Loading…
Breaking News
recent

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΕΚΛΕΙΣΑΝ 177 ΜΜΕ ΚΑΙ 140 ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ

Μια δεκασέλιδη έκθεση που διαβιβάστηκε στην Κοινοβουλευτική Ολομέλεια του Συμβουλίου της Ευρώπης για την καταστολή του καθεστώτος Ερντογάν μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου έχει σοκάρει τους Ευρωπαίους. Οι εκκαθαρίσεις ήταν ιδιαίτερα στοχευμένες στον χώρο των ΜΜΕ και των social media. Συνολικά έβαλαν λουκέτο 177 ΜΜΕ, εκ των οποίων επαναλειτούργησαν μόλις τα 11, ενώ περισσότεροι από 140 δημοσιογράφοι έχουν συλληφθεί και κρατούνται στις φυλακές. Το καθεστώς έχει ανακοινώσει ακόμη πως όσα Μέσα δεν απολύουν εντός πέντε ημερών εργαζομένους που αντιμετωπίζουν κατηγορίες τρομοκρατίας δεν έχουν δικαίωμα δημοσίευσης κρατικών διαφημίσεων! erntoganΕπιπλέον, το καθεστώς Ερντογάν έβαλε λουκέτο σε 12 τηλεοπτικούς σταθμούς και 11 ραδιοφωνικούς. Τα κτίρια του Denge TV, Birlik Medya TV και Van TV σφραγίστηκαν. Η Eutelsat, ύστερα από πίεση του τουρκικού καθεστώτος, αφαίρεσε το σήμα του κουρδικού Med NUCE TV από τον δορυφόρο της.
Η επίθεση ενάντια στο κουρδικό κόμμα HDP ήταν σφοδρή και, όπως αναφέρει η έκθεση, δέκα τηλεοπτικά κανάλια, συμπεριλαμβανομένων τωνHayatın Sesi, Azadi, Jiyan, Van TV, TV 10, Denge και Zarok, σταμάτησαν να εκπέμπουν μέσω Turksat (εθνική δορυφορική πλατφόρμα) λόγω της «απειλής που αποτελούν για την εθνική ασφάλεια και της υποστήριξής τους σε τρομοκρατικές ομάδες». Στον χώρο της εκπαίδευσης, όπου έγινε η δεύτερη μεγαλύτερη σε έκταση καταστολή του καθεστώτος, απολύθηκαν 15.200 εκπαιδευτικοί, ενώ ανακλήθηκαν οι άδειες 21.000 εκπαιδευτικών ιδιωτικών σχολείων. Ακόμη, με δεκάδες έκτακτα διατάγματα η κυβέρνηση προχώρησε σε μαζική εκκαθάριση συλλόγων και εταιρειών και κατάσχεση των περιουσιακών τους στοιχείων. Συνολικά 691 εταιρείες έχουν δεσμευτεί από το Ταμείο Ασφάλισης Καταθέσεων (TMSF). Σύμφωνα με τα σοκαριστικά νούμερα της έκθεσης των ευρωβουλευτών, περισσότερα από 125.000 άτομα απολύθηκαν, 92.607 χαρακτηρίστηκαν «ύποπτα», 39.378 έχουν συλληφθεί, 3.673 δικαστές και εισαγγελείς απολύθηκαν και 2.700 τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, 2.410 δικαστές και εισαγγελείς τέθηκαν υπό κράτηση και 769 υπό δικαστικό έλεγχο. Έκλεισαν περίπου 1.800 οργανώσεις ή ιδρύματα, όπως και 2.100 σχολεία και πανεπιστήμια.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.