Αυτοδυναμία στα τηλεοπτικά παράθυρα και τους bloggers

@ΑΠΟ νωρίς με κοινά exit poll θέλησαν να ανέβουν τηλεοπτικά τα κανάλια μας προφανλως επειδή διαψεύστηκαν εκείνα των Ευρωεκλογών και δεν έλειψαν τα ευτράπεζα, όπως ο ΑΝΤ1 να παίζει τα γραφικά του Μεγάλου καναλιού και σκηνές απείρου κάλλους κοντά στα μικρόφωνα. Πάντως όλοι προσπάθησαν να καλύψουν το κλίμα στην Ιπποκράτους με την αυτοδυναμία του νέου Πρωθυπουργού και οι πολιτικοί αναλυτές μετά τον κουρνιαχτό των ποσοστών θα ασχοληθούν με την...σταυροδοσία. Μην εκπλαγείτε αν πρωτοκλασσάτα ονόματα απο το γαλάζιο κόμμα παραμείνουν τελικά εκτός...νυμφώνος.
@ΑΝ και υπάρχει μικρότερο ποσοστό αποχής που εκτιμάται ότι αγγίζει το 35% αυτό δεν ανησύχησε τους εκλογολόγους αλλά και τους πολιτικούς αναλυτές που θέλησαν απλά να επιβεβαιώσουν την νίκη του κ. Παπανδρέου. Ωστόσο έχει ενδιαφέρον το θρίλερ με τις αλλαγές εδρών την μεγάλη νύχτα της Κυριακής. Οι μονοεδρικές και οι υπόλοιπες που αλλάζουν χέρια, αποτελούν την δυναμική της εκλογικής βραδιάς. Πριν απο λίγο ο κ. Καραμανλής συνεχάρρη τον κ. Παπανδρέου για την εκλογική του νίκη.
@ΣΕ ότι αφορά την εγκυρότητα και πληρότητα των αποτελεσμάτων φαίνεται την μάχη των εντυπώσεων απο τα κανάλια να κερδίζει το Mega που φλέρταρε απο νωρις με τα ποσοστά των κομμάτων αλλά περισσότερο με τους...χαρωπούς δημοσιογράφους, όπως όταν παρατηρήσαμε ακόμα και την αγέλαστη Ολγα Τρέμη να χαμογελά επιτέλους στα παράθυρα. Ισως για το εύρος της αυτοδυναμίας και μας φάνηκε ότι στο μεγάλο συγκρότημα τα χαμόγελα ήταν αρκετά ικανοποιητικά. Απο εκει και πέρα το Alter στάθηκε στο ύψος του και ακολούθησαν ο ΑΝΤ1 και o Αlpha, ωστόσο την εγκυρότητα των αριθμών θα μας την αποδώσουν τα μηχανάκια της AGB.
@ΕΦΕΞΗΣ στο τηλεοπτικό τοπίο που θεωρείται εδώ και χρόνια άναρχα δομημένο η νέα Κυβέρνηση οφειλει να ξεκαθαρίσει το μέλλον όχι μόνο του βασικού μετόχου, της ψηφιακής τηλεόρασης αλλά περισσότερο την διαφάνεια και την ποιότητα πλουραλισμού με ότι αυτό συνεπάγεται για το διαδίκτυο και την νέα γενιά όπου οι bloggers σε μια συζήτηση με τον κ. Παπανδρέουν δήλωναν ότι αναμένουν αρκετά. Εξάλλου το τραγουδάκι της Γλυκερίας 'Και πρωθυπουργός θα γίνω' αφιερώνεται εκεί που γέρνει η κάλπη με την επισήμανση ότι πλέον τούτη η χώρα πλέον δεν έχει άλλες ευκαιρίες για λάθη.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…