Loading…
Breaking News
recent

ΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ Η ΔΟΣΗ, ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Μέρες απόλυτης αγωνίας για τους εργαζόμενους του ΔΟΛ. Στις 2 Ιανουαρίου οι τράπεζες θα λάβουν τις αποφάσεις τους για την επόμενη ημέρα στον Οργανισμό, που πρωταγωνιστεί επί έναν αιώνα στην πολιτική ζωή του τόπου. Αν ο Στ. Ψυχάρης δεν καταβάλει τα 10 εκατ. ευρώ της δόσης του ομολογιακού δανείου ως και τις 31 Δεκεμβρίου 2016, τότε ο έλεγχος του Ομίλου θα περάσει στις τράπεζες. Η διαφαινόμενη προσωρινή λύση είναι η αντικατάσταση του μάνατζμεντ από εταιρεία ελεγκτών (Grant Thornton) είτε από πρόσωπα που θα υποδείξουν οι τράπεζες, ενώ θα γίνει προσπάθεια ώστε να είναι στο σχήμα ο Αντώνης Καρακούσης, διευθυντής σήμερα του «Βήματος»Θα ξεκινήσει η πορεία της ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία, μέχρι να βρεθεί μια διάδοχη κατάσταση. Βήμα δεύτερο, η αναζήτηση επενδυτή που θα θελήσει να αποκτήσει τον ΔΟΛ και να αναλάβει τον τεράστιο δανεισμό του. Η πρόκληση για τους επιχειρηματίες που θέλουν σημαντικό ρόλο στα ΜΜΕ είναι σημαντική. Ενδιαφέρουσα είναι η πρόταση που φέρεται να κατέθεσε προς τις τράπεζες ο Φώτης Μπόμπολας για την απόκτηση του ελέγχου του ΔΟΛ, αλλά χωρίς ανταπόκριση.
 Το επιχειρησιακό σχέδιο θα πρέπει να προβλέπει περικοπές και απολύσεις, σε αντιστάθμισμα στο ενδεχόμενο «κούρεμα» των δανείων. Βήμα τρίτο, αν δεν υπάρξει ενδιαφέρον, η σταδιακή πώληση των περιουσιακών στοιχείων του Οργανισμού, όπως οι εκτυπώσεις, οι εφημερίδες, ο ραδιοφωνικός σταθμός και τα άλλα περιουσιακά στοιχεία του ομίλου. Το κρίσιμο για τον ΔΟΛ είναι η πολιτική αντιμετώπιση της εταιρείας. Επί κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, ο ΔΟΛ είχε εξασφαλίσει ομολογιακό δάνειο ύψους 96.749.561 ευρώ, το οποίο υπεγράφη στις 25/8/2014 και ολοκληρώθηκε στις 19/12/2014. Με αυτό αναχρηματοδοτήθηκε ο δανεισμός του Οργανισμού, αλλά το κρίσιμο στοιχείο ήταν η συνέπεια στην αποπληρωμή των τόκων, κάτι που θα διαπιστωθεί τις επόμενες ώρες, Με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οι τράπεζες έχουν αλλάξει στάση, εφαρμόζοντας πλήρως τη νομοθεσία και ενδεχομένως υπερβολικά σε πολλά σημεία, όπως συνέβη και με την περίπτωση του Mega.
'Παρόν'
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.