Ο “ΠΛΟΥΡΑΛΙΣΜΟΣ” ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ…

Εντυπωσιακή είναι η παραδοχή του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Γιώργου Παυλίδη σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Το 50% του γεωγραφικού χώρου και το 30% του πληθυσμού δεν έχει πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα», λέει ο περιφερειάρχης και ζητάει κονδύλια προκειμένου να υπάρξει ψηφιακό σήμα για περίπου 170.000 κατοίκους της περιφέρειάς του. Η περιορισμένη κάλυψη από την Digea δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση της ψηφιακής μετάβασης ήταν σε όλους γνωστή. Παρ’ όλα αυτά, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών δήλωνε ότι από τους ελέγχους προέκυπτε πως η Digea κάλυπτε περισσότερο από το 96% της χώρας! Ο Γ. Παυλίδης ήταν από τους πρώτους περιφερειάρχες που είχαν ακολουθήσει τις προτροπές του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υποδομών επί κυβέρνησης Σαμαρά, Μενέλαου Δασκαλάκη, να ζητήσουν επιδότηση μέσω των ΕΣΠΑ.
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ενέταξε το 2015 το έργο της εγκατάστασης αναμεταδοτών στο ΕΣΠΑ, με κόστος 638.700 ευρώ, εκ των οποίων τα μισά θα πλήρωνε η Περιφέρεια. Μετά την αλλαγή της κυβέρνησης, το έργο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υποδομών να δηλώνει πως η επιδότηση υπέρ ιδιωτικού φορέα είναι «παράνομη» και αντίκειται στην κοινοτική νομοθεσία. Ωστόσο, 170.000 κάτοικοι της Ανατολικής Μακεδονίας και άλλοι τόσοι στο Βόρειο και στο Ανατολικό Αιγαίο συνεχίζουν να μην έχουν ψηφιακή τηλεόραση. Το πρόβλημα παραμένει άλυτο και χωρίς καμία παρέμβαση από την πλευρά της κυβέρνησης. Στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό Ν. Παππά ο περιφερειάρχης τάσσεται υπέρ της χρηματοδότησης από κοινοτικά κονδύλια για την εγκατάσταση των αναγκαίων αναμεταδοτών, ζητώντας άμεσα λύση από την κυβέρνηση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…