Εκλογικός πυρετός στον Κυριακάτικο Τύπο

@ΜΕ εκλογικά αποτελέσματα για την επόμενη μέρα κυκλοφόρησε ο Κυριακάτικος Τύπος που απλά αυτή την φορά δεν βγάζει ειδήσεις αλλά ουσιαστικά υπερτονίζει την ιδεολογική στάση κάθε εφημερίδας ανάλογα με τις βουλές των εκδοτών και την πίστη τους για το αύριο των εκλογών. Πιο αναλυτικά πρώτο 'το Βήμα' βλέπει ήδη 'Αυτοδύναμη πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ βγάζουν οι κάλπες-Η νέα Κυβέρνηση με τις αλλαγές, τα πρόσωπα, τα προβλήματα-Οι πρώτες αποφάσεις του Γ. Παπανδρέου και τα 7 μυστικά του εκλογικού Νόμου και τα λάθη που έριξαν τον Καραμανλή'. Στο πνεύμα της ημέρας κινούνται ως προβλέψεις τα υπόλοιπα θέματα της εφημερίδας.
'Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία' επιμένει στο ίδιο μοτίβο αναγράφοντας στο κύριο θέμα της 'Αλλαγή σκηνικού με καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ δείχνουν οι προβλέψεις, η αυτοδυναμία και η έκτασή της το μεγάλο ζητούμενο-Στην εποχή του Γιώργου- Δείγμα γραφής για τη νέα Κυβέρνηση οι πρώτες κινήσεις του Γ. Παπανδρέου'. Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και το 'Εθνος' που έχει ως υπέρτιτλο 'Ο Γιώργος Παπανδρέου δίνει το στίγμα της επόμενης ημέρας-Βάζω τέλος στο κομματικό κράτος και την αλαζονεία-Η κομματική ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ δεν είναι αναγκαία για να αναλάβει κάποιος θέση ευθύνης' καταλήγει η εφημερίδα στον υπότιτλό της.
@Σειρά έχει το 'Πρώτο Θέμα' που γράφει στο κεντρικό της θέμα 'Ελλειμα-εφιάλτης το 10% του ΑΕΠ-Στοιχεία Σόκ στην πρώτη ενημέρωση του Παπανδρέου απο τον Προβόπουλο- Ρήμαξαν την Ελλάδα και φεύγουν σαν κλέφτες' ισχυρίζεται η εφημερίδα για τις εκλογές.
@Ενδιαφέρον παρουσιάζει τώρα 'το Παρόν' που αποκαλύπτει σύμφωνα με την εφημερίδα 'Στο όριο οι Οικολόγοι απειλούν την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ-Δύσκολη γέννα... και οι αναποφάσιστοι που 2 μέρες πριν τις εκλογές παρέμειναι στο 11%-Ο Καραμανλής παλεύει για την μιρκή διαφορά και να μην πάρει 151 έδρες ο Γιώργος-Τι θα συμβεί αν δεν υπάρξει Κυβέρνηση πλειοψηφίας' ενώ παράλληλα εμφανίζει και μυστική δημοσκόπηση των Αμερικανών για την επόμενη μέρα σε ΝΔ και Πασοκ.
@Να δούμε και το κύριο θέμα στην 'Real News' που υποστηρίζει ότι Όι παρασκηνιακές προετοιμασίες των 2 μονομάχων για την επόμενη μέρα- Πίσω απο το παραβάν- Γ. Παπανδρέου με 5 υπουργούς απολύτου εμπιστοσύνης, το σχήμα του οικονομικού επιτελείου και τα πρώτα νομοσχέδια- Κ. Καραμανλής με την ψαλίδα των εκλογών και οι αντιδράσεις των κορυφαίων θα καθορίσουν την στάση του, οι στρατηγικές των δελφίνων και ο κρυφός διεκδικητής της ηγεσίας που προωθούν στελέχη του Μαξίμου'. Τέλος το Άρθρο' καταλήγει ότι 'Ακυβερνησία μέχρι το Μάρτιο- Πολιτική αστάθεια μέχρι την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας'.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…