Loading…
Breaking News
recent

“ΟΧΙ” ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΣΕ ΔΑΝΕΙΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ

@Τη δέσμευση της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ότι τα ασφαλιστικά ταμεία των ΜΜΕ θα στηριχθούν έλαβε η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ και το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Σε δύο συναντήσεις που έγιναν με τον Δ. Στρατούλη, τόσο ο ΕΔΟΕΑΠ όσο και η ΕΣΗΕΑ έλαβαν τις διαβεβαιώσεις του ότι τα αιτήματά τους θα συζητηθούν. Ειδικότερα για τον ΕΔΟΕΑΠ ο Δ. Στρατούλης δήλωσε στα μέλη της διοίκησης πως το Ταμείο θα στηριχθεί και θα υπάρξει συνεργασία με την ΕΣΗΕΑ για τη διεύρυνση της ασφαλιστικής βάσης. Ο ΕΔΟΕΑΠ, στο μεταξύ, βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο. Η τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ έχει οριστεί για την επόμενη εβδομάδα, λίγο πριν από τη γενική συνέλευση των μελών το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ θα γίνουν στις 12 και 13 Μαρτίου. Στο μεταξύ, το παρασκήνιο για τις υποψηφιότητες έχει πάρει φωτιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, γίνονται συζητήσεις για να κατέλθει ως υποψήφιος για την προεδρία του ΕΔΟΕΑΠ ο Κώστας Τσουπαρόπουλος, πρώην πρόεδρος του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, που θα στηριχθεί από την παράταξη της Συσπείρωσης. Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες πως προωθείται και αλλαγή διοίκησης στο ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, για το οποίο «υποψηφιότητα» προς τον αρμόδιο υπουργό θέτουν και συνδικαλιστικά στελέχη που πρόσκεινται στη Συσπείρωση. Στο μεταξύ, η ΕΣΗΕΑ αρνήθηκε να χορηγήσει δάνειο προς τον ΕΔΟΕΑΠ προκειμένου να αυξηθεί η ρευστότητα του Ταμείου και να μην αναγκαστεί να σπάσει τα ομόλογα που έχει στην Τράπεζα της Ελλάδος. Με επιχείρημα πως ο νέος υπουργός δήλωσε τη στήριξή του στον ΕΔΟΕΑΠ, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ δεν αποδέχθηκε το αίτημα του Ταμείου. Σε αντίθετη κατεύθυνση βρίσκεται το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, στο οποίο θα τεθεί ζήτημα για χορήγηση της προκαταβολής από τα έσοδα του αγγελιοσήμου, ύψους 15 εκατ. ευρώ. Για τη χορήγηση αυτή συμφώνησε το υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αλλά το ΔΣ του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ δεν έλαβε απόφαση λόγω μη απαρτίας. Γεγονός είναι πως οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στον Οργανισμό θα έχουν στο επίκεντρο τις προτάσεις για τη σωτηρία του Ταμείου. Είναι γνωστό πως πολλά μέλη του νυν ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, όπως η Ε. Σπανοπούλου, ο Ν. Καρούτζος και ο Γ. Χριστόπουλος, έχουν ταχθεί υπέρ των περικοπών. Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ με επιστολή του ζητάει τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά των συναντήσεων που έγιναν ανάμεσα στις δύο διοικήσεις, του ΕΔΟΕΑΠ και της ΕΣΗΕΑ, καθώς και τα αναλυτικά στοιχεία των εσόδων και των δαπανών του Οργανισμού.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
«Από την Κυριακή 3 Δεκέμβρη αφήνουμε το χαρτί και ξαναγυρνάμε εκεί όπου γεννήθηκε ο "Γαύρος", στο διαδίκτυο. Αναστέλλουμε την έντυπη έκδοση και ρίχνουμε όλες μας τις δυναμεις στο σάιτ gavros. Ολοι οι εργαζόμενοι της έντυπης μορφής του Γαύρου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί παραμένουν στη θέση τους και συνεχίζουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους. Ο "Γαύρος" θα συνεχίζει να υπάρχει ως ένθετο στην εφημερίδα "Πρωταθλητής"». Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων σε πρωτοσέλιδο σημείωμα της εφημερίδας "Γαύρος" η οποία αναστέλλει την κυκλοφορία της στα περίπτερα, προφανώς λόγω χαμηλών πωλήσεων (η πανελλαδκή κυκλοφορία του ήταν πάνω-κάτω 1.000 φύλλα). Σχετικά με την ένθεσή του στον "Πρωταθλητή", πρεπει να επισημανθεί και το γεγονός ότι η.. εφημερίδα του Πουλόπουλου στα τέλη Οκτωβρίου έγινε «Κόκκινος Πρωταθλητής» και άρχισε να μετράει αριθμό τευχών από το... μηδέν (γιατί άραγε;..).
Από το Blogger.