Loading…
Breaking News
recent

Ο ΓΑΛΛΟΤΡΑΦΗΣ....ΠΟΥ ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΣΤΙΣ ΑΤΑΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΛΣ...

...και το «άδειασμα» του Μανουέλ Βαλς στον δημοσιογράφο του ΔΟΛ

Συνάντηση με διευθυντικά και επιτελικά στελέχη ελληνικών εφημερίδων είχε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς, στο περιθώριο της επίσημης επίσκεψής του στην Αθήνα. Μεταξύ των δημοσιογράφων που αξιοποίησαν την πρόσκληση ήταν οΑλέξης Παπαχελάς (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ), οΤάσος Παππάς (Εφημερίδα των Συντακτών) και ο Γιάννης Πρετεντέρης (ΔΟΛ).
Μαθαίνουμε ότι ο εκπρόσωπος του Σταύρου Ψυχάρη -και όχι μόνο- προσπάθησε πολλάκις να αποσπάσει σχεδόν εκβιαστικά συγκεκριμένες ατάκες από τον κ. Βαλς. Η πρώτη απόπειρα αφορούσε το γεγονός ότι τον γάλλο πρωθυπουργό δεν συνόδευσε κλιμάκιο επιχειρηματιών συμπατριωτών του. Σαφής η στόχευση του… υποβολέα (να εκμαιεύσει πτώση επενδυτικού κλίματος).
Ο Βαλς, όμως, «σήκωσε το γάντι», λέγοντας στους «πονηρούς» συνομιλητές του, πως.. η τωρινή επίσκεψή του «δεν αφορά αποκλειστικά τις επενδύσεις» αφού προσομοιάζει περισσότερο σε «συνάντηση εργασίας». Άλλωστε, όπως συμπλήρωσε ο γάλλος πρωθυπουργός, «τον Σεπτέμβριο, δεν αποκλείεται, να οργανωθεί μεγάλη επενδυτική αποστολή Γάλλων στην Ελλάδα».
Η δεύτερη απόπειρα για την εξαγωγή αρνητικής ατάκας ήρθε από τον Γιάννη Πρετεντέρη. Ο οποίος, όταν η συζήτηση περιστρεφόταν στην άνοδο του λαϊκισμού στην Ευρώπη, προσπάθησε να εντάξει στις τάξεις των λαϊκιστών και την Αριστερά. Βεβαίως, ο κ. Βαλς εννοούσε την ακροδεξιά – κάτι που αναγκάσθηκε να διευκρινίσει, επισημαίνοντας στον εκπρόσωπο του ΔΟΛ ότι «δεν είναι το ίδιο…».
Τα άπταιστα γαλλικά, τα οποία γνωρίζει ο κ. Πρετεντέρης ως γαλλοτραφής, δεν απέδωσαν…  
Αλλιώς: η (ελληνική) δημοσιογραφία στα… καλύτερά της! Έχουμε σχολή (στην παραποίηση)
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.