Loading…
Breaking News
recent

Χωρίς διαθέσιμα πάει για χρεοκοπία ο ΕΔΟΕΑΠ..

Οριακή είναι πλέον η κατάσταση στον Οργανισμό Υγείας και Επικούρησης δημοσιογράφων και υπαλλήλων στα ΜΜΕ, καθώς με τα τελευταία διαθέσιμα και μια συμπληρωματική κατάθεση κάποιων χιλιάδων ευρώ από το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα πληρώσει το δεκαπενθήμερο του μισθού των εργαζομένων και τις δαπάνες του λεγόμενου «μικρού ιατρείου». Η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ, με την πλειοψηφία της συνεργασίας της παράταξης «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι» από ΕΣΗΕΑ και ΣΥΡΙΖΑ από ΕΠΗΕΑ, δεν έχει να προτείνει καμία άλλη λύση για τη λειτουργία του Οργανισμού πέρα από τη δανειοδότησή του.
Χθες ελήφθη η απόφαση για τη χορήγηση …έντοκου δανείου από τον ΕΦΚΑ στον ΕΔΟΕΑΠ. Η λήψη δανείου, όμως, από τις συνδικαλιστικές Ενώσεις δεν μπορεί να προχωρήσει, καθώς το Καταστατικό προβλέπει απόφαση γενικής συνέλευσης. Και παρότι αυτό ήταν γνωστό, στην πρόσφατη γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Ν. Καρούτζος δεν έθεσε το ζήτημα για να ληφθεί απόφαση. Η δε ΕΠΗΕΑ απάντησε αρνητικά, ζητώντας την εκποίηση των τελευταίων αποθεματικών του Ταμείου προκειμένου να δοθούν οι επικουρικές συντάξεις. Το αδιέξοδο του ΕΔΟΕΑΠ έγινε κεντρικό ζήτημα και στις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ της ΕΣΗΕΑ. Προεκλογικά, οι εκπρόσωποι της κυβερνητικής παράταξης «Συσπείρωση» Κ. Τσουπαρόπουλος και Γ. Μέρμηγκας παρουσίασαν μια διαφορετική λύση, λέγοντας πως ο Νίκος Παππάς θα μειώσει τον φόρο διαφήμισης από 20% σε 15%, ώστε το άλλο 5% να τροφοδοτεί τον ΕΔΟΕΑΠ, ενώ οι εργοδότες θα δεχθούν να πληρώσουν άλλο ένα 5%. Το ζήτημα του ΕΔΟΕΑΠ, ωστόσο, δεν είναι πλέον οι όποιες προτάσεις, αλλά η νομοθετική ρύθμιση για τη συνέχιση της λειτουργίας του. Και σε αυτό το σημείο ο αρμόδιος υφυπουργός Τ. Πετρόπουλος δεν έχει κάνει απολύτως τίποτε.
Αντίθετα, επί έναν χρόνο ρίχνει το μπαλάκι στη συνεργασία εργοδοτών – συνδικαλιστικών Ενώσεων, παρότι είναι ολοφάνερο ότι οι εργοδότες των ΜΜΕ δεν συμφωνούν σε κοινή λύση! Η πρόταση για άμεσες κινητοποιήσεις που κατατέθηκε από τη μειοψηφία στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, την Π. Χριστοδουλίδου και τον Κ. Ντελέζο, αντιμετωπίστηκε με τον γνωστό τρόπο από την πλειοψηφία. Απορρίφθηκε με ύβρεις… Η τακτική γενική συνέλευση του ΕΔΟΕΑΠ, στο μεταξύ, ορίστηκε για τις 4 Ιουλίου, με θέμα την οικονομική κατάσταση του Οργανισμού και τη λήψη απόφασης για δράσεις. Γενική συνέλευση ζητούν και εκατοντάδες δημοσιογράφοι, που διακίνησαν κείμενο υπογραφών κατά τη διάρκεια των εκλογών στην ΕΣΗΕΑ.
Παρόν
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
«Από την Κυριακή 3 Δεκέμβρη αφήνουμε το χαρτί και ξαναγυρνάμε εκεί όπου γεννήθηκε ο "Γαύρος", στο διαδίκτυο. Αναστέλλουμε την έντυπη έκδοση και ρίχνουμε όλες μας τις δυναμεις στο σάιτ gavros. Ολοι οι εργαζόμενοι της έντυπης μορφής του Γαύρου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί παραμένουν στη θέση τους και συνεχίζουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους. Ο "Γαύρος" θα συνεχίζει να υπάρχει ως ένθετο στην εφημερίδα "Πρωταθλητής"». Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων σε πρωτοσέλιδο σημείωμα της εφημερίδας "Γαύρος" η οποία αναστέλλει την κυκλοφορία της στα περίπτερα, προφανώς λόγω χαμηλών πωλήσεων (η πανελλαδκή κυκλοφορία του ήταν πάνω-κάτω 1.000 φύλλα). Σχετικά με την ένθεσή του στον "Πρωταθλητή", πρεπει να επισημανθεί και το γεγονός ότι η.. εφημερίδα του Πουλόπουλου στα τέλη Οκτωβρίου έγινε «Κόκκινος Πρωταθλητής» και άρχισε να μετράει αριθμό τευχών από το... μηδέν (γιατί άραγε;..).
Από το Blogger.