Loading…
Breaking News
recent

Χωρίς διαθέσιμα πάει για χρεοκοπία ο ΕΔΟΕΑΠ..

Οριακή είναι πλέον η κατάσταση στον Οργανισμό Υγείας και Επικούρησης δημοσιογράφων και υπαλλήλων στα ΜΜΕ, καθώς με τα τελευταία διαθέσιμα και μια συμπληρωματική κατάθεση κάποιων χιλιάδων ευρώ από το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα πληρώσει το δεκαπενθήμερο του μισθού των εργαζομένων και τις δαπάνες του λεγόμενου «μικρού ιατρείου». Η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, με την πλειοψηφία της συνεργασίας της παράταξης «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» από ΕΣΗΕΑ και ΣΥΡΙΖΑ από ΕΠΗΕΑ, δεν έχει να προτείνει καμία άλλη λύση για τη λειτουργία του Οργανισμού πέρα από τη δανειοδότησή του.
Χθες ελήφθη η απόφαση για τη χορήγηση …έντοκου δανείου από τον ΕΦΚΑ στον ΕΔΟΕΑΠ. Η λήψη δανείου, όμως, από τις συνδικαλιστικές Ενώσεις δεν μπορεί να προχωρήσει, καθώς το Καταστατικό προβλέπει απόφαση γενικής συνέλευσης. Και παρότι αυτό ήταν γνωστό, στην πρόσφατη γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Ν. Καρούτζος δεν έθεσε το ζήτημα για να ληφθεί απόφαση. Η δε ΕΠΗΕΑ απάντησε αρνητικά, ζητώντας την εκποίηση των τελευταίων αποθεματικών του Ταμείου προκειμένου να δοθούν οι επικουρικές συντάξεις. Το αδιέξοδο του ΕΔΟΕΑΠ έγινε κεντρικό ζήτημα και στις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Προεκλογικά, οι εκπρόσωποι της κυβερνητικής παράταξης «Συσπείρωση» Κ. Τσουπαρόπουλος και Γ. Μέρμηγκας παρουσίασαν μια διαφορετική λύση, λέγοντας πως ο Νίκος Παππάς θα μειώσει τον φόρο διαφήμισης από 20% σε 15%, ώστε το άλλο 5% να τροφοδοτεί τον ΕΔΟΕΑΠ, ενώ οι εργοδότες θα δεχθούν να πληρώσουν άλλο ένα 5%. Το ζήτημα του ΕΔΟΕΑΠ, ωστόσο, δεν είναι πλέον οι όποιες προτάσεις, αλλά η νομοθετική ρύθμιση για τη συνέχιση της λειτουργίας του. Και σε αυτό το σημείο ο αρμόδιος υφυπουργός Τ. Πετρόπουλος δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε.
Αντίθετα, επί έναν χρόνο ρίχνει το μπαλάκι στη συνεργασία εργοδοτών – συνδικαλιστικών Ενώσεων, παρότι είναι ολοφάνερο ότι οι εργοδότες των ΜΜΕ δεν συμφωνούν σε κοινή λύση! Η πρόταση για άμεσες κινητοποιήσεις που κατατέθηκε από τη μειοψηφία στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, την Π. Χριστοδουλίδου και τον Κ. Ντελέζο, αντιμετωπίστηκε με τον γνωστό τρόπο από την πλειοψηφία. Απορρίφθηκε με ύβρεις… Η τακτική γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, στο μεταξύ, ορίστηκε για τις 4 Ιουλίου, με θέμα την οικονομική κατάσταση του Οργανισμού και τη λήψη απόφασης για δράσεις. Γενική συνέλευση ζητούν και εκατοντάδες δημοσιογράφοι, που διακίνησαν κείμενο υπογραφών κατά τη διάρκεια των εκλογών στην ΕΣΗΕΑ.
Παρόν
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο Φώτης Μπόμπολας στη Νέα Δημοκρατία μέσω ανακοίνωσης του «Πήγασου». Ο εκδοτικός όμιλος αναφερόμενος στην ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τις επενδυτικές κινήσεις του Ιβάν Σαββίδη, τονίζει ότι το σχέδιο εισόδου επενδυτή στην «Πήγασος ΑΕ» γίνεται με απόλυτα διαφανείς διαδικασίες και με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Στην ανακοίνωσή του ο όμιλος «Πήγασος ΑΕ» αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Προκαλεί έντονο προβληματισμό η πολιτική παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας την ώρα που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο διάσωσης του εκδοτικού ομίλου «Πήγασος ΑΕ». Μία διαδικασία που.. εξελίσσεται, όπως είναι σε όλους γνωστό, με όρους νομιμότητας και διαφάνειας και σε απόλυτη συνεννόηση με τις τράπεζες. Είναι επίσης γνωστό ότι μέσα στην τελευταία πενταετία στην προσπάθεια του Ομίλου να διατηρηθεί ζωντανός, η διοίκηση της επιχείρησης διέθεσε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις επίμονες και συστηματικές προσπάθειές της, η "Πήγασος ΑΕ" δεν κατόρθωσε να διακανονίσει τα δάνειά της. Την ίδια εποχή άλλες εκδοτικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, νοθεύοντας τις αρχές του ανταγωνισμού. Το εξελισσόμενο σχέδιο εισόδου επενδυτή στην "Πήγασος ΑΕ" γίνεται με διάθεση κεφαλαίων, ενώ οι διαπραγματεύσεις με τις Τράπεζες πραγματοποιούνται με απόλυτα νόμιμες διαδικασίες. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη διάσωση μιας ιστορικής επιχείρησης του Τύπου που στόχο έχει να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες θέσεις εργασίας σε έναν κλάδο που μαστίζεται από την ανεργία».
Από το Blogger.