Loading…
Breaking News
recent

ΕΜΜΕΣΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕΤΤ

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ στο Παρόν
Στην πλήρη ανάθεση της τηλεοπτικής εκπομπής  στην εταιρεία των ιδιοκτητών ιδιωτικής τηλεόρασης, την Digea, προχωράει η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών με την απόφασή της  να καταργήσει τον Κανονισμό Χορήγησης Δικαιωμάτων Χρήσης Συχνοτήτων!  Με την απόφαση αυτή η ΕΕΤΤ παρεμβαίνει στο ανοιχτό θέμα της τηλεοπτικής αδειοδότησης και κλείνει οριστικά την τηλεοπτική αγορά, απαγορεύοντας όχι μόνο την τηλεοπτική εκπομπή αλλά και το να γίνει σχετική αίτηση.
Με την απόφαση υπ’ αριθμόν 787/2, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 7 Δεκεμβρίου, η ΕΕΤΤ καταργεί την απόφαση 472/157 του 2008, που έδινε το δικαίωμα κατοχής συχνότητας στους σταθμούς πανελλαδικής και περιφερειακής εμβέλειας. Πλέον, σύμφωνα με την ΕΕΤΤ, όποιος εκπέμπει τηλεοπτικό σήμα  θα το πράττει μόνο μέσω της Digea  και αν υπάρχει σταθμός που εκπέμπει μόνος του, έστω και ψηφιακά, θα κλείνει. Αυτή είναι η ουσία της απόφασης, η οποία ορίζει ότι η περίοδος της ψηφιακής μετάβασης της τηλεόρασης έχει ολοκληρωθεί, χωρίς οι σταθμοί που εκπέμπουν να έχουν καμία άδεια.
Η αυθαίρετη αυτή εκτίμηση, που την αιτιολογεί «σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η ΕΕΤΤ», δημιουργεί μείζον ζήτημα για την τηλεόραση και την αγορά. Χωρίς να έχει εκδοθεί υπουργική απόφαση η οποία να δηλώνει το τέλος της ψηφιακής μετάβασης, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών αγνοεί όχι μόνο τη διαδικασία για την τηλεοπτική αδειοδότηση που θα ξεκινήσει μέσω του ΕΣΡ αλλά και την προβληματική κατάσταση της τηλεοπτικής ψηφιακής πραγματικότητας σε όλη τη χώρα, ανάγοντας την Digea στην εταιρεία που θα αποφασίζει επί του τηλεοπτικού σήματος!
Η ΕΕΤΤ παραβλέπει το ότι σε πολλά σημεία της χώρας η Digea δεν έχει ακόμη πομπούς και αναμεταδότες, με αποτέλεσμα να βλέπουν τηλεόραση από αναλογικούς πομπούς που συνεχίζουν να έχουν σε λειτουργία οι δήμοι. Όπως, για παράδειγμα, στην Ήπειρο, στη Ρόδο, στη Μυτιλήνη και στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη.
Με την αυθαίρετη απόφασή της κλείνει οριστικά την αγορά της ψηφιακής τηλεόρασης, αναγκάζοντας τους δήμους είτε να κατεβάσουν τους αναλογικούς πομπούς τους είτε να πληρώσουν την Digea για να έχουν οι πολίτες τους τηλεόραση. Γιατί βέβαια η ίδια η ΕΕΤΤ ενέκρινε να επενδύσει η Digea μόνο σε 156 σημεία της χώρας, με αποτέλεσμα νησιωτικές και ακριτικές περιοχές να μην έχουν ψηφιακό σήμα.
Και όλα αυτά ενώ στη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών, που πέρασε τώρα στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, είναι έτοιμος ο νέος ψηφιακός χάρτης, που υποχρεώνει την Digea να τοποθετήσει ψηφιακούς πομπούς σε 151 ακόμη σημεία σε όλη την Ελλάδα. Η ΕΕΤΤ όμως, παρότι γνώριζε για την κατάθεση του νέου ψηφιακού χάρτη, έσπευσε να καταργήσει το δικαίωμα της αναλογικής τηλεοπτικής εκπομπής, δημιουργώντας για μία ακόμη φορά ψηφιακό αδιέξοδο.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.