Loading…
Breaking News
recent

ME ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ..

Στη Βουλή οι διευθύνοντες σύμβουλοι όλων των τραπεζών για δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ Του Χρήστου Ιωάννου στο presspublica
Tους διευθύνοντες συμβούλους όλων των τραπεζών αποφάσισε να καλέσει ως μάρτυρες η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που ασχολείται με τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων και των εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας, η οποία συνεδρίασε την Πέμπτη 9 Ιουνίου. Τις επόμενες ημέρες θα ενημερωθούν οι εν ενεργεία διευθύνοντες σύμβουλοι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και της Attica Bank για το πότε και με ποια σειρά θα μπορέσουν να καταθέσουν στην Επιτροπή. Η Επιτροπή πάντως – αν και παρατάθηκε η διάρκειά της κατά πέντε εβδομάδες – διακόπτει τις εργασίες της στις 18 Ιουνίου.
Ετσι, από τη Βουλή θα περάσουν ο Σταύρος Λεκκάκος διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, ο Δημήτρης Μαντζούνης της Alpha Bank, ο Λεωνίδας Φραγκιδάκης της Εθνικής Τράπεζας, ο Φωκίων Καραβίας της Eurobank και ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος της Attica Bank. Εν συνεχεία, η Επιτροπή όπως αποφάσισε, θα καλέσει τα στελέχη της Διεύθυνσης Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος, τα οποία όπως ελέχθη χθες είναι και «ελεγχόμενα». Οπως είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ,Σωκράτης Φάμμελος «Ο έλεγχος της Τράπεζας της ελλάδος έχει από μόνος του πρόβλημα.» Επίσης, θα κληθεί κάποια στιγμή και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας. Από την Επιτροπή θα περάσουν και οι τρεις τελευταίοι διοικητές της Αγροτικής Τράπεζας, Θεόδωρος Πανταλάκης, Δημήτρης Μηλιάκος και Πέτρος Λάμπρου, καθώς η ΑΤΕ είναι η τράπεζα που είχε δώσει και τα περισσότερα δάνεια στα κόμματα, τα οποία εν συνεχεία – μετά τη διάσπαση της – παρέλαβε ως ενήμερα η Τράπεζα Πειραιώς, πρόεδρος της οποίας είναι ο Μιχάλης Σάλλας (ο οποίος παλαιότερα ήταν και γενικός γραμματέας του υπουργείου Εμπορίου επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ).
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.