Η “ΚΑΛΠΗ” ΕΒΓΑΛΕ ALPHA ΚΑΙ STAR ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Σε αυτές τις εκλογές υπήρξε ανατροπή για πρώτη φορά στην ιστορία της τηλεοπτικής κάλυψης των εκλογικών αναμετρήσεων. Ο δικομματισμός Mega – ΑΝΤ1 ηττήθηκε στη λίστα των μετρήσεων της Nielsen. Η τηλεοπτική κάλπη έδωσε την πρωτιά στον Alpha και στο Star! Ειδικά το τελευταίο, χωρίς ολοήμερη κάλυψη όπως τα άλλα τρία κανάλια, βρέθηκε στην πρώτη θέση στην καυτή ζώνη μετά το κλείσιμο της κάλπης, από τις 9.00 το βράδυ έως και τις 2.00 μετά τα μεσάνυχτα. Τα δύο κανάλια ήταν νικητές και στη ζώνη από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 2.00 μετά τα μεσάνυχτα, διάστημα κατά το οποίο μεταδόθηκαν τα exit poll και άναψε η πολιτική συζήτηση στα τηλεοπτικά στούντιο.
Μεγάλοι χαμένοι της εκλογικής κάλυψης οι δύο μονομάχοι Mega και ΑΝΤ1, πληρώνοντας την πολιτική στάση που είχαν τηρήσει προ των εκλογών αλλά και την υπεροψία των σχολιαστών τους την ημέρα της κάλπης. Ειδικά για το Mega, που είχε συνηθίσει να έχει την πρωτιά στην τηλεθέαση σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ρόλο έπαιξε το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ. Τη στιγμή που τα exit poll και οι δημοσκοπήσεις έδιναν στο κόμμα την πρωτιά, οι τηλεθεατές ήθελαν να ακούσουν τους δικούς του υποψηφίους και όχι τους αγαπημένους πολιτευτές των μνημονιακών καναλιών. Στο σύνολο της ημέρας, ο Alpha κέρδισε την πρώτη θέση και το Star τη δεύτερη στο σύνολο του κοινού, που εκείνη την ημέρα ήταν αυξημένο. Συνολικά, μετά τις 6.00 το απόγευμα περίπου 3.289.508 τηλεθεατές παρακολούθησαν τα αποτελέσματα και την όλη κάλυψη των εκλογών στα έξι τηλεοπτικά κανάλια: Alpha, Star, Mega, ANT1, ΣΚΑΪ και ΝΕΡΙΤ! Τα αναλυτικά στοιχεία παρατίθενται στον πίνακα που ακολουθεί.

25/1
ΚανάλιΣύνολο ημέραςΖώνη 6.30 μ.μ. – 2.00 π.μ.Ζώνη 9.10 μ.μ. – 2.00 π.μ.
Alpha19,5%20,5%20,9%
Star15,6%19,4%21,1%
Mega14,4%15%13,3%
ANT111,3%10,7%10,6%
ΣΚΑΪ8,5%8,2%7,5%
ΝΕΡΙΤ4,4%4,4%4,8%
Πηγή: Στοιχεία Nielsen

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…