ΗΤΤΗΘΗΚΕ ΚΑΙ H TV ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ EUROVISION;

H ΕΡΤ1 μετέδωσε τον Α’ ημιτελικό της Eurovision με τις Καταρίνα Φουρτάντο, Ντανιέλα Ρουά, Φιλομένα Καουτέλα και Σίλβια Αλμπέρτο να καλωσορίζουν τους φανατικούς του θεσμού στην Altice Arena της Πορτογαλίας. Με σύνθημα «All Aboard», οι οικοδέσποινες κάλεσαν τους τηλεθεατές να επιβιβαστούν στο «πλοίο» της διοργάνωσης (η σκηνή θυμίζει πλοίο) και έδωσαν το σήμα έναρξης. 
19 εκπρόσωποι χωρών ανέβηκαν στο stage και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, προκειμένου οι 10 από αυτούς να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό του ερχόμενου Σαββάτου. Η Γιάννα Τερζή, που εκπροσώπησε την Ελλάδα, εμφανίστηκε στην 14η θέση χωρίς να καταφέρει να προκριθεί. Η κόρη του Πασχάλη Τερζή, που είχε ταλαιπωρηθεί με τις πρόβες καθώς υπήρχαν ελλείψεις στον τεχνικό εξοπλισμό και ο σκηνοθέτης της διοργάνωσης δεν έδινε το επιθυμητό αποτέλεσμα, δεν έπεισε το κοινό και τις επιτροπές. Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία του θεσμού που η Ελλάδα δεν προκρίνεται στον γύρο του τελικού.
Λίγα λεπτά, μάλιστα, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η Γιάννα αποχώρησε από το στάδιο δακρυσμένη και εμφανώς στενοχωρημένη. Την ίδια στιγμή, τα social media πήραν φωτιά, με επωνύμους και χρήστες του διαδικτύου να σχολιάζουν ότι η σκηνική παρουσία της εκπροσώπου μας είχε πολλές ατέλειες και ότι αυτό στοίχισε στην Ελλάδα μια θέση στον τελικό.
O Aντώνης Κανάκης και οι «Ράδιο Αρβύλα», που εκείνη την ώρα ήταν live, δεν άφησαν ασχολίαστο το γεγονός, αναφέροντας με σατιρικό τρόπο: «Αυτή τη δύσκολη ημέρα για το Έθνος, αφού δεν καταφέραμε να περάσουμε στον τελικό της Eurovision, ας μείνουμε ψύχραιμοι… Κάποιοι μας στέλνουν μηνύματα και σχολιάζουν το καλλιτεχνικό εύρημα με το βαμμένο χέρι της Γιάννας Τερζή, λέγοντας ότι είναι σαν να έχει ακουμπήσει σε βαμμένο παγκάκι ή ότι έχει σχέση με στρουμφάκι». 
Το φαβορί Ελένη Φουρέιρα και οι δηλώσεις για τον αποκλεισμό της Ελλάδας 
Μία από τις 10 χώρες που πέρασαν στο μεγάλο τελικό, χθες το βράδυ, ήταν και η Κύπρος. Η Ελένη Φουρέιρα ξεσήκωσε το στάδιο με το κομμάτι «Fuego» και έβαλε φωτιά, περνώντας στον τελικό και επιβεβαιώνοντας τα στοιχήματα που την θέλουν να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις για το μεγάλο νικητή της 63ης διοργάνωσης. 
Λίγη ώρα μετά το τέλος του Α’ Ημιτελικού, πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου των καλλιτεχνών που προκρίθηκαν, με την Ελένη Φουρέιρα να κλέβει τις εντυπώσεις με την ενέργεια και τις απαντήσεις της. Μεταξύ άλλων, η εκρηκτική τραγουδίστρια ρωτήθηκε σχετικά με τα συναισθήματά της για τον σημερινό αποκλεισμό της Ελλάδας… «Μέσα στο κομφούζιο που επικρατούσε με την ανακοίνωση της πρόκρισης της Κύπρου και κατά τη διάρκεια της μετάβασής μου στη κεντρική σκηνή για το κλείσιμο της βραδιάς, ρωτούσα συνεχώς για την Ελλάδα! Η Ελλάδα; Τι έγινε ρε παιδιά με την Ελλάδα; Προσπαθούσα να δω από τις οθόνες και να διαβάσω το όνομα Greece. Όταν συνειδητοποίησα ότι η συμμετοχή αποκλείστηκε τελικά, ήμουν έτοιμη να βάλω τα κλάματα. Ζητώ συγνώμη από τις υπόλοιπες χώρες που δυστυχώς επίσης δεν κατάφεραν να προκριθούν, αλλά η Ελλάδα είναι η χώρα μου και ευχόμουν να καταφέρει να προκριθεί μαζί με την Κύπρο…» δήλωσε η Ελένη. 
Οι χώρες που πέρασαν από τον Α’ Ημιτελικό 
Εκτός από την Κύπρο, στις 10 χώρες που προκρίθηκαν στον τελικό (το αποτέλεσμα κρίθηκε 50% από την ψηφοφορία του κοινού μέσω televoting ενώ το υπόλοιπο 50% μέσα από τις βαθμολογίες των κριτικών επιτροπών) συγκαταλέγονται το Ισραήλ, η Τσεχία, η Εσθονία, η Βουλγαρία, η Λιθουανία, η Φινλανδία, η Αλβανία, η Ιρλανδία και η Αυστρία. 
Στον Α’ ημιτελικό, επίσης, ακούστηκαν τα τραγούδια της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, που περνάνε απευθείας στον τελικό καθώς η πρώτη είναι η διοργανώτρια χώρα και οι άλλες δύο ανήκουν στο λεγόμενο «Big 5».
Οι παραπάνω θα συναντήσουν, στον τελικό του Σαββάτου, τις 10 χώρες που θα περάσουν από τον Β’ Ημιτελικό της Πέμπτης 10 Μαΐου, καθώς και την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, που συμπληρώνουν τις «Big 5». Αύριο, θα διαγωνισθούν οι Νορβηγία, Ρουμανία, Σερβία, Άγιος Μαρίνος, Δανία, Ρωσία, Μολδαβία, Ολλανδία, Αυστραλία, Γεωργία, Πολωνία, Μάλτα, Ουγγαρία, Λετονία, Σουηδία, Μαυροβούνιο, Σλοβενία, Ουκρανία. 
Η θέση της Κύπρου στον τελικό 
Στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου των καλλιτεχνών, από τις δέκα χώρες που προκρίθηκαν στον τελικό, πραγματοποιήθηκε και η σχετική κλήρωση για να αναδειχθεί σε ποιο μισό του διαγωνιστικού μέρους του τελικού καλείται να εμφανισθεί η κάθε χώρα. Το πρώτο μισό, καλύπτει τις θέσεις 1-13 ενώ το δεύτερο μισό τις θέσεις 14-26. Η Κύπρος και η Ελένη Φουρέιρα θα ανέβουν στη σκηνή το 2ο μισό, γεγονός που έχει αποδειχθεί ότι ευνοεί ιδιαίτερα τους συμμετέχοντες. 
Να σημειωθεί ότι η ακριβής θέση εμφάνισης της κάθε χώρας καθορίζεται από την Ομάδα Παραγωγής της Eurovision, ανάλογα με το αποτέλεσμα της κλήρωσης. READERgr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…