Ο ΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΤΗΛΕΘΕΑΤΕΣ

@Με πυρετώδεις ρυθμούς συντάσσεται στο Μέγαρο του ΟΤΕ η δεσμευτική πρόταση προς τη Forthnet για τη Nova. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη κινητικότητα από τον ΟΤΕ, ο οποίος θέλει να κάνει το επόμενο βήμα και να καταθέσει την προσφορά του. Πριν από έναν χρόνο κάτι τέτοιο φάνταζε αδιανόητο, αλλά τώρα οι ισορροπίες έχουν αλλάξει. Ο ΟΤΕ μπορεί να κέρδισε το ChampionsLeague και το EuropaLeague, αλλά κατέβαλε ένα υψηλότατο τίμημα, που υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια, και χρειάζεται άμεσα μεγάλο αριθμό συνδρομητών για να καλύψει το κόστος. Επίσης, με διπλάσιο κόστος φαίνεται να κέρδισε για δύο ακόμη χρόνια το γερμανικό πρωτάθλημα. Έχοντας 320.000 συνδρομητές παρά τη γρήγορη ανάπτυξή του, χρειάζεται τους 500.000 συνδρομητές της Nova για να μπορέσει να αντεπεξέλθει. Από την άλλη πλευρά, η Forthnet καίγεται για λύση, καθώς έχει να καλύψει έναν υψηλότατο δανεισμό, με τις τράπεζες να βρίσκονται σε στάση αναμονής. Η διοίκηση της εταιρείας έκανε την πρότασή της για αναχρηματοδότηση των δανείων της και τώρα περιμένει με τη σειρά της τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και τις Vodafone – WIND.
@Στο τέλος του μήνα λήγει και η προθεσμία για τον ειδικό φόρο τηλεόρασης. Ο φόρος αντιστοιχεί στο 20% επί των διαφημίσεων και επανήλθε στο πρώτο Μνημόνιο από την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά ύστερα από πιέσεις της ΕΙΤΗΣΕΕ δεν εφαρμόστηκε διότι θα οδηγούσε σε άμεσο κλείσιμο των ΜΜΕ. Καθώς όμως συνιστά μνημονιακή υποχρέωση, ο φόρος έχει «παγώσει» και η ημερομηνία εφαρμογής του διαρκώς μετατίθεται.
@Στην πρώτη θέση με ποσοστό 21,8% ο ΑΝΤ1 χθες στις ηλικίες 15-44. Αντιθέτως η ΝΕΡΙΤ συγκέντρωσε μόλις 1,5% παρά το γεγονός πως χθες φιλοξενούσε ένα σημαντικό γεγονός όπως είναι ο τηλεμαραθώνιος της UNICEF. Ο Alpha στις ίδιες ηλικίες συγκέντρωσε το 16,4%, το MEGA το 15,1%, το Star το 10,4%, ο ΣΚΑΪ 6,4% και το ΕTV ποσοστό 2,3%.
ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Περισσότερα από 220 χιλιάδες ευρώ συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του χθεσινού (Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου) Μεγάλου Τηλεμαραθώνιου Αγάπης της Unicef, που μεταδόθηκε από τη ΝΕΡΙΤ.Το ποσό αυτό αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τις επόμενες ημέρες, καθώς δεν έχουν ακόμα προσμετρηθεί σε αυτό τα ποσά που συγκεντρώθηκαν από την αποστολή των γραπτών μηνυμάτων (SMS) και τις προσφορές ιδιωτών και εταιρειών που θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. Στον χθεσινό Τηλεμαραθώνιο, ο οποίος ξεκίνησε στις 19.15 και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες, έδωσαν το «παρών» δεκάδες εκπρόσωποι από όλους τους χώρους της πνευματικής, καλλιτεχνικής και αθλητικής ζωής του τόπου μας, ενώ συγκινητική ήταν και η συμμετοχή πολλών ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων από την Αθήνα και την επαρχία Το μουσικό μέρος του προγράμματος ανέλαβαν ο Κώστας Μακεδόνας, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Βασίλης Λέκκας, η Ευσταθία, η Μαριώ, η Λένα Αλκαίου, η Πένυ & the swinging cats, η Κατερίνα Στανίση, η Ρίτα Αντωνοπούλου και η Ζωή Παπαδοπούλου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…