Loading…
Breaking News
recent

Σκληρή σύγκρουση για το μέλλον της ψηφιακής TV

Σκληρή σύγκρουση για το μέλλον της τηλεόρασης επίκειται το επόμενο χρονικό διάστημα. Το ΕΣΡ αποφάσισε και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς υπέγραψε την απόφαση για τους επτά σταθμούς εθνικής εμβέλειας σε υψηλή ευκρίνεια. Η ΕΙΤΗΣΕΕ ωστόσο προετοιμάζεται να προσβάλει εκ νέου τη διαδικασία τόσο της αδειοδότησης όσο και της καθιέρωσης της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αγοράς και πώλησης τηλεοπτικού χρόνου. Σε πολιτικό επίπεδο, αναμένεται σκληρή σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης – ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, όσο θα διαρκεί η διαδικασία της αδειοδότησης. Είναι η δεύτερη απόπειρα της κυβέρνησης να επιβάλει (τους δικούς της) κανόνες στους ανθρώπους που λειτουργούν την αγορά της τηλεόρασης με ένα νομοθετικό καθεστώς ραμμένο στα μέτρα τους.
Όπως αποκάλυψαν οι ηλεκτρονικές «Τυπολογίες», υπέρ των έξι αδειών ψήφισαν οι Μορώνης, Κιάος, Καραποστόλης και Πλειος και υπέρ των εννιά αδειών οι Διαμαντάκου, Σαριδάκης, Παπαδοπούλου και Μήτρου, προσχώρησαν όμως στην άποψη του προέδρου Αθανάσιου Κουτρουμάνου για επτά άδειες. Η ΕΙΤΗΣΕΕ θεωρεί πως μπορούν να χωρέσουν πολλοί περισσότεροι σταθμοί στο φάσμα με το υπάρχον σύστημα μετάδοσης DVB-T ή με την επόμενη εκδοχή του, το DVB-T2. Η σκέψη που επικρατεί είναι όμως πως τώρα πρέπει να χορηγηθούν οι άδειες, καθώς υπάρχει παράνομη λειτουργία των σταθμών. Αργότερα, μετά το 2021, με το δεύτερο ψηφιακό μέρισμα, μπορεί να αλλάξει η τεχνολογία και να μπουν κι άλλοι. Πρακτικά βέβαια όλοι γνωρίζουν πως και οι επτά δεν έχουν περιθώρια σοβαρής επιβίωσης, εξαιτίας, κυρίως, της κατάστασης στη διαφήμιση. Δύο είναι τα σημεία της επόμενης προσφυγής στο ΣτΕ:
-Το πρώτο είναι πως η τροπολογία που εντάχθηκε στον νόμο για την υποχρεωτική εκπομπή σε υψηλή ευκρίνεια από τον Νίκο Παππά, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ, είναι αντισυνταγματική.
 -Για τη διαφήμιση η ΕΙΤΗΣΕΕ ισχυρίζεται ότι το προτεινόμενο σχέδιο νόμου, που προβλέπει την καθιέρωση ηλεκτρονικής πλατφόρμας συναλλαγών στην τηλεοπτική διαφήμιση, καταστρατηγεί θεμελιώδεις ατομικές ελευθερίες, όπως η ελευθερία των συμβάσεων, όπου η κάθε επιχείρηση είναι ελεύθερη να συνάψει σύμβαση με τον αντισυμβαλλόμενο που επιλέγει και με το περιεχόμενο που επιλέγει. Επιπλέον, οι ιδιοκτήτες θεωρούν πως το νομοσχέδιο υποχρεώνει τους τηλεοπτικούς σταθμούς να εκχωρήσουν τα έσοδά τους σε τρίτο, ο οποίος θα τιμολογεί και θα εισπράττει για λογαριασμό τους, με βάση προδιαγραφές που ορίζει το κράτος και όχι το κανάλι.
greekmme

greekmme

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
«Από την Κυριακή 3 Δεκέμβρη αφήνουμε το χαρτί και ξαναγυρνάμε εκεί όπου γεννήθηκε ο "Γαύρος", στο διαδίκτυο. Αναστέλλουμε την έντυπη έκδοση και ρίχνουμε όλες μας τις δυναμεις στο σάιτ gavros. Ολοι οι εργαζόμενοι της έντυπης μορφής του Γαύρου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί παραμένουν στη θέση τους και συνεχίζουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους. Ο "Γαύρος" θα συνεχίζει να υπάρχει ως ένθετο στην εφημερίδα "Πρωταθλητής"». Τα παραπάνω αναφέρονται, μεταξύ άλλων σε πρωτοσέλιδο σημείωμα της εφημερίδας "Γαύρος" η οποία αναστέλλει την κυκλοφορία της στα περίπτερα, προφανώς λόγω χαμηλών πωλήσεων (η πανελλαδκή κυκλοφορία του ήταν πάνω-κάτω 1.000 φύλλα). Σχετικά με την ένθεσή του στον "Πρωταθλητή", πρεπει να επισημανθεί και το γεγονός ότι η.. εφημερίδα του Πουλόπουλου στα τέλη Οκτωβρίου έγινε «Κόκκινος Πρωταθλητής» και άρχισε να μετράει αριθμό τευχών από το... μηδέν (γιατί άραγε;..).
Από το Blogger.