Loading…
Breaking News
recent

Το «κλειστό επάγγελμα» του καναλάρχη θέλει να σπάσει η κυβέρνηση

Αλλάζει πολιτική το Μέγαρο Μαξίμου για τις τηλεοπτικές άδειες. Για πρώτη φορά εμφανίζεται διατεθειμένο να παραχωρήσει περισσότερες από τέσσερις άδειες αν υπάρξει ενδιαφέρον. Αυτές μπορεί να είναι εθνικής εμβέλειας γενικού περιεχομένου ή θεματικές. Όλα θα εξαρτηθούν από τους επενδυτές που θα υποβάλουν αίτηση, αλλά η κυβέρνηση, όπως έχει δεσμευτεί, θα πρέπει να προσδιορίσει τον αριθμό και το είδος των αδειών που θα χορηγήσει. Η κυβέρνηση έχει την άποψη, την οποία όμως επιχειρεί να εφαρμόσει διά του αποκλεισμού πολλών εκ των υποψηφίων. Ενώ η διαφημιστική πίτα για την τηλεόραση είναι περίπου 180 εκατ. ευρώ και μετά βίας μπορούν να συνυπάρξουν τέσσερα κανάλια εθνικής εμβέλειας, επιχειρεί εκ των προτέρων να οριοθετήσει την αγορά, αποκλείοντας τους «μπαταχτσήδες» του παρελθόντος.
Η ΕΙΤΗΣΕΕ έλαβε το μήνυμα και τα μέλη της πλήρωσαν τις υποχρεώσεις του παρελθόντος, αλλάζοντας στρατηγική. Θα επιχειρήσουν να σταματήσουν τον διαγωνισμό, αλλά αν συνεχιστεί θα επιδιώξουν να είναι τα μέλη της και μόνο μεταξύ των τεσσάρων τυχερών. Στην περίπτωση αυτή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει νομιμοποιήσει, και μάλιστα για δέκα χρόνια, αυτούς που αποκαλεί ολιγάρχες. Αυτός είναι ο πολιτικός κίνδυνος και έτσι η κυβέρνηση εξετάζει διάφορες εναλλακτικές. Άλλωστε, το σενάριο του περασμένου καλοκαιριού προέβλεπε τέσσερις πανελλαδικές άδειες γενικής στόχευσης και τέσσερις θεματικές εθνικής εμβέλειας. Η κίνηση αυτή θα επιτρέψει να σπάσει το «κλειστό επάγγελμα» του καναλάρχη και να μπουν νέα κεφάλαια στην τηλεόραση, ενώ και το κράτος θα έχει περισσότερα έσοδα. Το «κλειδί» είναι το ΕΣΡ, που εκ του νόμου έχει σημαντικές αρμοδιότητες και με σοβαρές προσωπικότητες θα μπορέσει να χαλιναγωγήσει τους τηλεοπτικούς σταθμούς.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.