Loading…
Breaking News
recent

ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 4 ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

Ξεκινάει σήμερα η διαβούλευση για τις τηλεοπτικές άδειες με την στο opengov.gr το σχέδιο της προκήρυξης του διεθνούς διαγωνισμού. Πρόκειται για 4 άδειες εθνικής εμβέλειας γενικής στόχευσης υψηλής ευκρίνειας, με τιμή εκκίνησης στα 3 εκατ. ευρώ και το παράβολο συμμετοχής στο 1%. Μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, αναμένεται να δημοσιευτεί η οριστική προκήρυξη και να αρχίσει ο διαγωνισμός, και η μάχη στο ΣτΕ. Εξαιτίας των γνωστών προβλημάτων αδυναμίας συνεννόησης ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΝΔ δεν συγκροτήθηκε το ΕΣΡ και ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Η κυβέρνηση από το 2015 δεν κατόρθωσε να προτείνει μια σύνθεση ικανή να γίνει αποδεκτή από τα υπόλοιπα κόμματα, και όταν επήλθε μια αρχική συμφωνία, η αλλαγή στην ηγεσία της ΝΔ “τορπίλισε” τη διαδικασία. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρνήθηκε να συναινέσει, όπως είχε δεσμευτεί για να προσφέρει ένα σοβαρό επιχείρημα στους ιδιοκτήτες των σταθμών, περί αντισυνταγματικής διαδικασίας, ενώπιον του ΣτΕ.
Ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί μέσω Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού που θα συγκροτηθεί από ειδικούς επιστήμονες και στελέχη του δημόσιου τομέα, Στο σχέδιο της προκήρυξης περιγράφονται αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις διεξαγωγής του διαγωνισμού και μετά την δημοσίευση του οριστική σχεδίου θα ακολουθήσει ένα διάστημα 45 ημερών έως και την υποβολή των φακέλων. Στη συνέχεια θα γίνει ο έλεγχος των προυποθέσεων από τη ΓΓΕΕ στον οποίο περιλαμβάνονται οι κρίσιμες φορολογικές, ασφαλιστικές και τραπεζικές ενημερότητες Για τον έλεγχο των φακέλων – δικαιολογητικών των υποψηφίων την Επιτροπή Διενέργειας Διαγωνισμού θα συνδράμει εταιρία Ορκωτών Ελεγκτών – Λογιστών . Θα εκδοθεί μια λίστα υποψηφίων και θα αρχίσει το δεύτερο σκέλος με την έναρξη της δημοπρασίας για κάθε άδεια ξεχωριστά. Οι δικαιούχοι των αδειών θα πρέπει να πληρώσουν εντός προθεσμίας 15 ημερών το ελληνικό δημόσιο
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.