Loading…
Breaking News
recent

“Σε απολογία οι δημοσιογράφοι επειδή έκαναν απεργία στη ΓΓ Ενημέρωσης”

Μόνο χειροπέδες δεν έχει φορέσει ακόμη η Κυβέρνηση στους δημοσιογράφους που εργάζονται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης του υπουργείου ψηφιακής πολιτικής με την παρέα Μ. Αντωνιάδου, Θ. Μπερεδήμα. Δ. Κουμπιά να κάνουν… πασαρέλα κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού. Και με έναν τέταρτο που δηλώνει συγκάτοικος τους αλλά είναι πλέον συνυπεύθυνος.
Η επέκταση της χειραγώγησης στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ είναι απλώς θέμα χρόνου ,ενώ στον ιδιωτικό τομέα οι συνάδελφοι μένουν απλήρωτοι ή τους πετάνε στο δρόμο με εθελουσία. Στον ΠΗΓΑΣΟ κοροϊδεύουν τον κόσμο με υποσχέσεις για κάποια ψίχουλα, στο ΔΟΛ η αγωνία συνεχίζεται.Το λουκέτο δεν έχει διαγραφεί ως απειλή για τον ΕΔΟΕΑΠ , αφού το προεδρείο του έχει κάνει ιδιοκτησία του το μνημόνιο της διαπλοκής.
Όπως αποκαλύφθηκε χθες ο γενικός γραμματέας πανεπιστημιακός Λ. Κρέτσος, ασκεί πειθαρχική δίωξη και καλεί σε απολογία τους συντάκτες επειδή πήραν μέρος στην απεργία(..!) που κήρυξε από τα τέλη Απριλίου το προηγούμενο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του συστήματος Παππά οι εργαζόμενοι και οι διοικήσεις των ενώσεων επέμειναν επί δύο μήνες να αρνούνται την ωρομέτρηση –φακέλωμα με ειδικές κάρτες .
Η πρόεδρος με πέντε ψήφους, όμως κ. Μ. Αντωνιάδου, εξοφλώντας ένα ακόμη γραμμάτιο στην Κυβέρνηση, φρόντισε να σπάσει η απεργία, αφού οι δημοσιογράφοι αφέθησαν να παραπλανηθούν από διευθυντές συνδικαλιστές, και «σε ένδειξη καλής θελήσεως» να πάρουν πίσω τις κάρτες που είχαν παραδώσει πριν από δύο μήνες, μήπως και τους ευεργετήσει το σύστημα Παππά.
Την απεργία βέβαια έχουν κηρύξει τα σωματεία . Ποιός νοιάζεται όμως για αυτά , όταν το deal για να βγει , όπως – όπως πρόεδρος και γενικός γραμματέας στην ΕΣΗΕΑ   στηρίχθηκε στη λευκή τους ψήφο για να μην γίνει απεργία στην Αυγή , να μην κακοκαρδίσουν το γκουβέρνο και τον Χατζηνικολάου τους, που παριστάνει τώρα τον πρόεδρο των εκδοτών.
Στη χθεσινή συνέλευση το προεδρικό δίδυμο προσπαθούσε απεγνωσμένα να κρυφτεί πίσω από την νομική σύμβουλο της ομοσπονδίας, χωρίς όμως να τα καταφέρουν και με τη συγκεκριμένη δικηγόρο-συνεργάτη του Κουμπιά να μην ξέρει «τι να σώσει».
Αντίθετα κατάφεραν να την εκθέσουν κι αυτήν αφού αποκαλύφθηκε ότι ετοιμάζονται να υπογράψουν άρον-άρον κάποια συλλογική συμφωνία με όρους μνημονίου, για την ΕΡΤ, το ΑΜΠΕ την ΓΓ Ενημέρωσης , δημοτικούς σταθμούς που θα μπορούν να επεκταθούν και στα ιδιωτικά ΜΜΕ.
Πρόκειται όμως για πρακτική που αφορά δημοσίους υπαλλήλους γεγονός που οδηγεί σε πλήρη κατάργηση των ΣΣΕ και ότι έχει απομείνει από αυτές για τους δημοσιογράφους που τους θέλει υπάκουους και στο ενιαίο μισθολόγιο με διαδικασίες που καταπίνουν τον κώδικα δεοντολογίας και την δημοσιογραφική ανεξαρτησία.
Στη χθεσινή συνέλευση των εργαζομένων στη ΓΓ Ενημέρωσης ο κυβερνητικός συνδικαλισμός επέλεξε να παρουσιάσει γνωμοδότηση που είχε προκαλέσει ο Πεταλωτής , είχε αποδεχτεί ο Κεδίκογλου και χρησιμοποιεί τώρα ο Κρέτσος σε βάρος της δημοσιογραφικής εργασίας, με μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και εργαζόμενους να καταγγέλλουν τους απολογητές της κυβερνητικής πολιτικής.
Δίχως ΣΣΕ και με κάρτα-φακέλωμα καταργούν εν ψυχρώ την χάρτα ελευθερίας στην Ενημέρωση.
Κυβέρνηση και συνδικαλιστική τρόικα από την ΕΣΗΕΑ την ΠΟΕΣΥ και την ΕΣΠΗΤ συμμαχούν ανοιχτά, με χορηγό επικοινωνίας την   διαπλοκή.
10/07/2017
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
«Από την Κυριακή 3 Δεκέμβρη αφήνουμε το χαρτί και ξαναγυρνάμε εκεί όπου γεννήθηκε ο "Γαύρος", στο διαδίκτυο. Αναστέλλουμε την έντυπη έκδοση και ρίχνουμε όλες μας τις δυναμεις στο σάιτ gavros. Ολοι οι εργαζόμενοι της έντυπης μορφής του Γαύρου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί παραμένουν στη θέση τους και συνεχίζουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους. Ο "Γαύρος" θα συνεχίζει να υπάρχει ως ένθετο στην εφημερίδα "Πρωταθλητής"». Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων σε πρωτοσέλιδο σημείωμα της εφημερίδας "Γαύρος" η οποία αναστέλλει την κυκλοφορία της στα περίπτερα, προφανώς λόγω χαμηλών πωλήσεων (η πανελλαδκή κυκλοφορία του ήταν πάνω-κάτω 1.000 φύλλα). Σχετικά με την ένθεσή του στον "Πρωταθλητή", πρεπει να επισημανθεί και το γεγονός ότι η.. εφημερίδα του Πουλόπουλου στα τέλη Οκτωβρίου έγινε «Κόκκινος Πρωταθλητής» και άρχισε να μετράει αριθμό τευχών από το... μηδέν (γιατί άραγε;..).
Από το Blogger.