Loading…
Breaking News
recent

Η ΝΕΡΙΤ ΦΕΥΓΕΙ ,Η Η ΕΡΤ ΕΡΧΕΤΑΙ..

@Χωρίς τη συμμετοχή των αθλητικών ραδιοφωνικών σταθμών Πέρασε και αυτή η προεκλογική περίοδος. Η νομοθεσία για τις υποχρεώσεις των τηλεοπτικών και των ραδιοφωνικών σταθμών, αφορά μόνο τα ενημερωτικά ΜΜΕ, στα οποία, σύμφωνα με το Νόμο Ρουσόπουλου τα αθλητικά ΜΜΕ δεν εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία. Μπορεί έτσι να ισχυριστεί κάποιος πως με τον τρόπο αυτό υπάρχει ανισότητα στην ενημέρωση, αφού εξαιρεί τους ακροατές των αθλητικών ΜΜΕ από την πληροφόρηση για τις θέσεις των κομμάτων. Επίσης, καθώς ο νόμος για την προεκλογική νομοθεσία είναι της προηγούμενης δεκαετίας, οι απαγορεύσεις δεν ισχύουν για το Internet, έτσι οι προσωπικές προεκλογικές καμπάνιες και διαφημίσεις των υποψηφίων ακολούθησαν τη διαδρομή του Διαδικτύου..
@Όλες οι κάμερες του διεθνών δικτύων με δεκάδες δημοσιογράφους αναμένουν απόψε τις πρώτες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα. Δεν είναι ευρέως γνωστό, αλλά τις πρώτες ώρες της 12ης Ιουνίου 2013, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πήγε στο Ραδιομέγαρο. Η παρουσία του εκείνη τη βραδιά απέτρεψε τη φημολογούμενη εισβολή των ΜΑΤ στο κτίριο της Αγίας Παρασκευής. Απόψε, ο μόνος δρόμος για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ, είναι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει την ίδια διαδρομή προς το Ραδιομέγαρο και να ανοίξει άμεσα η ΕΡΤ. Η άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ είναι η πρώτη δέσμευση που μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα και στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα πως η δημοκρατία επιστρέφει στην Ελλάδα. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή θα εκληφθεί ως ακατανόητη και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει εκτεθεί από την πρώτη βραδιά. Το θέμα της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ είναι πολιτικό και όχι θεσμικό. Το θεσμικό έπεται της πολιτικής πράξης και αυτό που περιμένουν όλοι είναι το πολιτικό μήνυμα της πράξης που στην περίπτωση της ΕΡΤ έχει τεράστια σημασία. Οι εργαζόμενοι επί 19 μήνες έχουν κρατήσει το σήμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης στη ζωή. “Για να μην χαθεί κανείς στη μετάφραση” και συμβεί το παράδοξο ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση να μην αναγνωρίζει τη ΝΕΡΙΤ και στη συνέχεια ως κυβέρνηση να διατηρεί το σήμα της, γιατί να μην κάνει απόψε ο Αλέξης Τσίπρας τις προγραμματικές του δηλώσεις στο Ραδιομέγαρο με το σήμα της ΕΡΤ; Τα υπόλοιπα που πρέπει να γίνουν, είναι γνωστά. —Ακύρωση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που καταργεί την ΕΡΤ, χωρίς ενασχόληση με την αντισυνταγματική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του λουκέτου. —Κατάργηση με τροπολογία, με αναδρομική ισχύ ή Νόμο, του ιδρυτικού Νόμο της ΝΕΡΙΤ —Κατάθεση νέου νομοσχεδίου εντός εύλογου χρονικού διαστήματος για τη νέα δημοκρατική ΕΡΤ.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
«Από την Κυριακή 3 Δεκέμβρη αφήνουμε το χαρτί και ξαναγυρνάμε εκεί όπου γεννήθηκε ο "Γαύρος", στο διαδίκτυο. Αναστέλλουμε την έντυπη έκδοση και ρίχνουμε όλες μας τις δυναμεις στο σάιτ gavros. Ολοι οι εργαζόμενοι της έντυπης μορφής του Γαύρου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί παραμένουν στη θέση τους και συνεχίζουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους. Ο "Γαύρος" θα συνεχίζει να υπάρχει ως ένθετο στην εφημερίδα "Πρωταθλητής"». Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων σε πρωτοσέλιδο σημείωμα της εφημερίδας "Γαύρος" η οποία αναστέλλει την κυκλοφορία της στα περίπτερα, προφανώς λόγω χαμηλών πωλήσεων (η πανελλαδκή κυκλοφορία του ήταν πάνω-κάτω 1.000 φύλλα). Σχετικά με την ένθεσή του στον "Πρωταθλητή", πρεπει να επισημανθεί και το γεγονός ότι η.. εφημερίδα του Πουλόπουλου στα τέλη Οκτωβρίου έγινε «Κόκκινος Πρωταθλητής» και άρχισε να μετράει αριθμό τευχών από το... μηδέν (γιατί άραγε;..).
Από το Blogger.