Loading…
Breaking News
recent

ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΗΝΜΟΝΙΟ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ Η ΜΕΝΟΥΝ ΙΔΙΑ;

@Χωρίς ανακατατάξεις και με μικρές διαφορές σε σχέση με τις πωλήσεις της προπροηγούμενης εβδομάδας ήταν η κυκλοφορία των κυριακάτικων εφημερίδων. Κέρδος 5.070 φύλλα είχε το «Έθνος», σε αντίθεση με τη «Real News», που έχασε 7.220 φύλλα. Συνολικά η κυκλοφορία των κυριακάτικων ήταν 440.000 φύλλα έναντι 446.620, μείον δηλαδή 6.620. Ο «Ριζοσπάστης», μέρες εκλογών, είδε την κυκλοφορία του να εκτινάσσεται, ανεβαίνοντας στα 22.500 φύλλα. Κι άλλο σκαλί ανέβηκε η «Καθημερινή» την Κυριακή 11/1. Πούλησε 84.500 φύλλα (μαζί με τις συνδρομές) από 77.965 που είχε στις 4/1, ήτοι συν 6.535 φύλλα. Και κέρδισε τη δεύτερη θέση μετά το «Πρώτο Θέμα». Η συνολική κυκλοφορία των κυριακάτικων εφημερίδων στις 11/1 ήταν 529.670 φύλλα έναντι 534.695 στις 4/1.
@Με θετικό πρόσημο, αν και με ελλείμματα στους επιμέρους κλάδους, κατατέθηκε στο υπουργείο Εργασίας ο προϋπολογισμός του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ για το 2015. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, πλεονασματική σε όλους τους δείκτες είναι μόνο η Β’ Διεύθυνση του περιοδικού Τύπου, ενώ στην Α’ Διεύθυνση (πρώην ΤΣΠΕΑΘ) πλεόνασμα υπάρχει μόνο στον κλάδο σύνταξης. Η μείωση του αγγελιοσήμου έχει αγγίξει και το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, αν και -σύμφωνα με τον προϋπολογισμό- για το 2014 καταγράφεται αύξηση στην είσπραξή του. Το νούμερο που προκαλεί σοκ είναι το κόστος για τα επιδόματα ανεργίας. Για το 2015 το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ προϋπολογίζει 7,7 εκατ. ευρώ μόνο για την Α’ Διεύθυνση του Ταμείου.
@Δικαστική απόφαση-σταθμός για τη χρήση των υπηρεσιών torrent, που επιτρέπουν την ανταλλαγή αρχείων και ταινιών. Το δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή της ΑΕΠΙ, με την οποία απαιτούσε από τους παρόχους του διαδικτύου να μπλοκάρουν την πρόσβαση σε υπηρεσίες torrent. Αφενός, έκρινε πως το αίτημα της ΑΕΠΙ παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας και, αφετέρου, θα υπήρχε μπλοκάρισμα και στην ανταλλαγή νόμιμων αρχείων. Σημαντικό είναι και το σχόλιο της δικαστικής απόφασης ότι τα παραβιαζόμενα πνευματικά δικαιώματα «αφορούν όλο και λιγότερο τους ίδιους τους δημιουργούς και περισσότερο τα συμφέροντα των ίδιων των εταιρειών της πολιτιστικής βιομηχανίας».
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
«Από την Κυριακή 3 Δεκέμβρη αφήνουμε το χαρτί και ξαναγυρνάμε εκεί όπου γεννήθηκε ο "Γαύρος", στο διαδίκτυο. Αναστέλλουμε την έντυπη έκδοση και ρίχνουμε όλες μας τις δυναμεις στο σάιτ gavros. Ολοι οι εργαζόμενοι της έντυπης μορφής του Γαύρου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί παραμένουν στη θέση τους και συνεχίζουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους. Ο "Γαύρος" θα συνεχίζει να υπάρχει ως ένθετο στην εφημερίδα "Πρωταθλητής"». Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων σε πρωτοσέλιδο σημείωμα της εφημερίδας "Γαύρος" η οποία αναστέλλει την κυκλοφορία της στα περίπτερα, προφανώς λόγω χαμηλών πωλήσεων (η πανελλαδκή κυκλοφορία του ήταν πάνω-κάτω 1.000 φύλλα). Σχετικά με την ένθεσή του στον "Πρωταθλητή", πρεπει να επισημανθεί και το γεγονός ότι η.. εφημερίδα του Πουλόπουλου στα τέλη Οκτωβρίου έγινε «Κόκκινος Πρωταθλητής» και άρχισε να μετράει αριθμό τευχών από το... μηδέν (γιατί άραγε;..).
Από το Blogger.