Η Kontra πλευρά της ενημέρωσης και στη μέση το Ραδιομέγαρο...

@Στην εκπομπή του Kontra Channel θα δώσει συνέντευξη την ερχόμενη Πέμπτη ο Γιώργος Κουρής. Αναλυτικά η ανακοίνωση της εκπομπής: «Την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου ο Γιώργος Κουρής σε μια συνέντευξη - φωτιά «ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ» στις 10:00 το βράδυ στο ΚΟNTRA CHANNEL. O γνωστός εκδότης αποκαλύπτει: 1. Γιατί βγάζει τη νέα καθημερινή εφημερίδα KONTRANEWS 2. Γιατί πρέπει να φύγει η τρόικα. 3. Γιατί πρέπει να σταματήσουμε να πληρώνουμε τους ξένους τοκογλύφους. 4. Γιατί είναι εθνική ανάγκη να επιστρέψουμε γρήγορα στη δραχμή.Ο Γιώργος Κουρής «ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ» με τον Σωτήρη Ξενάκη απαντά σε όλα τα καυτά ερωτήματα σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί.»
@Καθοριστικές εξελίξεις για στη μάχη για τον έλεγχο του Ραδιομεγάρου και το μέλλον της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα.Την Τετάρτη στη 1.00 το μεσημέρι ορίστηκε συνάντηση μεταξύ του Παντελή Καψή και της ΠΟΣΠΕΡΤ, για την εξεύρεση λύσης, με την πρόταση στο τραπέζι την αποπληρωμή των αποζημιώσεων στους εργαζόμενους που βρίσκονται εντός του Ραδιομεγάρου.Θυμίζουμε πως σύμφωνα με τη νομοθεσία οι διμηνίτες της Δ.Τ. μπορούν να λάβουν ως 15.000 ευρώ αποζημίωση από την ΕΡΤ καθώς έχουν βρει δουλειά, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους απολυμένους της ΕΡΤ, που δεν έχουν εργασία και συνεπώς δικαιούνται το σύνολο των δεδουλευμένων τους.Ταυτόχρονα όμως την ίδια ώρα, με πρωτοβουλία του Γκίκα Μάναλη, δημιουργείται εντός του υπουργείου Οικονομικών, διεύθυνση “Δημόσιας Τηλεόρασης”, έτσι ώστε να μην υπάρχουν τα προφανή ζητήματα νόμιμης λειτουργίας. Το στέλεχος που προορίζεται για τη θέση της γενικής διεύθυνσης της “Δ.Τ.” εισηγείται να μην καταβληθούν καθόλου αποζημιώσεις στους εργαζόμενους, με την επίκληση της οικονομικής κατάστασης.
@Μετά το σβήσιμο της δορυφορικής μετάδοσης του σήματος της ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι απευθύνουν κάλεσμα σε ραδιοερασιτέχνες να ανέβουν στην Αγία Παρασκευή για να κρατηθεί το σήμα στον αέρα. Όπως γράφουν: "Χρειαζόμαστε τη συνεργασία σας για να κρατήσουμε την ΕΡΤ ανοιχτή στην κοινωνία".
@Δημήτρης Μπενέκος και Αλέξης Σκαναβής δεν θα είναι πια συνέταιροι.Οι κόντρες και διαφωνίες που υπήρχαν ανάμεσά τους το τελευταίο διάστημα οδήγησαν σε «διαζύγιο». Η εφημερίδα «Επενδυτής» παραμένει στον Μπενέκο, ενώ ο Σκαναβής κρατά τον «Ελεύθερο Τύπο». Το αν το (δια)χωρισμός των εφημερίδων σημαίνει... νέες ατομικές συμβάσεις και απολύσεις, θα γίνει γνωστό σύντομα ενώ οι εργαζόμενοι στον «Ελεύθερο Τύπο», που έχουν λαμβάνειν δεδουλευμένα αρκετών μηνών, έφτασαν (ξανά) στα όριά τους την περασμένη Παρασκευή μετά την απόφαση της εργοδοσίας να πληρώσει (έναντι) τους... μισούς.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…