Loading…
Breaking News
recent

ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Παράταση στη διαβούλευση για τις τηλεοπτικές άδειες για άλλες τρεις ημέρες, μέχρι την επόμενη Τετάρτη. Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας επέκτεινε τη διαβούλευση για να συγκεντρώσει περισσότερες απόψεις όσον αφορά τη διαδικασία για τον τρόπο χορήγησης των τεσσάρων αδειών εθνικής εμβέλειας γενικής στόχευσης. Υπάρχει πάντως η άποψη μεταξύ των τηλεοπτικών σταθμών, που επικαλούνται την ευρωπαϊκή πρακτική, πως η διαβούλευση αυτή, επειδή είναι μείζονος σημασίας, θα έπρεπε να διαρκέσει από 20 ως 40 ημέρες. Για πρώτη φορά η ΕΙΤΗΣΕΕ απείχε πλήρως από τις διαβουλεύσεις για τον νόμο της αδειοδότησης και το σχέδιο προκήρυξης. Στο παρελθόν είχε επιλέξει τις παρασκηνιακές επαφές και την κατάθεση προτάσεων με τη μορφή non paper επί των διαφόρων νομοθετικών πρωτοβουλιών των προηγούμενων κυβερνήσεων. Στην ουσία, όμως, από εδώ και πέρα θα ξεκινήσουν οι κάθε είδους ενστάσεις και προσφυγές για να σταματήσει η διαδικασία.
Η πρώτη προσφυγή στο Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ θα γίνει με τη δημοσίευση της οριστικής προκήρυξης, ενώ θα επιδιωχθεί να υπάρξει και ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διάταξη του νόμου 4339/2015 περί ίδρυσης συνδεδεμένης εταιρείας από την ΕΡΤ, την ΕΡΤ ΝΕΤ, η οποία έχει ως σκοπό τη μεταφορά του σήματος κι άλλων τηλεοπτικών σταθμών, δρώντας ανταγωνιστικά προς την Digea. Η ΕΙΤΗΣΕΕ εμφανίζεται διατιθέμενη να φτάσει την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ως αντίπραξη στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση και η ΕΡΤ, από την πλευρά τους, δεν προχώρησαν στην ίδρυση της συνδεδεμένης εταιρείας, ενώ η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης είχε ξεκινήσει συζητήσεις με την Digea για συνεργασία στην από κοινού δημιουργία δικτύου. Στο τελικό πάντως σχέδιο της προκήρυξης θα υπάρξουν αλλαγές τουλάχιστον στο τεχνικό μέρος των προϋποθέσεων της υλικοτεχνικής υποδομής, όπου, καθώς φαίνεται, δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι εξελίξεις στην τεχνολογία. Το θέμα επίσης των θεματικών αδειών εθνικής εμβέλειας δεν έχει ακόμη λήξει. Πολλά θα εξαρτηθούν από τον νέο χάρτη, που θα συντάξει ο καθηγητής Χρήστος Καψάλης, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν «κομμένοι» αυτοί πιθανώς θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία μέσω των θεματικών αδειών.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
«Από την Κυριακή 3 Δεκέμβρη αφήνουμε το χαρτί και ξαναγυρνάμε εκεί όπου γεννήθηκε ο "Γαύρος", στο διαδίκτυο. Αναστέλλουμε την έντυπη έκδοση και ρίχνουμε όλες μας τις δυναμεις στο σάιτ gavros. Ολοι οι εργαζόμενοι της έντυπης μορφής του Γαύρου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί παραμένουν στη θέση τους και συνεχίζουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους. Ο "Γαύρος" θα συνεχίζει να υπάρχει ως ένθετο στην εφημερίδα "Πρωταθλητής"». Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων σε πρωτοσέλιδο σημείωμα της εφημερίδας "Γαύρος" η οποία αναστέλλει την κυκλοφορία της στα περίπτερα, προφανώς λόγω χαμηλών πωλήσεων (η πανελλαδκή κυκλοφορία του ήταν πάνω-κάτω 1.000 φύλλα). Σχετικά με την ένθεσή του στον "Πρωταθλητή", πρεπει να επισημανθεί και το γεγονός ότι η.. εφημερίδα του Πουλόπουλου στα τέλη Οκτωβρίου έγινε «Κόκκινος Πρωταθλητής» και άρχισε να μετράει αριθμό τευχών από το... μηδέν (γιατί άραγε;..).
Από το Blogger.