Loading…
Breaking News
recent

«Ανοικτά ΜΜΕ» για τις εξελίξεις σε ΔΟΛ, ΠΗΓΑΣΟ, MEGA;

Πολύ καλά και άγια (στη θεωρία) τα όσα ανέφεραν στις συνεχείς παρεμβάσεις τους πριν από ένα περίπου μήνα οι δεκάδες συμμετέχοντες στη νέα συνδικαλιστική κίνηση «Ανοιχτά ΜΜΕ – νέα αρχή». Όλοι συμφωνήσαμε ότι η στάση και οι αποφάσεις της ΕΣΗΕΑ τα τελευταία χρόνια με αποκορύφωμα το μπαράζ των ξεκούδουνων, είναι η αλήθεια, απεργιακών κινητοποιήσεων των περασμένων μηνών ήταν το λιγότερο αυτοκαταστροφική για τον κλάδο. Είναι επίσης αλήθεια ότι τόσο ο χρόνος που εκδηλώθηκε η νέα συνδικαλιστική κίνηση, η σύνθεση της, αλλά και ορισμένα από τα επιχειρήματα, δημιούργησαν σε πολλούς αμφιβολίες για τις προθέσεις της νέας κίνησης. Άλλωστε υπήρξε εκείνες τις μέρες αντιπαράθεση στον κυβερνοχώρο και τα social media ανάμεσα στους θιασώτες της νέας κίνησης και σε εκείνους που δεν την είδαν και με τόσο θετικό μάτι. Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι η κίνηση αυτή απέκτησε και μια προσωρινή διοικούσα επιτροπή. Θα είχε λοιπόν πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε την άποψη της κίνησης για όσα συμβαίνουν στα τρία μεγαλύτερα «μαγαζιά» της χώρας, τον ΔΟΛ, τον Πήγασο και το Mega.
Τι προτείνει η νέα κίνηση στους συναδέλφους που τους οφείλονται πολλοί μισθοί; Αν ήταν η κίνηση Ανοικτά ΜΜΕ στη θέση της ΕΣΗΕΑ τι θα έκανε σε θεσμικό επίπεδο; Επίσης μεγάλο μέρος των συμμετεχόντων σε αυτή την κίνηση είναι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ και τον Πήγασο. Αν αποφασιστούν απεργιακές κινητοποιήσεις στα δύο συγκροτήματα, τι θα κάνουν; Θα συμμετέχουν διεκδικώντας τα χρήματα που τους οφείλονται ή θα επιμείνουν στην ιδρυτική διακήρυξη ότι τα ΜΜΕ πρέπει να παραμένουν ανοικτά και πρέπει να εφευρίσκονται άλλοι τρόποι διαμαρτυρίας; Γιατί στην ιδρυτική διακήρυξη δεν υπάρχει καμία σχετική αναφορά ή σημείωση για τις προϋποθέσεις και τους λόγους για τους οποίους μπορεί μια κινητοποίηση εργαζομένων σε ΜΜΕ να πάρει και απεργιακή μορφή; Τέλος ενδιαφέρον θα είχε η άποψη της κίνησης για τη συμπεριφορά των εκδοτών και καναλαρχών το τελευταίο διάστημα απέναντι στους εργαζομένους, αλλά και την κοινή γνώμη γενικότερα. Ποια είναι η άποψη τους για την παρέμβαση ζωντανά στον αέρα καναλάρχη για να επιπλήξει δημόσια τους δημοσιογράφους (του) και να τους πει ότι πολλά λένε και να κάνουν και το σταυρό τους που πληρώνονται; Στο νέο κώδικα δεοντολογίας που ευαγγελίζονται, τι θέση έχουν τέτοιες συμπεριφορές και πώς πρέπει να αντιμετωπίζονται από τους εργαζομένους και τα συνδικαλιστικά σωματεία; Από τη στιγμή που οι καλοί συνάδελφοι βγήκαν μπροστά και δημιούργησαν μια συλλογικότητα την οποία θέλουν να διαδραματίσει ρόλο στα συνδικαλιστικά πράγματα του κλάδου, θα πρέπει σε κάθε σοβαρό και κρίσιμο θέμα όπως για παράδειγμα το ότι το μεγαλύτερο κανάλι της χώρας είναι ένα βήμα πριν το λουκέτο ή ότι οι δύο εκδοτικοί κολοσσοί της χώρας βουλιάζουν και χρωστάνε 3-4 μηνιάτικα στους εργαζομένους, να παίρνουν θέση.
enimerosi24
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.