Loading…
Breaking News
recent

Ήττα για δημοσιογράφους και εκδότες με το νέο ασφαλιστικό

Το ασφαλιστικό που κατατέθηκε στη Βουλή επιβεβαίωσε μέχρι κεραίας όσους από τον περασμένο Οκτώβριο προειδοποιούσαν για την κατάργηση κάθε ασφαλιστικού δικαιώματος στα ΜΜΕ και την κατάργηση του αγγελιοσήμου. Οι συνδικαλιστικές ωστόσο ηγεσίες, με επικεφαλής την ηγεσία της ΠΟΕΣΥ, επέμεναν πως ο «περιούσιος» κλάδος των ΜΜΕ θα σωθεί. «Δεν πρόκειται να καταργηθεί το αγγελιόσημο», δήλωναν με απόλυτη σιγουριά συνδικαλιστικά στελέχη που συζητάνε συχνά και με τους εκδότες. Αυτοί με τη σειρά τους είχαν αποδεχθεί μείωση του αγγελιόσημου, για το οποίο οι καναλάρχες όπως έγραψε η στήλη την περασμένη Κυριακή, είχαν αντιπροτείνει να αφορά σε όλη την κοινωνική ασφάλιση έναντι των εργοδοτικών εισφορών. Τελικά ηττήθηκαν και οι εκδότες. Η κυβέρνηση υιοθέτησε την πρόταση των καναλαρχών αλλά παράλληλα τους εντάσσει στο σύστημα των εργοδοτικών εισφορών! Στο ασφαλιστικό προβλέπεται η ένταξη του ΕΤΑΠ ΜΜΕ στον ενιαίο ΕΦΚΑ, θα είναι ανεξάρτητη διεύθυνση μόνο λογιστικά, τα αποθεματικά του που ξεπερνούν τα 900 εκατ. ευρώ εντάσσονται σε ειδικό λογαριασμό του ΕΦΚΑ, ενώ σε αυτή τη διεύθυνση θα δίνονται και οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στα ΜΜΕ με δελτίο παροχής υπηρεσιών. Το αγγελιόσημο φυσικά καταργείται και οι εκδότες θα πληρώνουν εργοδοτικές εισφορές για τους εργαζόμενους με σύμβαση εργασίας.
Ο υφυπουργός Τάσος Πετρόπουλος τήρησε κατά το ήμισυ την υπόσχεση που είχε δώσει στο περίφημο non paper του προς τις συνδικαλιστικές ηγεσίες των ενώσεων. Στη νέα διεύθυνση θα υπάρχουν εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών Ενώσεων αλλά ανάμεσα σε συνδικαλιστές όλων των άλλων ταμείων που εντάσσονται στον ΕΦΚΑ! Αν ψηφιστεί το ασφαλιστικό με μαθηματική ακρίβεια ο ΕΔΟΕΑΠ οδηγείται είτε σε λουκέτο είτε σε μετάλλαξή του σε επαγγελματικό ταμείο το οποίο για να λειτουργεί πρέπει να το πληρώνουν οι ασφαλισμένοι αδρά. Η πρώτη αντίδραση των συνδικαλιστικών ενώσεων ήταν η 48ωρη απεργία την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή.
Από το Παρόν.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.