Loading…
Breaking News
recent

ΕΜΜΕΣΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕΤΤ

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ στο Παρόν
Στην πλήρη ανάθεση της τηλεοπτικής εκπομπής  στην εταιρεία των ιδιοκτητών ιδιωτικής τηλεόρασης, την Digea, προχωράει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών με την απόφασή της  να καταργήσει τον Κανονισμό Χορήγησης Δικαιωμάτων Χρήσης Συχνοτήτων!  Με την απόφαση αυτή η ΕΕΤΤ παρεμβαίνει στο ανοιχτό θέμα της τηλεοπτικής αδειοδότησης και κλείνει οριστικά την τηλεοπτική αγορά, απαγορεύοντας όχι μόνο την τηλεοπτική εκπομπή αλλά και το να γίνει σχετική αίτηση.
Με την απόφαση υπ’ αριθμόν 787/2, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 7 Δεκεμβρίου, η ΕΕΤΤ καταργεί την απόφαση 472/157 του 2008, που έδινε το δικαίωμα κατοχής συχνότητας στους σταθμούς πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας. Πλέον, σύμφωνα με την ΕΕΤΤ, όποιος εκπέμπει τηλεοπτικό σήμα  θα το πράττει μόνο μέσω της Digea  και αν υπάρχει σταθμός που εκπέμπει μόνος του, έστω και ψηφιακά, θα κλείνει. Αυτή είναι η ουσία της απόφασης, η οποία ορίζει ότι η περίοδος της ψηφιακής μετάβασης της τηλεόρασης έχει ολοκληρωθεί, χωρίς οι σταθμοί που εκπέμπουν να έχουν καμία άδεια.
Η αυθαίρετη αυτή εκτίμηση, που την αιτιολογεί «σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η ΕΕΤΤ», δημιουργεί μείζον ζήτημα για την τηλεόραση και την αγορά. Χωρίς να έχει εκδοθεί υπουργική απόφαση η οποία να δηλώνει το τέλος της ψηφιακής μετάβασης, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών αγνοεί όχι μόνο τη διαδικασία για την τηλεοπτική αδειοδότηση που θα ξεκινήσει μέσω του ΕΣΡ αλλά και την προβληματική κατάσταση της τηλεοπτικής ψηφιακής πραγματικότητας σε όλη τη χώρα, ανάγοντας την Digea στην εταιρεία που θα αποφασίζει επί του τηλεοπτικού σήματος!
Η ΕΕΤΤ παραβλέπει το ότι σε πολλά σημεία της χώρας η Digea δεν έχει ακόμη πομπούς και αναμεταδότες, με αποτέλεσμα να βλέπουν τηλεόραση από αναλογικούς πομπούς που συνεχίζουν να έχουν σε λειτουργία οι δήμοι. Όπως, για παράδειγμα, στην Ήπειρο, στη Ρόδο, στη Μυτιλήνη και στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη.
Με την αυθαίρετη απόφασή της κλείνει οριστικά την αγορά της ψηφιακής τηλεόρασης, αναγκάζοντας τους δήμους είτε να κατεβάσουν τους αναλογικούς πομπούς τους είτε να πληρώσουν την Digea για να έχουν οι πολίτες τους τηλεόραση. Γιατί βέβαια η ίδια η ΕΕΤΤ ενέκρινε να επενδύσει η Digea μόνο σε 156 σημεία της χώρας, με αποτέλεσμα νησιωτικές και ακριτικές περιοχές να μην έχουν ψηφιακό σήμα.
Και όλα αυτά ενώ στη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών, που πέρασε τώρα στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, είναι έτοιμος ο νέος ψηφιακός χάρτης, που υποχρεώνει την Digea να τοποθετήσει ψηφιακούς πομπούς σε 151 ακόμη σημεία σε όλη την Ελλάδα. Η ΕΕΤΤ όμως, παρότι γνώριζε για την κατάθεση του νέου ψηφιακού χάρτη, έσπευσε να καταργήσει το δικαίωμα της αναλογικής τηλεοπτικής εκπομπής, δημιουργώντας για μία ακόμη φορά ψηφιακό αδιέξοδο.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
«Από την Κυριακή 3 Δεκέμβρη αφήνουμε το χαρτί και ξαναγυρνάμε εκεί όπου γεννήθηκε ο "Γαύρος", στο διαδίκτυο. Αναστέλλουμε την έντυπη έκδοση και ρίχνουμε όλες μας τις δυναμεις στο σάιτ gavros. Ολοι οι εργαζόμενοι της έντυπης μορφής του Γαύρου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί παραμένουν στη θέση τους και συνεχίζουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους. Ο "Γαύρος" θα συνεχίζει να υπάρχει ως ένθετο στην εφημερίδα "Πρωταθλητής"». Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων σε πρωτοσέλιδο σημείωμα της εφημερίδας "Γαύρος" η οποία αναστέλλει την κυκλοφορία της στα περίπτερα, προφανώς λόγω χαμηλών πωλήσεων (η πανελλαδκή κυκλοφορία του ήταν πάνω-κάτω 1.000 φύλλα). Σχετικά με την ένθεσή του στον "Πρωταθλητή", πρεπει να επισημανθεί και το γεγονός ότι η.. εφημερίδα του Πουλόπουλου στα τέλη Οκτωβρίου έγινε «Κόκκινος Πρωταθλητής» και άρχισε να μετράει αριθμό τευχών από το... μηδέν (γιατί άραγε;..).
Από το Blogger.