Loading…
Breaking News
recent

ΝΕΟΣ ΠΑΙΧΤΗΣ ΣΤΑ MEDIA ΑΛΛΑ Η ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΗΡΘΕ ΑΚΟΜΑ...

Ένας Game Changer στα Μedia 
- Επεκτείνεται στο χώρο του ραδιοφώνου
- Τι λέει για το Mega και την πρόθεσή του να συμμετάσχει στο σχέδιο ανασυγκρότησης

Συνέντευξη  έδωσε στο περιοδικό Fortune ο επικεφαλής του ομίλου 24Media Group και πρόεδρος της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου, Δημήτρης Μάρης. Οπως λέει το διαδίκτυο το είδε από την αρχή σαν ένα εργαλείο που συνδύαζε τις τεχνολογικές εξελίξεις με την ενημέρωση, στην οποία επένδυσε τα τελευταία δέκα χρόνια, χτίζοντας τον μεγαλύτερο διαδικτυακό όμιλο ενημέρωσης στην Ελλάδα, με περισσότερα από 17 ιδιόκτητα και συνεργαζόμενα sites.
Στο Fortune και στον Τάσο Ζάχο μίλησε για την 24Media Group ενώ αποκάλυψε τα επόμενα επιχειρηματικά σχέδιά του στο χώρο των ΜΜΕ που περιλαμβάνουν την επέκτασή του στο χώρο του ραδιοφώνου αλλά και την έκδοση εφημερίδας. Συγκεκριμένα ο Δ. Μάρης είπε:
«Έχουμε μπει ήδη στον χώρο του ραδιοφώνου, μέσω του 103.3 Sport24 radio, ενώ το 2017 θα κάνουμε ακόμα πιο δυναμικές κινήσεις. Το ραδιόφωνο προσφέρει αμεσότητα όσον αφορά την.. 
προσέγγιση του κοινού και η δραστηριότητά μας θα επεκταθεί αρκετά τη νέα χρονιά. Επίσης, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στη συνεργασία με μεγάλα διεθνή brands. Μάλιστα, ήδη το έχουμε κάνει με τίτλους όπως το NBA, η Euroleague, η Huff Post. Πιστεύω ότι υπάρχουν «κενά» στην ελληνική αγορά, που δικαιολογούν νέες συνεργασίες με διεθνείς τίτλους που έχουν να προσφέρουν στην ενημέρωση. Σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις».
Στην ερώτηση αν σχεδιάζει να εκδώσει εφημερίδα, όπως πλέον γράφεται σχεδόν καθημερινά σε blogs και sites, αναφέρει: «Αυτό που μας ενδιαφέρει στην 24Media είναι το context. Μας ενδιαφέρει το περιεχόμενό μας να μεταφέρεται αποτελεσματικά σε διάφορες πλατφόρμες: από το desktop του υπολογιστή του αναγνώστη μέχρι το κινητό του. Με τον ίδιο τρόπο διερευνούμε αν αυτό το περιεχόμενο μπορεί και να τυπωθεί. Επίσης, εξετάζουμε αν μπορεί να μετασχηματιστεί και να γίνει οπτικοακουστικό• να πάει, για παράδειγμα, στο ραδιόφωνο. Υπό αυτή την έννοια, ναι, εξετάζουμε σε πρακτικό επίπεδο και όχι θεωρητικά την έκδοση εφημερίδας. Εάν αυτό θα πείσει εμάς και, κατ’ επέκταση, τους αναγνώστες μας, είναι κάτι που δεν έχει αποφασιστεί ακόμη».

Η διάσωση του Mega 

Ο Δημήτρης Μάρης είχε δημοσιοποιήσει πριν από μερικούς μήνες την πρόθεση συμμετοχής του στο σχέδιο ανασυγκρότησης της Τηλέτυπος Α.Ε., υπό τον Θεοχάρη Φιλιππόπουλο, για τη σωτηρία του σταθμού – σχέδιο που δεν προχώρησε. Πώς σχολιάζει τη σημερινή κατάσταση; «Το σχέδιό μας για το Mega απαιτούσε τη σύμπραξη και τη συμφωνία παλιών και νέων μετόχων, τη συμφωνία των τραπεζών, που έχουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο, αλλά και τη συμφωνία των πιστωτών. Το σχέδιο Φιλιππόπουλου θεωρώ ότι ήταν ρεαλιστικό, με αρκετές πιθανότητες επιτυχίας, και γι’ αυτό ήθελα να συμμετάσχω. Το γεγονός ότι τελικά δεν προχώρησε οφείλεται στο ότι δεν βρέθηκε η χρυσή τομή ανάμεσα στα παραπάνω μέρη. Επίσης, το γεγονός ότι το Mega, τόσους μήνες μετά, χωρίς νέο πρόγραμμα, παραμένει στην κορυφή σε όρους τηλεθέασης σε πολλά κοινά δείχνει ότι, όντως, ένα τέτοιο σχέδιο είχε πολλές πιθανότητες να πετύχει». Προσθέτει ότι το κανάλι έχει μεν σοβαρά προβλήματα, αλλά και πλεονεκτήματα, ενώ διευκρινίζει ότι έως τώρα δεν έχει υπάρξει ανάλογη πρωτοβουλία, αλλά δεν αποκλείει αυτό να συμβεί όσο δεν βρίσκεται λύση, είτε υπό ένα παρόμοιο σχέδιο είτε υπό κάποιο άλλο καινούργιο. 

ΥΓ Η 24Media, μόνο στο ψηφιακό της κομμάτι, απασχολεί 268 άτομα, ενώ σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο η τάση είναι αυξητική. Όπως αναφέρει ο πρόεδρός της, η εταιρεία ήταν πάντα κερδοφόρα και βασίζεται στις δικές της δυνάμεις
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.