Επενδύσεις για την Ψηφιακή εποχή στα Περιφερειακά media

@Ετοιμάζονται αρκετά περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια υλοποιώντας μεγάλες επενδύσεις για να εκπέμψουν ψηφιακά καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις ήδη έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες με εκσυχρονισμό της ροής προγράμματος αλλά και των στούντιο και το μεγάλο ερώτημα ειναι πότε θα ολοκληρωθεί επιτέλους το..παζάρι για τις τηλεοπτικές άδειες. Την ίδια ώρα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η προσπάθεια για την διανομή των αποκωδικοποιητών στην αγορά αλλά και η ενημέρωση του κοινού. Το σημαντικό όμως είναι το γεγονός ότι ακόμα και η κρατική ΕΡΤ που έχει καταλάβει χιλιάδες συχνότητες σε περιοχές της χώρας δεν εκπέμπει κάν ψηφιακό σήμα όπως στη Πελοπόννησο, Θράκη, Αιγαίο και αλλού. Αν μη τι άλλο πρόκειται για σοβαρο έλλειμμα...
@Την επιβολή διοικητικών προστίμων συνολικού ύψους 7.500.000 ευρώ στην ΟΤΕ Α.Ε. για παράβαση της νομοθεσίας περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών καθώς και της νομοθεσίας περί προστασίας του ανταγωνισμού, με αποτέλεσμα τη σημαντική καθυστέρηση στην ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας στην Ελληνική Περιφέρεια αποφάσισε η Ολομέλεια της ΕΕΤΤ.
@Στην κατάθεση της αγωγής στο Πρωτοδικείο, την οποία είχε προαναγγείλει κατά του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και των δημοσιογράφων Γιώργου Αυτιά, Γιώργου Βλάχου και Γιάννη Ντάσκα, προχώρησε ο πρώην υπουργός Επικρατείας Θεόδωρος Ρουσόπουλος.
«Στις 24.10.08 δήλωσα ότι θα καταθέσω αγωγή για την κατασυκοφάντησή μου από τον τηλεοπτικό σταθμό Άλφα δια των συνεργατών του Γιώργου Αυτιά, Γιώργου Βλάχου και Γιάννη Ντάσκα. Η αγωγή κατετέθη. Επιδίωξή μου δεν είναι η καταβολή αποζημίωσης αλλά η αποκατάσταση της αλήθειας. Αυτό είναι το μόνο που με ενδιαφέρει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουσόπουλος.
@Ύστερα από διαβουλεύσεις αρκετών ημερών, όπου οι φήμες έδιναν και έπαιρναν για ένα σωρό κόσμο, τελικώς οι ιθύνοντες του ΑΝΤ1 αποφάσισαν πως η Βίκυ Καγιά αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή για τη θέση της παρουσιάστριας του «Πρωινού Καφέ»! Η γνωστή ηθοποιός-μοντέλο κατάφερε να επικρατήσει όλων των υπόλοιπων υποψηφίων και κλήθηκε αμέσως να υπογράψει το συμβόλαιό της με το κανάλι του Αμαρουσίου, όπως κι έγινε.
@Μετά τα αυτοκίνητα , τα σπίτια , τα εξοχικά είναι η ώρα των μετρητών. Ο «Ελεύθερος Τύπος προσφέρει για αυτή την Κυριακή ποσό των 50.000 ευρώ σε 5 τυχερούς αναγνώστες. Στόχος προφανώς η αύξηση της κυκλοφορίας του κυριακάτικου φύλλου, αφού όλες οι προηγούμενες προσπάθειες της ιδιοκτησίας (Ισπανοί σχεδιαστές, αλλαγές διευθυντών, εθελούσια έξοδος, ακριβές προσλήψεις) δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα. Η αντίφαση βέβαια είναι βέβαια πως η εφημερίδα , μέχρι και πριν από λίγες μέρες η ιδιοκτησία του φύλλου ζητούσε απολύσεις εργαζομένων για να μειώσει το κόστος λειτουργίας.
@Αλήθεια τι γίνεται τελικά με τις ραδιοφωνικές άδειες που εκρεμμούν την ώρα που γίνονται αρκετές πωλήσεις σταθμών αλλά και μεταβιβάσεις μετά την οικονομική κρίση; Νομίζουμε ότι απο την στιγμή που το διαδίκτυο πλέον προσφέρει τηλεοπτική εικόνα και ραδιοφωνικό ήχο το μέλλον βρίσκεται εκει. Ισως μετά απο μια πενταετία να μην μιλάμε κάν για τα ερτζιανά αλλά και τα Ιντερνετικά και μόνο..

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…