ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΗΝΜΟΝΙΟ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ Η ΜΕΝΟΥΝ ΙΔΙΑ;

@Χωρίς ανακατατάξεις και με μικρές διαφορές σε σχέση με τις πωλήσεις της προπροηγούμενης εβδομάδας ήταν η κυκλοφορία των κυριακάτικων εφημερίδων. Κέρδος 5.070 φύλλα είχε το «Έθνος», σε αντίθεση με τη «Real News», που έχασε 7.220 φύλλα. Συνολικά η κυκλοφορία των κυριακάτικων ήταν 440.000 φύλλα έναντι 446.620, μείον δηλαδή 6.620. Ο «Ριζοσπάστης», μέρες εκλογών, είδε την κυκλοφορία του να εκτινάσσεται, ανεβαίνοντας στα 22.500 φύλλα. Κι άλλο σκαλί ανέβηκε η «Καθημερινή» την Κυριακή 11/1. Πούλησε 84.500 φύλλα (μαζί με τις συνδρομές) από 77.965 που είχε στις 4/1, ήτοι συν 6.535 φύλλα. Και κέρδισε τη δεύτερη θέση μετά το «Πρώτο Θέμα». Η συνολική κυκλοφορία των κυριακάτικων εφημερίδων στις 11/1 ήταν 529.670 φύλλα έναντι 534.695 στις 4/1.
@Με θετικό πρόσημο, αν και με ελλείμματα στους επιμέρους κλάδους, κατατέθηκε στο υπουργείο Εργασίας ο προϋπολογισμός του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ για το 2015. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, πλεονασματική σε όλους τους δείκτες είναι μόνο η Β’ Διεύθυνση του περιοδικού Τύπου, ενώ στην Α’ Διεύθυνση (πρώην ΤΣΠΕΑΘ) πλεόνασμα υπάρχει μόνο στον κλάδο σύνταξης. Η μείωση του αγγελιοσήμου έχει αγγίξει και το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, αν και -σύμφωνα με τον προϋπολογισμό- για το 2014 καταγράφεται αύξηση στην είσπραξή του. Το νούμερο που προκαλεί σοκ είναι το κόστος για τα επιδόματα ανεργίας. Για το 2015 το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ προϋπολογίζει 7,7 εκατ. ευρώ μόνο για την Α’ Διεύθυνση του Ταμείου.
@Δικαστική απόφαση-σταθμός για τη χρήση των υπηρεσιών torrent, που επιτρέπουν την ανταλλαγή αρχείων και ταινιών. Το δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή της ΑΕΠΙ, με την οποία απαιτούσε από τους παρόχους του διαδικτύου να μπλοκάρουν την πρόσβαση σε υπηρεσίες torrent. Αφενός, έκρινε πως το αίτημα της ΑΕΠΙ παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας και, αφετέρου, θα υπήρχε μπλοκάρισμα και στην ανταλλαγή νόμιμων αρχείων. Σημαντικό είναι και το σχόλιο της δικαστικής απόφασης ότι τα παραβιαζόμενα πνευματικά δικαιώματα «αφορούν όλο και λιγότερο τους ίδιους τους δημιουργούς και περισσότερο τα συμφέροντα των ίδιων των εταιρειών της πολιτιστικής βιομηχανίας».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…