Loading…
Breaking News
recent

ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Παράταση στη διαβούλευση για τις τηλεοπτικές άδειες για άλλες τρεις ημέρες, μέχρι την επόμενη Τετάρτη. Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας επέκτεινε τη διαβούλευση για να συγκεντρώσει περισσότερες απόψεις όσον αφορά τη διαδικασία για τον τρόπο χορήγησης των τεσσάρων αδειών εθνικής εμβέλειας γενικής στόχευσης. Υπάρχει πάντως η άποψη μεταξύ των τηλεοπτικών σταθμών, που επικαλούνται την ευρωπαϊκή πρακτική, πως η διαβούλευση αυτή, επειδή είναι μείζονος σημασίας, θα έπρεπε να διαρκέσει από 20 ως 40 ημέρες. Για πρώτη φορά η ΕΙΤΗΣΕΕ απείχε πλήρως από τις διαβουλεύσεις για τον νόμο της αδειοδότησης και το σχέδιο προκήρυξης. Στο παρελθόν είχε επιλέξει τις παρασκηνιακές επαφές και την κατάθεση προτάσεων με τη μορφή non paper επί των διαφόρων νομοθετικών πρωτοβουλιών των προηγούμενων κυβερνήσεων. Στην ουσία, όμως, από εδώ και πέρα θα ξεκινήσουν οι κάθε είδους ενστάσεις και προσφυγές για να σταματήσει η διαδικασία.
Η πρώτη προσφυγή στο Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ θα γίνει με τη δημοσίευση της οριστικής προκήρυξης, ενώ θα επιδιωχθεί να υπάρξει και ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διάταξη του νόμου 4339/2015 περί ίδρυσης συνδεδεμένης εταιρείας από την ΕΡΤ, την ΕΡΤ ΝΕΤ, η οποία έχει ως σκοπό τη μεταφορά του σήματος κι άλλων τηλεοπτικών σταθμών, δρώντας ανταγωνιστικά προς την Digea. Η ΕΙΤΗΣΕΕ εμφανίζεται διατιθέμενη να φτάσει την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ως αντίπραξη στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση και η ΕΡΤ, από την πλευρά τους, δεν προχώρησαν στην ίδρυση της συνδεδεμένης εταιρείας, ενώ η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης είχε ξεκινήσει συζητήσεις με την Digea για συνεργασία στην από κοινού δημιουργία δικτύου. Στο τελικό πάντως σχέδιο της προκήρυξης θα υπάρξουν αλλαγές τουλάχιστον στο τεχνικό μέρος των προϋποθέσεων της υλικοτεχνικής υποδομής, όπου, καθώς φαίνεται, δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι εξελίξεις στην τεχνολογία. Το θέμα επίσης των θεματικών αδειών εθνικής εμβέλειας δεν έχει ακόμη λήξει. Πολλά θα εξαρτηθούν από τον νέο χάρτη, που θα συντάξει ο καθηγητής Χρήστος Καψάλης, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν «κομμένοι» αυτοί πιθανώς θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία μέσω των θεματικών αδειών.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.