ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΕΔΟΕΑΠ ενημερώνει τους εργαζομένους στα ΜΜΕ (δημοσιογράφοι, τεχνικοί) που βρίσκονται στα μέτωπα των πυρκαγιών και καλύπτουν τα γεγονότα για τις βασικές υγειονομικές οδηγίες που πρέπει να τηρούν, σύμφωνα με τις Ιατρικές Υπηρεσίες του Οργανισμού (πνευμονολογικό τμήμα):

  • Χρήση προστατευτικής μάσκας (μία απλή εσωτερικά, με κάλυψη δεύτερης FFP2 εξωτερικά. Ο ΕΔΟΕΑΠ έχει ήδη εφοδιάσει με μάσκες και των δύο τύπων τους τηλεοπτικούς σταθμούς)
  • Κατανάλωση διαρκώς υγρών
  • Απομάκρυνση από ενεργές εστίες
  • Επί αισθήματος καυσαλγίας ρινός, φάρυγγος ή στέρνου, απομακρυνόμαστε από το σημείο και χρησιμοποιούμε νερό για να ξεπλύνουμε το πρόσωπο. Αν χρειαστεί λαμβάνουμε aerolin
  • Επί εμμονής των συμπτωμάτων, άμεση μεταφορά στο τμήμα Επειγόντων Περιστατικών εφημερεύοντος νοσοκομείου.
  • Δεν υποτιμάμε τα συμπτώματα. Υπάρχει ο κίνδυνος εσωτερικού εγκαύματος
  • Οι δημοσιογράφοι και τεχνικοί, που έχουν γνωστό αναπνευστικό πρόβλημα, να κάνουν ορθή χρήση των φαρμάκων τους. Συστηματική και κατεπίκλιση (επιπλέον δόση επί ανάγκης) στο πεδίο κάλυψης, εάν χρειαστεί.

Για τα επείγοντα αναπνευστικά προβλήματα παρέχεται από τον Οργανισμό 24ωρη γραμμή εξυπηρέτησης (2107264810).


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…