Ξεπερνούν το 150% οι ληστρικές προσαυξήσεις των χρεών στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία


Ξεπερνούν το 150% οι ληστρικές προσαυξήσεις των χρεών στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία


  • Θα πρέπει να πέσει μαχαίρι…
  • Οφειλή 34.091 ευρώ έχει φθάσει στα 84.104 ευρώ!
  • «Μάχη» με τους δανειστές για τη ρύθμιση των 100 δόσεων!
Χωρίς αστερίσκους και ψιλά γράμματα είναι το πρώτο σημαντικό μέτρο που πήρε η κυβέρνηση, με το οποίο βγαίνει η θηλιά των ενταλμάτων και της φυλάκισης από 3.500.000 Έλληνες, και το μέτρο το ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Πρόκειται για τη ρύθμιση που αφορά την καταβολή σε 100 δόσεις των οφειλών στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία.
Μια λύση που δίνει τεράστια ανάσα στην Αγορά και θα φέρει έσοδα στα άδεια ταμεία του Δημοσίου. Μια λύση που δεν θέλησε να τη δώσει ο Σαμαράς, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις όλων των επαγγελματικών φορέων και Οργανισμών.Η ρύθμιση που είχε ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση είχε ένα σωρό… προαπαιτούμενα και όρους και ίσχυε για ποσά έως 1.000.000 ευρώ, ενώ αυτή που ανακοινώθηκε θα είναι και για οφειλές άνω του 1.000.000 ευρώ. Ήταν, δε, τόσο αποτρεπτικοί οι όροι της προηγούμενης ρύθμισης, που από τους 3.200.000 οφειλέτες που ήταν μέχρι τον Νοέμβριο του 2014 μόλις 168.000 έσπευσαν να κάνουν αίτηση για ένταξη, κάτι που δείχνει ότι αυτή η ρύθμιση απέτυχε, δεν έδωσε τη λύση που απαιτούσε το τεράστιο πρόβλημα.
Τα ληξιπρόθεσμα έχουν φθάσει στα 75 δισ. ευρώ και από αυτά τα μισά περίπου δεν πρόκειται να εισπραχθούν ποτέ γιατί αφορούν εταιρείες που εδώ και 30 και παραπάνω χρόνια μόνο στα χαρτιά υπάρχουν, όπως η Ολυμπιακή Αεροπορία, η Πειραϊκή – Πατραϊκή κ.λπ. Αγκάθι μεγάλο είναι τα αστρονομικά ποσά των προσαυξήσεων και των προστίμων, που έχουν φθάσει να είναι  140% και πάνω της κύριας οφειλής! Πρόκειται για μια ληστεία που ούτε ο Σάιλοκ δεν θα μπορούσε να τη φαντασθεί…
Και για να πάρει μια πραγματική γεύση ο πρωθυπουργός και η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Νάντια Βαλαβάνη, παραθέτουμε -ενδεικτικά- τα στοιχεία δύο συγκεκριμένων εταιρειών -είναι στη διάθεση της υπουργού-, με τα οποία κυριολεκτικά τρελαίνεσαι.
Εταιρεία όφειλε ΦΠΑ 34.091,72 ευρώ μέχρι τον Μάιο του 2011 και τον Ιανουάριο του 2015 το ποσό είχε φθάσει στα 84.104,91 ευρώ. Το χρέος, δηλαδή, έχει προσαυξηθεί κατά 140%!Σε άλλη εταιρεία το αρχικό ποσό οφειλής από ΦΠΑ του 2009 ήταν 254.213,31 ευρώ και τον Δεκέμβριο του 2014 είχε ανέλθει στα 626.348,80 ευρώ λόγω προσαυξήσεων. Το αρχικό ποσό επιβαρύνθηκε με προσαυξήσεις ύψους 372.135,49 ευρώ, ήτοι ποσοστό 150% επί του αρχικώς οφειλόμενου ποσού.
Να σημειωθεί ότι η ίδια εταιρεία έχει απαίτηση από εταιρείες του ευρύτερου δημόσιου τομέα ύψους 309.000 ευρώ και αν καταφέρει κάποτε να την εισπράξει θα πάρει μόνο 309.000 ευρώ, δηλαδή χωρίς καμία προσαύξηση.Όπως αντιλαμβάνεστε, κυρία Βαλαβάνη, οφειλές με τέτοιες προσαυξήσεις είναι αδύνατον να πληρωθούν.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…