Loading…
Breaking News
recent

Πότε θα μιλήσουμε για εσχάτη προδοσία ΣΥΡΙΖΑ – Στουρνάρα;

Αναδημοσίευση από το info-war.gr

Μιλώντας τότε στο ντοκιμαντέρ This is not a Coup o Νόρμπερτ Χέρινγκ, επίτιμος πρόεδρος του σκιώδους συμβουλίου της ΕΚΤ (το κορυφαίο σώμα πανεπιστημιακών και αναλυτών που δημιούργησε η Wall Street Journal και η γερμανική Handelsblatt), απορούσε γιατί αυτός ο άνθρωπος δεν βρίσκεται ακόμη στη φυλακή.
Ο Στουρνάρας όμως επανήλθε, μιλώντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, όπου παραδέχθηκε ότι ζητούσε από τον Ντράγκι να παρακάμψει τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, και να συνεννοηθεί απευθείας μαζί του σχετικά με την έκτακτη διαδικασία χρηματοδότησης της Ελλάδας. «Είπα στον κ. Ντράγκι “μην τον ακούς”» αποκάλυψε ο Στουρνάρας. «Πώς να μην τον ακούω, αφού είναι υπουργός Οικονομικών της χώρας σας;» του απάντησε απορημένος ο Ντράγκι.Όπως είναι αναμενόμενο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν τώρα να χρησιμοποιήσουν τη συγκεκριμένη αποκάλυψη για να παρουσιαστούν για άλλη μια φορά σαν θύματα μιας συνωμοσίας που τους έδεσε τα χέρια.
Θέλουν έτσι να αποκρύψουν ότι ήταν επιλογή της κυβέρνησης Τσίπρα να συνεργαστεί στενά με τον Στουρνάρα και φυσικά ότι το περιβάλλον Τσίπρα απομάκρυνε τον Βαρουφάκη ο οποίος διαφωνούσε μαζί του.
Σε άλλες χώρες, με στοιχειώδη σεβασμό στην κυριαρχία του κράτους και στη δημοκρατία, πρωθυπουργοί και πρόεδροι έδωσαν μάχες χαρακωμάτων εναντίον των κεντρικών τραπεζιτών, γνωρίζοντας ότι λειτουργούν σαν πέμπτη φάλαγγα της ΕΚΤ. Στην Κύπρο και στην Ουγγαρία οι κυβερνήσεις δεν δίστασαν να συγκρουστούν όχι μόνο με την κεντρική τράπεζα αλλά και με την ΕΚΤ που την προστάτευε.
Στην Ελλάδα, χάρη και στη μεσολάβηση του Δραγασάκη, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις διοικήσεις των τραπεζών, η κυβέρνηση όχι μόνο άφησε τον έλεγχο του τραπεζικού συστήματος στα χέρια των υπευθύνων της κρίσης αλλά έφερε και ακόμη χειρότερους.
Ακούστε την πολυσυζητημένη συνέντευξη που μας έδωσε πρώην ανώτατο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για το καθεστώς που δημιούργησε ο Δραγασάκης στο τραπεζικό χώρο.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.