ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ..ΔΟΛ

Την οργή των στελέχη και εργαζομένων του ΔΟΛ είχε προκαλέσει προ ημερών, άρθρο του επικεφαλής του ομίλου των Παραπολιτικών Γιάννη Κουρτάκη σχετικά με τις οφειλές που έχει ο ΔΟΛ προς το ελληνικό Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
 Ο Κουρτάκης μάλιστα στο κείμενό του υπό τον τίτλο "Στάση πληρωμών σε Εφορία και Ταμεία από τον ΔΟΛ - Η παρασιτική λειτουργία του Οργανισμού αλλοιώνει τον ανταγωνισμό" ανέφερε χαρακηριστικά: «Οι τραπεζίτες, κατά πάσα πιθανότητα και ο εκκαθαριστής, βρίσκονται αντιμέτωποι με το κακουργηματικής μορφής αδίκημα της απιστίας, ειδικά αν χορηγηθεί.. 
η επιπλέον δανειοδότηση των 3,5 εκατ. ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, είναι βέβαιο ότι οι εξελίξεις στον ΔΟΛ παρακολουθούνται και από τους αρμόδιους εισαγγελείς...».
Το άρθρο Κουρτάκη είχε προκαλέσει την οργή στελεχών της Μιχαλακοπούλου (δείτε ΕΔΩπου έκαναν λόγο για «μαύρη προπαγάνδα» θεωρώντας ότι αυτό όλο εντάσσεται σε μια γενικότερη εκστρατεία κατά των εντύπων του ΔΟΛ μετά και την κυκλοφορία της νέας ανταγωνιστικής εφημερίδας «Ελευθερία του Τύπου» που θεωρούν πως αντιγράφει «Τα Νέα» και «Το Βήμα».

Σήμερα με κείμενο που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση του ΒΗΜΑΤΟΣ πληροφορούμαστε ότι αιφνιδιαστικά η Εισαγγελία Διαφθοράς έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, που, όπως αναφέρεται στο κείμενο με την υπογραφή «ΤΟ ΒΗΜΑ», έγινε «με αφορμή δημοσιεύματα συγκεκριμένου εκδοτικού συγκροτήματος που εκδίδει "έντυπα-απομιμήσεις", τα οποία απορούν γιατί δεν κλείνει ο ΔΟΛ (!!!)».
 Το σημείωμα στο vima.gr, υπό τον τίτλο «Λίγη ντροπή» αναφέρει χαρακτηριστικά:
 (...)Η εισαγγελική παρέμβαση προκαλεί, όπως λένε νομικοί και δικαστικοί κύκλοι, πλήθος ερωτημάτων, αφού από τη μία ερευνά εάν ζημιώνονται τα συμφέροντα των τραπεζών και από την άλλη ουσιαστικά «υπονομεύει» τη διαδικασία που οι ίδιες οι τράπεζες διεκδίκησαν και πέτυχαν δικαστικά με την έκδοση της με αριθμό 963/2017 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, προκειμένου να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους ως πιστωτών του Οργανισμού.
Για να διασφαλίσουν δηλαδή τα συμφέροντά τους, οι τράπεζες, μέσω του ειδικού διαχειριστή που έχει οριστεί, έχουν εφαρμόσει πιστά και κατά γράμμα την απόφαση του Πρωτοδικείου. Η χρονική συγκυρία της εισαγγελικής παραγγελίας προκαλεί εύλογα ερωτήματα, καθώς συμπίπτει με την έναρξη της διαδικασίας πλειστηριασμού του ΔΟΛ, που αποσκοπεί στο να εισπράξουν οι τράπεζες το μεγαλύτερο δυνατό τίμημα. Ο ειδικός διαχειριστής που διόρισε το Πρωτοδικείο ολοκλήρωσε το έργο του μέσα στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα τηρώντας (ως είχε υποχρέωση άλλωστε μαζί με τις τράπεζες) τα ρητά οριζόμενα στη δικαστική απόφαση και κράτησε «ζωντανά» τα μέσα του ΔΟΛ αναζητώντας υποψήφιο επενδυτή.
Και ενώ όλες οι κινήσεις των τραπεζών γίνονται αυστηρά στο πλαίσιο του νόμου και της δικαστικής απόφασης, στο παρά ένα κάποιοι επιχειρούν να υπονομεύσουν τη διαδικασία με την αξιοπερίεργη παρέμβαση της Εισαγγελέως Διαφθοράς, που υπερβαίνει κάθε όριο νομιμότητας και λογικής.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…