Loading…
Breaking News
recent

ΑΧ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΑΛΙΑ ΠΟΛΛΑ...ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ

@Φουντώνουν οι συζητήσεις στη δηµοσιογραφική πιάτσα για κανάλι που θα βρίσκεται πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ.Μάλιστα σύμφωνα με τα Παραπολιτικά στο Μέγαρο Μαξίµου έχουν προωθηθεί δύο προτάσεις.
Η πρώτη αφορά τη δημιουργία ενός νέου τηλεοπτικού σταθμού που θα πλαισιωθεί και θα στελεχωθεί  µε άφθαρτους δηµοσιογράφους και μάλιστα θα φτιαχτεί κυριολεκτικά από την αρχή, καθώς υπάρχει επιχειρηµατικό ενδιαφέρον για χρηµατοδότηση. Στο συγκεκριμένο εγχείρημα,. σύμφωνα με την πρόταση, κοµβικό ρόλο θα έχουν παλαιότερα στελέχη ιδιωτικών καναλιών. Η δεύτερη προταση αφορά δηµοσιογραφικό συνεταιρισµό, κατά το πρότυπο της «Εφηµερίδας των Συντακτών», µε επικεφαλής.. 
γνωστό δηµοσιογράφο ο οποίος έχει µεγάλη εµπειρία σε ραδιόφωνο και τηλεόραση και γενικά τα ηλεκτρονικά Μέσα .
@
ΚΕΔ: Βιώσιμη ανάπτυξη με απολύσεις και αντιμεταναστευτικό αμόκ στο ΑΜΠΕ

Mε απολύσεις-διώξεις δημοσιογράφων στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ), επισφραγίσθηκε η πρώτη μέρα του συνεδρίου, το οποίο συνεχίζεται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με θέμα: «Μέσα, Επικοινωνιακό Σύστημα και Βιώσιμη Ανάπτυξη». 
Ταυτόχρονα ο νέος πρόεδρος του ΑΜΠΕ και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου Μιχάλης Ψύλος, δεν φρόντισε να εξηγήσει για ποιο λόγο έκοψε τα δελτία ειδήσεων στην αλβανική γλώσσα και τις ιστοσελίδες σε ρώσικα και κινέζικα.
Επίσης για ποιο ακριβώς λόγο η ιστοσελίδα στα γαλλικά είχε χθες.. φρέσκες ειδήσεις έξη ημερών.
Δεν θέλησε να διευκρινίσει με ποιό τρόπο εξυπηρετούν αυτές οι πρωτοβουλίες του βασικού δημόσιου ΜΜΕ, την ανάδειξη της γεωστρατηγικής σημασίας της χώρας, τους αγωγούς και την βιώσιμη ανάπτυξη που είναι το θέμα του συνεδρίου.
Βεβαίως από τα θέματα του συνεδρίου έχουν αφαιρεθεί, οι εργασιακές σχέσεις, ο ρόλος.. 
της διαπλοκής και η καταιγίδα της επικοινωνίας, που πνίγει την είδηση, όπως και το Μαύρο του Κεδίκογλου στην ΕΡΤ, με τις χειροπέδες στην ενημέρωση.
Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου μαζί με συνδικαλιστές και πανεπιστημιακούς που είναι μέλη του ΔΣ του ΑΜΠΕ ΑΕ, συμμετέχει και ο νέος πρόεδρος του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων (ομιλητής στο συνέδριο). Ο κ.Ψύλος ισχυρίζεται ότι μαζί πήραν τις αποφάσεις για τις απολύσεις και τις περικοπές στο ΑΜΠΕ, γεγονός που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των άλλων.
Βέβαια κανείς δεν τολμάει να πει την αλήθεια στους φοιτητές και τους συνέδρους για ότι ακριβώς συμβαίνει στην αγορά εργασίας των ΜΜΕ, με την ανεργία να έχει χτυπήσει ταβάνι, ενώ όσοι ακόμη εργάζονται μένουν απλήρωτοι, ανασφάλιστοι η παίρνουν ψίχουλα με μαύρα.
Ούτε βέβαια γίνεται κουβέντα για το τσουνάμι με τις καινούργιες εκκαθαρίσεις-απολύσεις που έρχονται στα εκδοτικά συγκροτήματα ((ΔΟΛ-ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ) σε κανάλια (ΑΝΤ1 Σκάι και άλλα).
Είναι όμως ακατανόητη η ευκολία με την οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση , η πανεπιστημιακή κοινότητα πραγματοποιεί συνέδριο με γενίτσαρους συνδικαλιστές και άλλους πρόθυμους σε εργοδοτικές και νεοφιλελεύθερες επιταγές.
Το συγκλονιστικό είναι ότι όλα αυτά συμβαίνουν με μέγα χορηγό την ΔΕΗ που δίνει λεφτά σε διοργανώσεις, οι οποίες κρύβουν απολύσεις. 
Ήδη έχουν γίνει καταγγελίες στο γραφείο της Προέδρου της ΕΣΗΕΑ ,για τις παράνομες απολύσεις χωρίς όμως μέχρι στιγμής να υπάρχει καμιά αντίδραση.
Ανάμεσα στους χορηγούς επικοινωνίας του συνεδρίου, όπως καταγγέλλεται, έχει χωθεί και το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Αγγ. Γυπάκη με ιστοσελίδα στην οποία δηλώνει σύμβουλος επικοινωνίας.

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων – Ανοιχτή ΕΡΤ
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
«Παγώνει» η αδειοδότηση των ραδιοφωνικών σταθμών στην ΕΕΤΤ. Η αδυναμία της Επιτροπής να αναζητήσει το φορέα που θα αναλάβει τη μεταφορά του ραδιοφωνικού σήματος, καθυστερεί την υλοποίηση της Μνημονιακής υποχρέωσης, προκήρυξης των ραδιοφωνικών αδειών από του ΕΣΡ.
Από το Blogger.