Loading…
Breaking News
recent

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ...

Σχόλιο του Γώργου Κατερίνη
Αφιερωμένο σε όσους αναζητούν τους λόγους της τόσο χαμηλής συμμετοχής στις κινητοποιήσεις στην τελευταία απεργία των ΜΜΕ
Τον Σεπτέμβριο 2015 νομοθετήθηκε η μεταφορά των λογαριασμών Επικούρησης της Β’ και Γ’ Διεύθυνσης του ΕΤΑΠ ΜΜΕ στο ΕΤΕΑ (τον ενιαίο “κουβά” των επικουρικών). Στις 9 Μαΐου 2016 (λίγες ώρες μετά τη λήξη της απεργίας στα ΜΜΕ) ολοκληρώθηκε αυτή η μεταφορά και πλέον οι εισφορές για ην Επικούρηση μεταφέρθηκαν στο ΕΤΕΑ και οι αιτήσεις για επικουρική σύνταξη των ασφαλισμένων στις δυο αυτές διευθύνσεις του ΕΤΑΠ θα εξετάζονται από ένα άλλο Ταμείο. Μιλάμε για τους συντάκτες και υπαλλήλους (αλλά και τους ιδιοκτήτες) του περιοδικού τύπου, τους φωτορεπόρτερ, τους ανταποκριτές ξένου τύπου και τους τεχνικούς τύπου, αρκετές χιλιάδες εργαζόμενους και συνταξιούχους των ΜΜΕ δηλαδή.
Την 1η Δεκεμβρίου 2012 οι ασφαλισμένοι του ΕΤΑΠ υπήχθησαν στον ΕΟΠΥΥ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη (πλην όσων είναι στον ΕΔΟΕΑΠ). Δηλαδή, για να το κάνουμε κατανοητό, οι χιλιάδες εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, οι οποίοι είναι παραγωγοί και συνδικαιούχοι του αγγελιοσήμου, εδώ και περισσότερο από τρία χρόνια δικαιούνται τις ίδιες παροχές με εκατομμύρια των υπόλοιπων ασφαλισμένων του κουβά που ονομάζεται ΠΕΔΥ (πρώην ΕΟΠΥΥ). Και δεν μιλάμε για όσους δεν ήταν ποτέ ασφαλισμένοι στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ (διαδίκτυο, μπλοκάκηδες, “μαύροι” κ.λπ.).
Και στις δυο περιπτώσεις μαζί με τους ασφαλισμένους μεταφέρθηκαν οι πόροι των αντίστοιχων λογαριασμών. Έπεται και η μεταφορά των λογαριασμών Πρόνοιας.
Όλα αυτά πριν από νομοσχέδιο Κατρούγκαλου, που έρχεται να σβήσει από το χάρτη το θνησιγενές ΕΤΑΠ, καταπίνοντας τα αποθεματικά του (τα οποία αν δεν απατώμαι, ανήκουν σε μεγάλο βαθμό στις άλλες -πλην της Α’- διευθύνσεις του ΕΤΑΠ)
Η αποδόμηση του ΕΤΑΠ, η κλοπή των πόρων του και η προς τα κάτω εξίσωση των ασφαλισμένων του είχε αρχίσει πριν χρόνια. Μήπως θυμάστε και στις δυο παραπάνω περιπτώσεις να είχε κηρυχθεί καμιά γενική απεργία στα ΜΜΕ;
Το διάβασα κάπου, μου άρεσε και το μεταφέρω: αν απεργείς όταν θίγονται τα δικαιώματά σου, τότε είσαι παρτάκιας κι όχι αγωνιστής…
Γ. Κατερίνης
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.