την ανάθεση εξολοκλήρου του Προγράμματος στην ΑΝΚ Μουσική και Ψυχαγωγία ΕΠΕ, η οποία με τη σειρά της πληρώνει τους πρώην παραγωγούς της ΕΡΤ! Είναι εντυπωσιακό πως και σε αυτή την περίπτωση το ΕΣΡ δεν παρεμβαίνει για την καραμπινάτη παραβίαση της νομοθεσίας. Με τον τρόπο αυτό, και χωρίς διαγωνισμό, οι παραγωγοί διατηρούν τις εκπομπές τους, ενώ η ΝΕΡΙΤ εμφανίζεται να μην διαθέτει προσωπικό. Το μοντέλο αυτό της εργολαβίας εξετάζουν το ενδεχόμενο να το προεκτείνουν και στην περίπτωση του Δεύτερου Προγράμματος, σε αντίθεση με το Kosmos στο οποίο θα εργαστούν ορισμένοι από τους επιτυχόντες του διαγωνισμού των «59» μεταξύ των οποίων και ο παρουσιαστής Προκόπης Δούκας. Το πλέον εξοργιστικό είναι πως το στελέχη που έχουν αναλάβει το στήσιμο των σταθμών αυτών είναι πως δηλώνουν πως θα έχουν τις ίδιες θέσεις και όταν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…