Loading…
Breaking News
recent

Αντιδρούν οι περιφερειακές TV στη μονομερή αύξηση αμοιβής που ζητά η Digea

Της Αγγέλας Νταρζάνου στην “Αυγή“
Την έντονη αντίδραση των τηλεοπτικών σταθμών της Περιφέρειας προκάλεσε η κίνηση της Digea μονομερώς, να αυξήσει το «ενοίκιο» που καταβάλλουν για την ψηφιακή μετάδοση του σήματος τους, βασιζόμενη σε «σύμβαση» που υπέγραψαν στο παρελθόν, την περίοδο 2013-14, σε συνθήκες, μάλιστα, μονοπωλιακής εκμετάλλευσης του ψηφιακού σήματος, καθώς είχε προηγηθεί το λουκέτο στην ΕΡΤ. Η Ένωση Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας – ΕΕΤΕΠ με την επιστολή της κατηγορεί την Digea, την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων – ΕΕΤΤ αλλά και υπουργούς των προηγούμενων κυβερνήσεων για παλιές, «περίεργες», όπως αναγράφει, αποφάσεις, που καθορίζουν την αμοιβή της Digea, που έχουν κρατικές υπογραφές αλλά και δημοσιεύονται στο… ΦΕΚ.
Σήμερα, η Ένωση Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας ΕΕΤΕΠ, με επιστολή της προς την Digea, την οποία κοινοποιεί στους υπουργούς Επικρατείας Νίκο Παππά και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, αλλά και στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων – ΕΕΤΤ, αντιδρά στην αύξηση του «ενοικίου», ζητάει την αποφυγή κάθε μονομερούς ενέργειας από την πλευρά της Digea και την έναρξη διαλόγου με στόχο τη λύση των θεμάτων που απασχολούν τους περιφερειακούς σταθμούς. Ζητάει επίσης διάλογο με όλους τους εμπλεκομένους, για να λυθούν και άλλα ζητήματα, πέραν της αμοιβής της Digea, όπως η εμβέλεια, οι πολυπλέκτες, το εύρος συχνότητας που είναι το μισό από τους πανελλαδικής εμβέλειας σταθμούς, «’περίεργες’ υπουργικές αποφάσεις αλλά και αποφάσεις της ΕΕΤΤ από το 2012 έως το 2014 κ.λπ.». Όπως σημειώνει στην επιστολή της η ΕΕΤΕΠ:
«Παρακαλούμε για την αποφυγή κάθε μονομερούς ενέργειας και την άμεση αποδοχή της πρόσκλησής μας για διάλογο, εκπροσωπούντες τα μέλη της Ένωσης μας». Η Ένωση υπενθυμίζει στην Digea: «Όπως γνωρίζετε, οι περισσότεροι τηλεοπτικοί σταθμοί της Περιφέρειας σας έχουν θέσει και προφορικά πολλές αντιρρήσεις που αφορούν πολλά θέματα της υπογραφείσης μεταξύ μας σύμβασης -υποχρεωτικής και χωρίς καμία δυνατότητα παρέμβασής μας κατά την υπογραφή- αλλά και της συνεργασίας μας για τη μετάδοση του σήματός μας, που σε πολλά σημεία αυτή η σύμβαση είναι παράλογη και καταχρηστική».
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.