Loading…
Breaking News
recent

ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Παράταση στη διαβούλευση για τις τηλεοπτικές άδειες για άλλες τρεις ημέρες, μέχρι την επόμενη Τετάρτη. Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας επέκτεινε τη διαβούλευση για να συγκεντρώσει περισσότερες απόψεις όσον αφορά τη διαδικασία για τον τρόπο χορήγησης των τεσσάρων αδειών εθνικής εμβέλειας γενικής στόχευσης. Υπάρχει πάντως η άποψη μεταξύ των τηλεοπτικών σταθμών, που επικαλούνται την ευρωπαϊκή πρακτική, πως η διαβούλευση αυτή, επειδή είναι μείζονος σημασίας, θα έπρεπε να διαρκέσει από 20 ως 40 ημέρες. Για πρώτη φορά η ΕΙΤΗΣΕΕ απείχε πλήρως από τις διαβουλεύσεις για τον νόμο της αδειοδότησης και το σχέδιο προκήρυξης. Στο παρελθόν είχε επιλέξει τις παρασκηνιακές επαφές και την κατάθεση προτάσεων με τη μορφή non paper επί των διαφόρων νομοθετικών πρωτοβουλιών των προηγούμενων κυβερνήσεων. Στην ουσία, όμως, από εδώ και πέρα θα ξεκινήσουν οι κάθε είδους ενστάσεις και προσφυγές για να σταματήσει η διαδικασία.
Η πρώτη προσφυγή στο Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ θα γίνει με τη δημοσίευση της οριστικής προκήρυξης, ενώ θα επιδιωχθεί να υπάρξει και ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διάταξη του νόμου 4339/2015 περί ίδρυσης συνδεδεμένης εταιρείας από την ΕΡΤ, την ΕΡΤ ΝΕΤ, η οποία έχει ως σκοπό τη μεταφορά του σήματος κι άλλων τηλεοπτικών σταθμών, δρώντας ανταγωνιστικά προς την Digea. Η ΕΙΤΗΣΕΕ εμφανίζεται διατιθέμενη να φτάσει την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ως αντίπραξη στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση και η ΕΡΤ, από την πλευρά τους, δεν προχώρησαν στην ίδρυση της συνδεδεμένης εταιρείας, ενώ η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης είχε ξεκινήσει συζητήσεις με την Digea για συνεργασία στην από κοινού δημιουργία δικτύου. Στο τελικό πάντως σχέδιο της προκήρυξης θα υπάρξουν αλλαγές τουλάχιστον στο τεχνικό μέρος των προϋποθέσεων της υλικοτεχνικής υποδομής, όπου, καθώς φαίνεται, δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι εξελίξεις στην τεχνολογία. Το θέμα επίσης των θεματικών αδειών εθνικής εμβέλειας δεν έχει ακόμη λήξει. Πολλά θα εξαρτηθούν από τον νέο χάρτη, που θα συντάξει ο καθηγητής Χρήστος Καψάλης, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν «κομμένοι» αυτοί πιθανώς θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία μέσω των θεματικών αδειών.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Ημιτελής πέρασε η διάταξη για την επιβολή τέλους 2% επί των πωλήσεων των ηλεκτρονικών υπολογιστών, tablets και έξυπνων κινητών τηλεφώνων, υπέρ των δημιουργών, στον νόμο για τα πνευματικά δικαιώματα. Στο άρθρο δεν περιλαμβάνονται οι δημοσιογράφοι που εργάζονται στις εφημερίδες και τα sites και το προϊόν της εργασίας τους αναπαράγεται από τις συγκεκριμένες συσκευές, χωρίς την καταβολή εύλογης αμοιβής. Τα χρήματα, αφού γίνει ο διαχωρισμός, θα καταβάλλονται μάλλον στον ΟΣΔΕΛ, τον οποίο έχουν εμπιστευτεί οι εκδότες για την εκπροσώπησή τους, όπως και κάποιοι δημοσιογράφοι. Από την πλευρά του, ο Σύνδεσμος Εταιρειών Πληροφορικής μιλάει για «χαράτσι».
Από το Blogger.