Αποκαλυπτικά πρωτοσέλιδα στον Κυριακάτικο Τύπο

@Και αυτή την εβδομάδα ρίχνουμε μια γρήγορη ματιά στα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων (25/10/2009)! Η καταψήφιση δύο από των προτάσεων του Γιώργου Παπανδρέου στο Πολιτικό Συμβούλιο είναι το κεντρικό θέμα της «Real News», ενώ η αποκάλυψη για τον νέο νόμο της Λ. Κατσέλη για τις πιστωτικές και τα καταναλωτικά δάνεια είναι το κεντρικό θέμα που επέλεξε το «Πρώτο Θέμα» για το πρωτοσέλιδο.
@Αρχίζουμε με την Real News η οποία γράφει στο κύριο θέμα της ότι 'Η πλειοψηφία του Εθνικού Συμβουλίου εκτός γραμμής Γιώργου- Ξύνισε το βαθύ ΠΑΣΟΚ-Στο πολιτικό συμβούλιο καταψήφισαν 2 απο τις προτάσεις του Γ. Παπανδρέου'. Υπάρχει και η δήλωση του κ. Παπακωνσταντίνου που αναφέρει ότι 'Με δανεικά μισθοί και συντάξεις΄ μάλλον για τους επόμενους 2 μήνες προκαλώντας τριγμούς στην Ελληνική οικονομία.
@Ακολουθεί τώρα το 'Εθνος' που φέρει ως κύριο τίτλο ότι 'Δραστικές περικοπές με στόχο την εξοικονόηση 4δις μέχρι το 2010-Σκοτεινοί κωδικοί στο μικροσκόπιο του υπουργού Οικονομικών-Ψαλίδι στα κονδύλια για επιδόματα, υπερωρίες, αμοιβές επιτρόπων, κινητά και ταξίδια'.
'Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία' σημειώνει στο κεντρικό της θέμα ότι 'Στο στόχαστρο τι μισθολογικό κόστος-Επανεξετάζονται έκτακτες αμοιβές και υπερωρίες και θέσεις συμβασιούχων- Μαχαίρι στο Δημόσιο τομέα- Δέμσευση της Κυβέρνησης στη Κομισιόν για δραστική περικοπή των δαπανών του Κράτους'. Το 'Βήμα' γράφει στο πρωτοσέλιδό της άρθρο ότι 'Τι συζήτηση κεκλεισμένων των θυρών οι τραπεζίτες στη Φρανκοφούρτη- Το κατηγορώ του Τρισέ- Η Κυβέρνηση σε κρίσιμο σταυροδρόμι'.
@Το' Πρώτο Θέμα' γράφει μια αποκάλυψη λέγοντας ότι 'Νέος Νόμος Λ. Κατσέλη για καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές-Πλαφόν 12% στα επιτόκια των καρτών- ' και οι δηλώσεις του Παπακωνσταντίνου ότι 'Θέλουν ή δεν θέλουν οι τραπεζίτες θα κάνουμε ευνοικές ρυθμίσεις για τα χρέη'
@Συνεχίζουμε με 'Το Άρθρο' που υποστηρίζει ότι 'Το ΠΑΣΟΚ απολύει συμβασιούχους Δημοσίου και ΟΤΑ- 150.000 νέοι άνεργοι- Απόγνωση για χιλιάδες οικογένειες- έρχεται κοινωινκή έκρηξη'.
@Να καταλήξουμε με το 'Παρόν της Κυριακής' που έχει ως υπέρτιτλο 'Αποδοκιμάστηκαν οι επιλογές του Γιώργου- Αρχισαν τα όργανα- Κινδύνεψε να μην εκλεγεί Γραμματέας ο εκλεκτός του Γιώργου-Κατακεραυνώθηκαν οι κολλητοί και οι παρέες με Σόκ στο Εθνικό Συμβούλιο'.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…