Επτά οι τηλεοπτικές άδειες με απόφαση ΕΣΡ

Επτά είναι ο τελικός αριθμός των τηλεοπτικών αδειών οι οποίες θα δοθούν, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). Το ΕΣΡ, έπειτα από μακρά έκτακτη συνεδρίαση, κατέληξε στον αριθμό των επτά αδειών.Κάποια από τα μέλη πρότειναν έξι άδειες, ενώ άλλα ήταν υπέρ των 8 ή 9 αδειών! Λόγω της διαφωνίας που υπήρχε, ο πρόεδρος του ΕΣΡ, Αθανάσιος Κουτρομάνος, πρότεινε επτά άδειες, μια πρόταση που ψηφίστηκε από όλους.
Υπενθυμίζεται ότι τον Σεπτέμβριο του 2016, στον διαγωνισμό που είχε διενεργήσει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, είχαν δοθεί τέσσερις τηλεοπτικές άδειες (σε Αλαφούζο, Καλογρίτσα, Κυριακού και Μαρινάκη). Αργότερα ο Σαββίδης έλαβε τη θέση του Καλογρίτσα. Λίγο καιρό μετά το ΣτΕ είχε κρίνει αντισυνταγματικό τον νόμο, με κύρια επιχειρήματα την απουσία του ΕΣΡ από τη διαδικασία αλλά και τον μικρό αριθμό των τηλεοπτικών αδειών.
Πρόσφατα ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Δημήτρης Τσαμάκης, είχε υπογραμμίσει ότι υπάρχει η δυνατότητα για τη φιλοξενία έξι τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας από τις υφιστάμενες τεχνολογικές υποδομές.
Αυτό που πλέον μένει να γίνει γνωστό είναι η ημερομηνία διεξαγωγής του νέου διαγωνισμού, αλλά και το αρχικό τίμημα για τη δημοπρασία. Πόσο δηλαδή θα κοστίσει η κάθε τηλεοπτική άδεια. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για 30 με 35 εκατομμύρια ευρώ ως τιμή εκκίνησης.

Παππάς: Να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία

Ως δικαίωση απέναντι σε όσους υποστήριζαν ότι ο αριθμός των τηλεοπτικών αδειών έπρεπε να είναι απεριόριστος υποδέχθηκε την απόφαση του ΕΣΡ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, καλώντας το Συμβούλο να προχωρήσει πλέον άμεσα στη διαδικασία αδειοδότησης.
"Η σημερινή απόφαση του ΕΣΡ είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα στο δρόμο για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, η οποία έχει καθυστερήσει δεκαετίες, στερώντας από το δημόσιο χρήματα τα οποία έπρεπε να έχουν εισπραχθεί.Τα επιχειρήματα της αντιπολίτευσης περί απεριόριστου αριθμού αδειών ανήκουν πλέον στο καλάθι των αχρήστων, οριστικά", δήλωσε ο κ.Παππάς.
"Η Ανεξάρτητη Αρχή μπορεί και οφείλει, πλέον, να προχωρήσει τάχιστα τη διαδικασία και να εξασφαλίσει το τίμημα, το οποίο το Δημόσιο δικαιούται να εισπράξει. Ο τρόπος είναι γνωστός", πρόσθεσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, ο οποίος κατ επανάληψη το προηγούμενο διάστημα είχε καλέσει το ΕΣΡ να προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησης, κάτι που όπως θεωρεί πρέπει να γίνει πλέον άμεσα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…